Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
све што е екстремно негирање или прифаќање нечини, тоа ти е исто ко да си припадник на демократите или републиканците, али ова е на глобално ниво...
Што значи тоа, дека ти си "демократски републиканец" или "републикански демократ"?

Ме интересира кон што тежнееш?

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Што значи тоа, дека ти си "демократски републиканец" или "републикански демократ"?

Ме интересира кон што тежнееш?
повеќе ми одговара да ги следам вашите убедувања, па после некое време можеби и ќе формирам мислење т.е. ќе изберам страна :toe:
да не беше форумов поточно мисетрии/религија ќе се запишев на теолошки :pos2:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
повеќе ми одговара да ги следам вашите убедувања, па после некое време можеби и ќе формирам мислење т.е. ќе изберам страна :toe:
да не беше форумов поточно мисетрии/религија ќе се запишев на теолошки :pos2:
Хахаха! :vozbud: Добар си, I like you

Внимателно обзервираш, анализираш, па заземаш страна а? :wink:

Јас сум често на Мистерии исто така, само Религија не сум ја чепнал одамна.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
тешко е да се објасни, а тешко е и да се демантира неговото постоење... ја сум 50-50 по ова прашање...
А јас сум 70-30.Абе луѓе Бог или го чуствувате или не.Ако го чуствувате сте христијани или мухамедини(и други) ако не го чуствувате сте атеисти и сатанисти(и други).Неможете да го објасните или да се трудите да го објасните ако не завземете страна.Иначе што ќе објаснувате дека постои или дека не постои?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А јас сум 70-30.Абе луѓе Бог или го чуствувате или не.Ако го чуствувате сте христијани или мухамедини(и други) ако не го чуствувате сте атеисти и сатанисти(и други).Неможете да го објасните или да се трудите да го објасните ако не завземете страна.Иначе што ќе објаснувате дека постои или дека не постои?
Сатанистите се исто религиозни. Поделбата е на верници и неверници. Не ги мешај двете работи.

Инаку мухамедини? Не се викаа муслимани?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ne, pravite satanisti ne veruvaat vo bog nego satanata go smetaat samo kako simbol, a teistickite satanisti ili obozavaci na gavolot e tie se vernici, no toa se kosi so satanizmot da nemas avtoritet osven samiot sebe!!!!!!

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Хахаха! :vozbud: Добар си, I like you

Внимателно обзервираш, анализираш, па заземаш страна а? :wink:

Јас сум често на Мистерии исто така, само Религија не сум ја чепнал одамна.
јас ја глеам работава како натпревар, па луѓево завземаат страни, затоа не ни сакам да бидам од ничија агенда... вака ми е поубаво, само ќе си седам на трибини и ќе примам белешки па ќе се реши победникот кога ќе дојде судниот ден :wink:

епа тоа значи да влезеш во натпреварот, затоа не ни сакам... што знаеме ние од мултиверзумот, ништо... кој може да претпостави каква димензија на живот има надвор од нашава сфера... зашто користиме 8% од мозокот, значи некој намерно ни ставил ограничување :toe:

Ne, pravite satanisti ne veruvaat vo bog nego satanata go smetaat samo kako simbol, a teistickite satanisti ili obozavaci na gavolot e tie se vernici, no toa se kosi so satanizmot da nemas avtoritet osven samiot sebe!!!!!!
ако Сатанистите веруваат во сатаната автоматски тоа значи дека веруваат и во Бог :toe:

а зашо уствари секоја нација си има своја верзија за Бога, тоа е контрадикторно... што е со верите, кој ги создал, која е правата онаа вистинската?

затоа неможе слепо да се верува...

Г

Господ

Гостин
Сатанистите веруваат дека Бог е тој што ги угнетува бидејки уште на почетокот ги држел во темнина и не им дал пристап до знаење.Го величаат Луцифер што значи носител на светлина,просветлувач значи според нив Луцифер е добар а Бог лош.

јас ја глеам работава како натпревар, па луѓево завземаат страни, затоа не ни сакам да бидам од ничија агенда... вака ми е поубаво, само ќе си седам на трибини и ќе примам белешки па ќе се реши победникот кога ќе дојде судниот ден :wink:
Веруј ми тоа е лошо размислување.
Неделување и апатија е нешто најлошо што можеш да направиш.
Мислам дека и во библијата се спомнува нешто против тоа ама не сум сигурен.
Значи страна мораш да заземеш но тоа нека биде твое размислување пошто ако го читаш нашево препуцавање тука ќе се збуниш уште толку.
Значи треба сам да откриеш некои работи постепено,никој не се родил атеист или верник.(добро освен католиците(мала шега:pos2:))

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Значи страна мораш да заземеш
Всушност и не мора. Верувај, не мора :helou:.

Имаш повеќе класи на сатанисти, од хаце религиозни фанатици, до луѓе кои само ја подржуваат основната филозофија на сатанизмот, и тие не можат да се наречат сатанисти, бидејќи не обожуваат никаков ентитет.

Јас зборам за религиозните.

Немаш прави или фејкери сатанисти.

А она да немаш авторитет освен самиот себе се почитува само во кругот на духовните филозофии кои произлегуваат од сатанизмот.

Останатите не им е грижа. Како и со без број контрадикторности со учењата кај христијаните.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Така е. И јас кога ќе се начукам го гледам Бог, заедно дискутираме за проблемите на човештвото ... :)

Ja си дискутирам и на трезно :) И никогаш не ми одговара на моите прашања, ме просветлува да си ги најдам одговорите сама :) :) :)

Г

Господ

Гостин
Различно е протолкувано прашањето,постои ли Бог?
Оваа тема е на некој начин многу слична на Замислете си свет без Бог.
Но ајде бек он топик
Значи реков прашањето е различно протолкувано.
Ако станува збор за Бог како совесно битие тогаш ова можеме да го дискутираме цел живот да се препуцаваме да си редиме црвени и сето тоа ќе биде безполено.
Ако станува збор за Бог како репутација или личност фиктивно создадена во стилот на Супермен,Бетмен и остало весело друштво за да се подигне духот на луѓето ондак да постои но на начин како што постои и Терминатор.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Imas satanisti i obozuvaci na gavolot, pravite satanisti ne se ozozuvaci na gavolot tuku na Sebe. Oni vikat nema bog ni gavol ni raj ni pekol ovde i sega e se sto realno postoi. Vo taa smisla nema bog osven kako izmislica na lugeto za sto svedoci postoenjeto na tolku mnogu religii niz istorijata i denes.

Kajgana Shop

На врв Bottom