Фан Клуб: Италија

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Не знам за вас, али Монтоливо ќе фали на Италија .. Не знам кој ќе го замени, али според мене формацијата би била ДДР Пирло и Маркизио во средината и Кандрева и Џакот по страните, односно 4-3-3 формација, со Бало во шпицот

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Не знам за вас, али Монтоливо ќе фали на Италија .. Не знам кој ќе го замени, али според мене формацијата би била ДДР Пирло и Маркизио во средината и Кандрева и Џакот по страните, односно 4-3-3 формација, со Бало во шпицот
Брат Џакот не е земен, таа формација може да се игра само со Черчи и Инсиње по страните.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
hmm.. ne e dobro , vcera se povredi Monto i nema da bide vo Brazil , a deneska Prandelli spored mene napravi golema greska so Rossi..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
hmm.. ne e dobro , vcera se povredi Monto i nema da bide vo Brazil , a deneska Prandelli spored mene napravi golema greska so Rossi..
Ако не бил спремен поарно шо не го зеде. Убав пример колку можи да те заеби неспремен и исфорсиран играч е атлетико во финалето ЛШ. Вака барем знајш дека на Инсиње треба да се надеваш и точка.
патем златната тројка на пескара стигна на светко :)

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Balotelli so Kasano ke igraat vo napadot , toa se znae .

Nekako kako evropskoto prvenstvo 2012 ke ni bide sostavot! A isto taka ocekuvam da igrame i kako vo Evropskoto , nema da bide loso :pipi:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Многу везни играчи има за разлика од еден лев бек Де Шиљо. Ако им се не дај боже повреди Де Шиљо ќе мора Киелини да игра лев бек и со тоа автоматски Господ нека ни е на помош. Аквилани и Пароло нема да видат минута на светсково, ајде можеби еден од двајцава така да мислам дека на место еден од овие двајца требаше Пасквал или Сантон(иако не беше воопшто на поширокиот состав).
Како и да е ќе се навива за Италија па и Москардели да игра :icon_lol:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Мислам дека голема грешка на Прандели што не го зема Роси. Не како навивач на Фиорентина, кажувам реално. По моја претпоставка ќе игра со двајца напаѓачи еден сидраш (ко што ги викаат тие најистурени кои можат и со глава да брцаат) и еден што знае да повлече и простор да отвори. Е тој најистурениот би требало да биде Балотели, а тој другиот ако биде Касано мислам дека ништо нема да направи. Инсиње не е зрел, нема искуство, Черчи е повеќе крило, а Имобиле ми е повеќе ко замена за Балотели. Роси беше најидеален за Балотели, а плус има доста одиграно во јака лига како шпанската. Плус на ова додај го и проблемот со Монтоливо од вчера...мислам дека максимум би било 1/4 за овој состав.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Мислам дека голема грешка на Прандели што не го зема Роси. Не како навивач на Фиорентина, кажувам реално. По моја претпоставка ќе игра со двајца напаѓачи еден сидраш (ко што ги викаат тие најистурени кои можат и со глава да брцаат) и еден што знае да повлече и простор да отвори. Е тој најистурениот би требало да биде Балотели, а тој другиот ако биде Касано мислам дека ништо нема да направи. Инсиње не е зрел, нема искуство, Черчи е повеќе крило, а Имобиле ми е повеќе ко замена за Балотели. Роси беше најидеален за Балотели, а плус има доста одиграно во јака лига како шпанската. Плус на ова додај го и проблемот со Монтоливо од вчера...мислам дека максимум би било 1/4 за овој состав.
Единствено ако оваа недела Прандели не бил задоволен од фитнесот на Роси, тоа е единствениот разумен одговор зошто го остави Роси. Сигурно мисли да игра 4-3-3 со Инсиње и Черчи, за 4-3-1-2 нема добар АМФ и бековите имаат ќе голем притисок на нив, вака со 4-3-3 ќе имаат помош и од крилата.

И глупо ми е што го зеде Касано кој нема изиграно натпревар од ЕП, не е фер спрема тие што 2 години се бореле за Италија да се пласира.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Единствено ако оваа недела Прандели не бил задоволен од фитнесот на Роси, тоа е единствениот разумен одговор зошто го остави Роси. Сигурно мисли да игра 4-3-3 со Инсиње и Черчи, за 4-3-1-2 нема добар АМФ и бековите имаат ќе голем притисок на нив, вака со 4-3-3 ќе имаат помош и од крилата.

