Кушадаси

• Креатор на темата Креатор на темата >>LadY<<
  • Време на започнување Време на започнување
macgowan

Друже, знам дека ти ќе ме оправиш :D

За двојца луѓе т.е пар колку би фатило во евра?
Не планираме да мизеруваме, ама не ни планираме да се луксузираме, значи средно-жалосно :)
Смештај... двокреветна соба или некое хотелче

Лично имам одено фамилијарно пред 6-7 години, ама не ги знам цените во поново време...

Јас лани бев и колку што ми текнува по маркетите не беше воопшто скапо. Цените на пијалоците беа слични како и кај нас, можеби за нијанса повисоки. Ние бевме сместени во хотелот Бариш Апарт, но мислам дека го немам начекано по агенцииве годинава, па ако го начекаш негде имаш препорака од мене да отидеш таму (+ е еден од ретките во кои имаш кујна и фрижидер).
Цени за хамбургери беа од 5-6 евра. Пици од 6-7 евра нагоре.
За колку точно потрошив не ми ни текнува, но да си имате двајцата по 200 евра ви се и повеќе од доволно.
Ако те интересира уште нешто слободно прашај :D

Јас лани бев и колку што ми текнува по маркетите не беше воопшто скапо. Цените на пијалоците беа слични како и кај нас, можеби за нијанса повисоки. Ние бевме сместени во хотелот Бариш Апарт, но мислам дека го немам начекано по агенцииве годинава, па ако го начекаш негде имаш препорака од мене да отидеш таму (+ е еден од ретките во кои имаш кујна и фрижидер).
Цени за хамбургери беа од 5-6 евра. Пици од 6-7 евра нагоре.
За колку точно потрошив не ми ни текнува, но да си имате двајцата по 200 евра ви се и повеќе од доволно.
Ако те интересира уште нешто слободно прашај :D

Кажи ми каде поточно се наоѓа? во Центар или блиску до Лејдис бич? И колку плаќаше за таму и дали полупансион или само доручек? Имало кујна зашто тоа е апартманско сместување ама баш ме интересира како се цените и какво беше јадењето во хотелот ако имавте и јадење уплатено. И преку агенција ли резервиравте или сами. И дали имаше базен:)

Кажи ми каде поточно се наоѓа? во Центар или блиску до Лејдис бич? И колку плаќаше за таму и дали полупансион или само доручек? Имало кујна зашто тоа е апартманско сместување ама баш ме интересира како се цените и какво беше јадењето во хотелот ако имавте и јадење уплатено. И преку агенција ли резервиравте или сами. И дали имаше базен:)

Хотелот се наоѓа на пола пат и од Лејдис бич (10-15 мин пешачење) и од центарот (на една удолница е центарот, а другата води кон плажата). Плаќавме по 180 евра од човек во кои беше вклучен патот и сместување со доручек. На доручек мислам дека само еднаш отидов зошто го даваа многу рано (од 7 до 8 часот) и имаше домати, зденки, чаеви и такви некои стандардни јадења (претежно сите хотели од таа категорија во кои е вклучен само доручекот го даваа истото јадење). Имаше и базент и вифи на приземјето од хотелот.

Хотелот се наоѓа на пола пат и од Лејдис бич (10-15 мин пешачење) и од центарот (на една удолница е центарот, а другата води кон плажата). Плаќавме по 180 евра од човек во кои беше вклучен патот и сместување со доручек. На доручек мислам дека само еднаш отидов зошто го даваа многу рано (од 7 до 8 часот) и имаше домати, зденки, чаеви и такви некои стандардни јадења (претежно сите хотели од таа категорија во кои е вклучен само доручекот го даваа истото јадење). Имаше и базент и вифи на приземјето од хотелот.

Благодарам на информациите. А преку која агенција бевте? И за клима се доплатуваше ли?

Вардар Експрес, и за клима не се доплаќаше :)

Инаку препорака за тебе и за сите други што планираат да одат во Кушадаси обавезно да си посетат Памуккале, таква убавина ретко се гледа.

Вардар Експрес, и за клима не се доплаќаше :)

Инаку препорака за тебе и за сите други што планираат да одат во Кушадаси обавезно да си посетат Памуккале, таква убавина ретко се гледа.

Знам го имам посетено ама се мислам да одам пак ама овојпат ако одам си барам хотел со фрижидер :)

Знам го имам посетено ама се мислам да одам пак ама овојпат ако одам си барам хотел со фрижидер :)

