Game of Thrones

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Yup right you are заборавив дека му го скрши тоа иако не се сеќавам дали го изгреба или поткачи со истото. :)
Ме мрзи сеа да "ја вртам лентата" ама мисла дека шлемот му го изби и дека го закачи малце. Мање битно. Муабетот ми беше дека нема никаква експлицитна индикација дека имало отров на копјето.Барем во рамки на епизодава.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Зошто ги читал книгите и сега пробува да оправда спојлери со изговори и како да остави некаков простор за сомнеж али јасно е што ќе се случи следно.

Missandei is only 10 years old in the books, which is why books are garbage and you should never read them.
Што ќе се случи следно? Не остави на cliffhanger епизодава па со евентуалниот отров ни се откри нешто од наредната? Бидејќи од тоа јас што гледав, борбата заврши, Tyrion го изгуби судењето, Oberyn што и да пробуваше не му успеа. Каде е тука спојлерот?

Л

Лигеја

Гостин
Ме мрзи сеа да "ја вртам лентата" ама мисла дека шлемот му го изби и дека го закачи малце. Мање битно. Муабетот ми беше дека нема никаква експлицитна индикација дека имало отров на копјето.Барем во рамки на епизодава.
Нема,нема.И јас сега тоа гледав ја вртев епизодата.Ја мразам сценава и чаламот на Оберин,да го убиеше додека лежеше Планината немаше да да му го направат черепот мелена сол.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа што напињате дека нема отров а сте ја читале книгата е смешно.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Значи епизодава... врв! :cuc:
Ме боли глава и ме боли желудник, тоа се последиците ( засега ).
Арија едино ме насмеа во епизодава, другиве или ме замолчеа или ме тераа да вриштам.
- Игрит колку и да сака да испадне ладнокрвна убица не може, пак си ја покажа осетливоста кога ги пушти да преживеат малана со бебето. Едвај чекам да ја видам повторно во конфликт со Џон :D.
- Се согласувам со членовите кои кажаа дека ништо чудно не би било доколку Ремзи го скине татко му иако стариов не ми изгледа толку глуп и наивен.
- Конечно поасална глума од Санса! Се приметува дека веќе не е малото наивно девојче, учи како да манипулира со другите и дефинитивно ќе ја бива за кралица :D. Се плашам само да не отиде над границите па против сестра и да се сврти o_O
- Денерис почна да спиздува, me likes it.
- Ми се допадна ептен сцената помеѓу Џејми и Тирион, прикажувањето на блискоста.
Крајот... ооо крајот!
На почетокот на борбата бев као careful, careful, yeah that's the way, go on, yeah stab him, make him puke his own blood и потоа.. no, no no no, this shit isn't happening, fuck!
Значи, секогаш кога гледам серија јадам. Вклучувајќи ја и GOT. Како траеше борбата ја полека прекинував да јадам и почнав да се дерам ( татко ми мислеше дека нешто сум се удрила или ми се десило :icon_lol: ). Сцената кога му ја смачка фацата буквално ми го преврте желудникот и ми го одзеде апетитот. А мислев чим Dexter сум го гледала како си ги убива жртвите и како деликатно ги сецка телата на парченца, можам да "преживеам" секаква сцена од тој тип... Bullshit.
Погледот на Серсеи на крајот крајно злобен и задоволен. Нејќу да цркне Тирион, мора некако да се извлече од срањава макар и да биде прогонет засекогаш од King's Landing.

п.с. Иначе здраво на сите, конечно и јас да се избацам со поспецифичен коментар за серијава :D. 4те сезони ги изглеав без здив во рок од 6 дена иако претходно пљукав за серијава за потоа да се заљубам во истата ( i confess ) и да знаев дека ќе има пауза од две недели можеби ќе пробав некако да го одолговлечам гледањето пошо поцркав :icon_lol:. Нејќу да прогнозирам за наредната епизода.

Последно уредено:
M

Mario Gómez

Гостин
Што ќе се случи следно? Не остави на cliffhanger епизодава па со евентуалниот отров ни се откри нешто од наредната? Бидејќи од тоа јас што гледав, борбата заврши, Tyrion го изгуби судењето, Oberyn што и да пробуваше не му успеа. Каде е тука спојлерот?
Па "спојлерот" е дека планината ќе умре, раните не ќе можат да му ги излечат демек. Што значи дека двајцата ќе умрат, а боговите нема да го решат случајот на Тирион.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Па "спојлерот" е дека планината ќе умре, раните не ќе можат да му ги излечат демек. Што значи дека двајцата ќе умрат, а боговите нема да го решат случајот на Тирион.
Боговите? Tywin веќе го прогласи Tyrion за виновен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Нема никаква врска тоа. Битно е кој умира прв. Случајот на Тирион е решен, Тивин ја кажа пресудата.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.532
Поени од реакции
7.018
Дани направи многу паметен потег шо го тргна Џора.
и морам да речам, this episode got my mind blown.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Нема,нема.И јас сега тоа гледав ја вртев епизодата.Ја мразам сценава и чаламот на Оберин,да го убиеше додека лежеше Планината немаше да да му го направат черепот мелена сол.
Да, ама тогаш немаше да си ја задоволи "правдата". Дојден беше за да ја одмазди сестра му.Не му беше само Планината цел.Малце клише ситуација, ама па сцената беше онака кул.Баш како што опиша Брон.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
lolz, i feel like Tyrion now.

Прво, сум најголем противник и крвник на тие што „читаат“ спојлери па после ги пишуваат тука, или на фејсбук или било каде, за да се направат badass. Tаквите би му ги дал на Ремзи да им ја содере окжата.

Второ, дури и да ги иам читано книгите не би кажал спојлер, пошто е глупо. Да сум читач повеќе би сакал тие што не читале да го видат тоа што сега ние (што не сме читале) го гледаме, односно шок без претходно да знаеш што ќе се деси. Во што е и поентата на Се нели?

Трето, за поврзувањето на отровот објаснив, да не се повторувам. Прелесно е за примесување на теорија. Не е лесно за примесување теоријата за поврзаноста на Донтос, Литлфингер со Олена што ја пишаа за свадбата, по прво гледање.

Четврто, имаше и такво обвинување „Дека сум ги читал книгите но не сакам да признаам“. What the fuck, зашто тоа би го правел некој?

Петто, веќе наредната епизода ќе видиме дали сум бил во право или не. Ама баш вие што ме испоцитиравте, ваљда спојлнавте дека сум у право. Кој е спојлерот сега? Освен @Спојлер секако. :D

I do not demand trial by combat, пошто сум у право. А ако сте необјективни ко Тајвин и Серсеи, ќе морам тоа да го побарам. :icon_lol:

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Слабо стојат со вакцини против тетанус па затоа со крпчето го забриша копјето.

Kajgana Shop

На врв Bottom