И глупо ми е што го зеде Касано кој нема изиграно натпревар од ЕП, не е фер спрема тие што 2 години се бореле за Италија да се пласира.
А демек Монтоливо блескаше како АМФ :icon_lol:

Не знам ни јас зошто ја форсира таа застарена формација, ај барем да имаше некој асален плејмејкер од типот на Геце, Озил, Модрич и сл, можам да разберам, ама вака...:tapp:

А за 4-3-3 има колку сакаш играчи, Черчи, Кандрева и Инсиње се најдобри по крила, ем бековите нема толку да се заморуваат.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Епа реално, ни Черчи ни Инсиње ни Кандрева немаат некое искуство, не поготово на интернационално ниво. Кандрева е повеќе за средина, ете нешто како АМФ, ама за едно големо натпреварување не ми е никаков адут. Инсиње во Наполи не му одеше нешто посебно сезонава и повеќе беше на клупа, а Черчи е класично крило. Од друга страна одбраната е многу тенка по страните Де Шиљо, Абате и Дармиан. Овие позиции може да се баш критични и репрезентации како Франција-Рибери, Холандија-Робен, Аргентина-Ди Мариа, Бразил-Нејмар, Колумбија,Чиле... овие што играат со крилни напаѓачи можат гадно да ги сјебат Де Шиљо и Дармиан. Ај Абате колку толку е поискусен, ама у секој случај критична позиција за Италија. Нема ниту еден стабилен и поискусен.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Епа реално, ни Черчи ни Инсиње ни Кандрева немаат некое искуство, не поготово на интернационално ниво. Кандрева е повеќе за средина, ете нешто како АМФ, ама за едно големо натпреварување не ми е никаков адут. Инсиње во Наполи не му одеше нешто посебно сезонава и повеќе беше на клупа, а Черчи е класично крило. Од друга страна одбраната е многу тенка по страните Де Шиљо, Абате и Дармиан. Овие позиции може да се баш критични и репрезентации како Франција-Рибери, Холандија-Робен, Аргентина-Ди Мариа, Бразил-Нејмар, Колумбија,Чиле... овие што играат со крилни напаѓачи можат гадно да ги сјебат Де Шиљо и Дармиан. Ај Абате колку толку е поискусен, ама у секој случај критична позиција за Италија. Нема ниту еден стабилен и поискусен.
Е какво искуство имаше бе еден Џакерини што до вчера играше у Серија Б, а им беше најдобар играч на Куп на Конфедерации?
Какво искуство имаше 2006та Рибери, првата репрезентативна утакмица му беше на една недела пред светското, буквално анонимус беше, па после растури?
Лука Тони гледам се изнаигра на интернационално ниво пред 2006та, којзнае дали воопшто има играно во Европа, 2 сезони пред тоа у Серија Б играл. И самиот знаеш што направи и он на светското.

Па друже, кога реално немаш доволно квалитетни и искусни играчи мора да се ризикува со некој, тие искусни играчи како се здобиле со искуство? Нормално со мечеви. Мора некој да му ги даде тие мечеви на играчот.

И Кандрева веќе 2 сезони(неговите најуспешни во кариерата) ги игра на крило, незнам зошто мислиш дека е подобар на AMF.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.354
Za golema zal nema lev bek inaku top bi bila formacijata 4-3-3. De Sciglio bi sakal da go vidam da igra kako desen bek, a ne lev bidejki spored mene loso igra na taa pozicija. Za trite centralni mesta vo sredinata mislam deka ke bidat Pirlo, De Rossi, Marchisio i Motta. Ovie ke rotiraat, dodeka ne gledam mesto za Aquilani, Parolo ili Verratti.

Od druga strana vo napadot smetam deka dokolku Baloteli ne se zalaga vednas da letne na klupa, a sansa da dobie Immobile. Zasluzi deckoto posle sezonata sto ja imase.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Е какво искуство имаше бе еден Џакерини што до вчера играше у Серија Б, а им беше најдобар играч на Куп на Конфедерации?
Какво искуство имаше 2006та Рибери, првата репрезентативна утакмица му беше на една недела пред светското, буквално анонимус беше, па после растури?
Лука Тони гледам се изнаигра на интернационално ниво пред 2006та, којзнае дали воопшто има играно во Европа, 2 сезони пред тоа у Серија Б играл. И самиот знаеш што направи и он на светското.

Па друже, кога реално немаш доволно квалитетни и искусни играчи мора да се ризикува со некој, тие искусни играчи како се здобиле со искуство? Нормално со мечеви. Мора некој да му ги даде тие мечеви на играчот.

И Кандрева веќе 2 сезони(неговите најуспешни во кариерата) ги игра на крило, незнам зошто мислиш дека е подобар на AMF.
Абе ок све ама Куп Конфедерации и мундијалов не е баш на исто рамниште, а Рибери искрено не ми текнува како се пробил во репрезентација, ама затоа Франција беше многу слаба во изминатава декада на репрезентативно ниво. Очекував бар Кришито или Маџо да ги повика Прандели. Ај Маџо мислам беше повреден, ама Пасквал можеше бар за на клупа да го земе. Некако ми изгледа премногу менувано во однос на тие играчи што поконстантно играа во квалификациите... Како и да е Италија ми е еден од моите тимови, сакам да постигнат нешто, ма да малце ми е сумљив тимов.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Само 433 формација може да играат со списоков. Немаат амф имаат 3 крила имаат висок шпиц добар среден ред. Така да се на се очекувам да ги поминат, т.е мора да ги поминат групиве па што сака нека е..
Пак ке кажам фали лев бек а и не земањето на Маџо ми боде очи до некаде. Пароло и Аквилани не знам што ги зема т.е само еден од двајцата требаше реално. Се надевам Де шиљо ќе блесне на левата бековска позиција и исто така нема да се повреди.
Одбраната заедно со Буфон би требало да бидат стабилни и сигурни.

Kajgana Shop

На врв Bottom