Тоа би ти било најпаметна идеа. Ако ништо друго барем вода ладна да си имаш :D

dve godini po red sum vo Kusadasi (lani dodusha Gumuldur , 40 km pred Kusadasi). Familjaren sum so dve dechinja pa teram all in , bidejki druga varijanta a da si cela familija e malku retardirano . Bashka , turkish all inn is best all in in world , taka lani komentirashe eden holangjanec vo hotelot .Perverzii vo pozitivna smisla .Jadenje i pienje neogranicheno, ako sakash banjaj se so Tuborg pred shankot , nikoj zbor nema da ti kaze , samo tochat i se smeat. Izborot na hrana lud , od pile mleko , e svinsko nema ni za lek:)Lani bev vo Yalli resort a godinava vo Aqua Fantasy.Rezerviram preku Fibula.rs ushte vo mart-early booking, i zashteduvam nekoi si 200-300 evra. Sopstven prevoz so kola ,okolu 14-15 saati , troshok okolu 200 evra za prevoz za kolata se komplet so feribot , patarini i gorivo.Ne sum nekoj reper za plazite bidejki biten mi e aqua parkot ( i kaj dvata hoteli imaat aqua park vo kompleksot vkluchen vo cenata) pa poveke sme po toboganite a ne plazite ama se pesochni , vodata e bistra , ta egej e u prashanje.Mozebi e malku poskap odmor all inot , za kogo kako , da ne navredam nekoj, no 10 dena vo godinata se nagraduvam sebe i familijata , pa shto saka neka e .Nesporedlivo e so Grcija i nivnite muvlosani sobi , drveni kreveti , rasipani tushovi , namkjori gazdi, resho kujni , konzervi itn.Ednostavno ,odmor od druga dimenzija , nesporedlivo ,koj bil znae shto zboram. Izborot e Kusadasi zatoa shto e prifatlivo rastojanie -950 km ,moreto e poubavo od Antalijskiot region -Sredozemjeto, ne e tolku pekolno sonceto a i ne ja gledam prichinata da vozam ushte dopolnitelni 500 km, a i ne znam shto moze hotel poveke da ponudi od toa shto se nudi vo Aqua Fantasy . Eden e od najdobro rangiranite na trip advisory.Povtoruvam , perverzii od ugostitelstvo i turizam , vi pozeluvam na site da go doziveete ,ludilo.Lani vo Yalli mi izleze okolu 100 evra na den , a vo Aqua Fantasy godinava 120 evra/den . Dogodina zdravje pak sum vo toj region

Некој да не бил во хотел Ayma да пише какво е јадењето?

Nesporedlivo e so Grcija i nivnite muvlosani sobi , drveni kreveti , rasipani tushovi , namkjori gazdi, resho kujni , konzervi itn.Ednostavno ,odmor od druga dimenzija , nesporedlivo ,koj bil znae shto zboram.
Почитувам милењето но...не споредувај тавчетуристички со all incl.приказни. Been there, done both.
Секој со можностите а и вкусот, макар што не секогаш е случај и тоа туку нешто сосем трето е во прашање.
Не е Грција тоа што го наведе, не генерализирај исто како што не може да се генерализира Турција само ради all inclusive package туризмот.

Почитувам милењето но...не споредувај тавчетуристички со all incl.приказни. Been there, done both.
Секој со можностите а и вкусот, макар што не секогаш е случај и тоа туку нешто сосем трето е во прашање.
Не е Грција тоа што го наведе, не генерализирај исто како што не може да се генерализира Турција само ради all inclusive package туризмот.

e ne,aj ke sporeduvam grcki all inn i turski all inn . Pa isto tolku nesporedlivo e i kako prvata sporedba , bashka i momentot ,, odnos cena - perfomansi ,,Toa shto go dobivash vo Turski all inn za 1000 evra vo Grcija ti e najmalce 2500 evra.Idejata mi beshe deka vo Grcija plakash za nikakov smeshtaj 40-50 evra od nok , a za hrana snaogjaj se , vo Turcija za 100 evra mozesh da bidesh ,,velichestveniot,, . Ne sakam da zapochnam diskusija za ubavinite na prirodata , ta pesokta , ta tirkizot , ta zajdisonce ,arheologii .Zavisno od vozrasta i od ekipazot so koj odish na odmor se si e vo svoe vreme , site fazi gi projdov.Adolescentstvoto kade pienjeto i zenskite bea lajt motiv , pa vo vrska so pratilja koga tirkizot i zajdisoncata i proshetkite bea hot i cool , pa faza geografija , avantura ,istorija i intelekt , za da sega koga si familija skroz drugo ti e bitno , radosta i zabavata na dechinjata . Kako ke me jadat godinite prioritetite pak ke se menuvaat , ebem li ga , shto bi rekol Svetiev , redosledot ne go znam . Enivej , poslednite dve letuvanja mi se top of the pops, Kushadasi , Turkey .Znachi , koj se naogja vo mojata faza sega , topla preporaka , bezgreshno e . Finansiite mozat da bidat problem, no , who care , ednash se zivee

То е то...така е.
...koga tirkizot i zajdisoncata i proshetkite bea hot i cool...
Давам дупли Јameson во Killarney(y)! Ама догодина оти малку одмарам од Туркије.

А сега одам да се паковам и да ги то`рам зарзаватите в кола оти сабајле тргам за муфлосанијо апартман на обали Јонској!
Поздрав!

То е то...така е.

Давам дупли Јameson во Killarney(y)! Ама догодина оти малку одмарам од Туркије.

А сега одам да се паковам и да ги то`рам зарзаватите в кола оти сабајле тргам за муфлосанијо апартман на обали Јонској!
Поздрав!

kade na obali Jonskoj tachnije ? Ubav pomin , da vi se pogodi vremeto i zdravi zivi nazad.

Некој да не бил во хотел Ayma да пише какво е јадењето?
Во Ајма јадев само доручек, така да за останатото не можам да коментирам. Инаку, доручекот беше за степен поквалитетен од поевтините хотелчиња кои агенциите ги нудат за ~180 евра - имаш нешто поголем избор, се јаде во попријатна атмосфера, но за да ги начекаш поатрактивните јадења треба да си станеш порано. Јас обично одев покасно, па половина одмор јадев путер од кикиритки на леб со кафе - што воопшто и не беше лошо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom