Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Хуе хуе хуе, твојот примитивен интелект не може да го обработи концептот на свеста.

И не, нема. Ако се земе невролошки како дефиниција дека свеста е сознание за себе, измеѓу 18-24 месеца бебето почнува на огледало да се препознава себеси.
Експериментот се прави со бемка која се лепи на неговото лице и се става пред огледало. До 18 месеца бебето не е свесно за тоа дека неговиот одраз е тоа самото.

После 18-24 месеца, си ја трга бемката кога ќе се види на огледало.

Свест е збор кој го употребуваме за да ја опишеме комплексната фукнција на нашиот мозок која се состои од илјадници невронски активности и се манифестира со однесување и постапки на кои ние им даваме статус „свест“ за да ги опишеме.

Животните на пример, зависно од нивната еволуција имаат различни нивоа на „свест“ и интелигенција.

Делфините и мајмуните се посвесни од бубамарите на пример.
Тоа се испитува со разгледување на комплексноста на социјалните акции и интеракции на животните. Погоди што...Делфините имаат поразвиен префронтален кортекс од бубамарите, а ние поразвиен од делфините.

Како сите суштества скалираат повисоко со „свеста“, кога имаат поразвиен префронтален кортекс? Како бебињата/децата/возрасните луѓе стануваат посвесни како што стигнуваат до одредена етапа на животот додека нивниот мозок се развива, вклучувајќи го и неокортексот, а потоа нивото на „свест“ опаѓа со тоа што стануваат сенилни и имаат болести како склероза?

Зошто фаците на кои им е извршена лоботомија на префронталниот кортекс, не манифестирааат никаква свесност, „паметњаковичу“? Хуе Хуе Хуе.
Многу просто момче си бил.
Овде сме на форум религија, заеби научни достигнувања, или и тоа не можеш да го сфатиш?

Ако детето нема свест, нема душа, нема Его, нема Воља, која енергија го движи неговото тело?
Ти како атеист би требало да знаеш, или ти дале членска ради реда?

Многу просто момче си бил.
Овде сме на форум религија, заеби научни достигнувања, или и тоа не можеш да го сфатиш?

Ако детето нема свест, нема душа, нема Его, нема Воља, која енергија го движи неговото тело?
Ти како атеист би требало да знаеш, или ти дале членска ради реда?
Која енергија го движи неговото тело? Сакаш да дознаеме?
Затни му го носот и устата за да не може да дише.
Ако сакаш да го мачиш подолго, не му давај да јаде/да пие вода.

Хуе хуе.

Ова се прашања до атеистите, еве ти одговори...ако си способен да ги исконтемплираш со твојот закржлавен мозок. Мора да си дебел со оглед на тоа дека најмалце ти троши од „боженствената енергија“.

Која енергија го движи неговото тело? Сакаш да дознаеме?
Затни му го носот и устата за да не може да дише.
Ако сакаш да го мачиш подолго, не му давај да јаде/да пие вода.

Хуе хуе.
Хе хе хе
Не си ти крив што си „заспан“.
Три елементи се битни:воздух,храна, сон.
Исто како Тројството што рекол Исус.
Е сега, требе да знаеш како нив да ги поврзеш со телото и духот на човекот.
Ама нели ти си многу прост, а таквите сакаат само да „мудруваат“ а немаат решение.
Ајт, оди по банани, да не ти дробам попара.

Хе хе хе
Не си ти крив што си „заспан“.
Три елементи се битни:воздух,храна, сон.
Исто како Тројството што рекол Исус.
Е сега, требе да знаеш како нив да ги поврзеш со телото и духот на човекот.
Ама нели ти си многу прост, а таквите сакаат само да „мудруваат“ а немаат решение.
Ајт, оди по банани, да не ти дробам попара.
Воздух, храна сон, исто како тројството.... Кои ти се овие аналогии, пријателе :X3:
Мора да ти е многу јако.

Воздух, храна сон, исто како тројството.... Кои ти се овие аналогии, пријателе :X3:
Мора да ти е многу јако.
Тоа не е за прости како тебе!
Аналогии у пм.....хе хе хе

Тоа не е за прости како тебе!
Аналогии у пм.....хе хе хе
Аналоигиите ти се полоши од најпростата верзија на флапи брд.
Не е проблемот во тоа што фејлаш во твоето тролање, проблемот е во тоа што мислиш дека не знаеме кој си.

Аналоигиите ти се полоши од најпростата верзија на флапи брд.
Не е проблемот во тоа што фејлаш во твоето тролање, проблемот е во тоа што мислиш дека не знаеме кој си.
Глупости ми зборуваш.
Кажи ми која енергија го движи детето ако нема свест?

Атеист си или теист?

Мат

Глупости ми зборуваш.
Кажи ми која енергија го движи детето ако нема свест?

Атеист си или теист?
Не ја избегнувај темата на дискусија. Паралелни јузери јадат перма бан.

Ако више сакаш сериозно да дискутираме и да губам време со тебе иако знам дека ништо нема да ти влезе у тимбата, ќе почнеме од дефиницијата за свест.

Свеста, дури и во светите скрипти на кои дркаш, не е двигателот на телото. Има „несвесни“ животни кои постојат и кои Јахве ни ги дал да ги јадеме.
Од друга страна, тоа што ти го нарекуваш „свест“ е „духот“, кој ги прави битијата живи.
Си ги измешал концептите малце... Според истите скрипти, може да имаш дух, ама да не си свесен. Доволно е да имаш дух во телото за да си жив, додека не го напушти истото.

Енергијата добвиена од кислородот и инсулинот служи како „гориво“ кое помага на нашиот мозок да функционира и притоа да манифестира феномен на „свест“ ако е доволно развиен, што не е случајот кај тебе. Свеста сама по себе не е ултиматум за да бидеш жив, за што на пример ти си доказ.

Затоа бебињата и ти, кои немате свест, сте живи и здрави.
Луѓето кои се во кома и немаат „свест“ се живи, затоа што други делови од мозокот контролираат дали ќе си жив.
Прекини да го проектираш тоа што ти го кажувал чичко ти кога те тепал со каиш по газето дур си бил непослушно мало момче. Ти си од тие кловнови што не ми се забавни.

Ова се прашања до атеистите, еве ти одговори...ако си способен да ги исконтемплираш со твојот закржлавен мозок. Мора да си дебел со оглед на тоа дека најмалце ти троши од „боженствената енергија“.
Ова после си го додал, љубов моја.:love:
Ова болдираново ни ти не можеш да се разбереш.:confused:
Ти трошиш само Скопско изгледа.

Ова после си го додал, љубов моја.:love:
Ова болдираново ни ти не можеш да се разбереш.:confused:
Ти трошиш само Скопско изгледа.
Со оглед на тоа дека мозокот не ти троши енергија за да функционира соодветно, се' што конзумираш ти иде во сало.

Кога саркастично покажуваат глупави луѓе, ги покажуваат како дебели со што алудираат на тоа дека органот кој највеќе троши од „боженствената енергија“ не им работи.

Мрзам кога треба да се објаснувам на плитки луѓе ко тебе.

Не ја избегнувај темата на дискусија. Паралелни јузери јадат перма бан.

Ако више сакаш сериозно да дискутираме и да губам време со тебе иако знам дека ништо нема да ти влезе у тимбата, ќе почнеме од дефиницијата за свест.

Свеста, дури и во светите скрипти на кои дркаш, не е двигателот на телото. Има „несвесни“ животни кои постојат и кои Јахве ни ги дал да ги јадеме.
Од друга страна, тоа што ти го нарекуваш „свест“ е „духот“, кој ги прави битијата живи.
Си ги измешал концептите малце... Според истите скрипти, може да имаш дух, ама да не си свесен. Доволно е да имаш дух во телото за да си жив, додека не го напушти истото.

Енергијата добвиена од кислородот и инсулинот служи како „гориво“ кое помага на нашиот мозок да функционира и притоа да манифестира феномен на „свест“ ако е доволно развиен, што не е случајот кај тебе. Свеста сама по себе не е ултиматум за да бидеш жив, за што на пример ти си доказ.

Затоа бебињата и ти, кои немате свест, сте живи и здрави.
Луѓето кои се во кома и немаат „свест“ се живи, затоа што други делови од мозокот контролираат дали ќе си жив.

Прекини да го проектираш тоа што ти го кажувал чичко ти кога те тепал со каиш по газето дур си бил непослушно мало момче. Ти си од тие кловнови што не ми се забавни.
Ха ха ха
Сакам кажам можам речам.
Свеста не е двигател а духот не постои.:facepalm:
Духот нели е „Божја природа“?
Дај договори се сам со себе, вака си ми смешен.
Такви како тебе ја усраа науката.

Последно уредено:
Ха ха ха
Сакам кажам можам речам.
Свеста не е двигател а духот не постои.:facepalm:
Духот нели е „Божја природа“?
Дај договори се сам со себе, вака си ми смешен.
Такви како тебе ја усраа науката.
1. Не постои Бог, не постои дух, не постои свест како одделен ентитет.
2. Свест е збор кој во неврологијата се употребува за сет од различни активности на мозокот кои кога ќе запрат, капут, крај. Никој во невронауката не ја употребува „свеста“ како збор кој дефинира реален феномен, туку се работи со специфични изрази зависно од тоа кој дел од мозокот се проучува.
3. Не мора да постојат тие активности за да си жив, зошто основните витални функции ти се контролирани од 'рбетниот мозок и други делови кои можат да постојат независно од делот од кортексот задолжен за „свесните функции“ како Брока, Вернике, орбитофронталниот кортекс итн...
4. Не знаеш што е наука, врска немаш како функционира науката, не зборувај за теми во кои не си кадарен и не си стручен.
5. Не си смешен, делуваш глупо иако пробуваш да си забавен трол со алт јузер.
6. Не се ставај на кајгана веќе.

1. Не постои Бог, не постои дух, не постои свест како одделен ентитет.
2. Свест е збор кој во неврологијата се употребува за сет од различни активности на мозокот кои кога ќе запрат, капут, крај. Никој во невронауката не ја употребува „свеста“ како збор кој дефинира реален феномен, туку се работи со специфични изрази зависно од тоа кој дел од мозокот се проучува.
3. Не мора да постојат тие активности за да си жив, зошто основните витални функции ти се контролирани од 'рбетниот мозок и други делови кои можат да постојат независно од делот од кортексот задолжен за „свесните функции“ како Брока, Вернике, орбитофронталниот кортекс итн...
4. Не знаеш што е наука, врска немаш како функционира науката, не зборувај за теми во кои не си кадарен и не си стручен.
5. Не си смешен, делуваш глупо иако пробуваш да си забавен трол со алт јузер.
6. Не се ставај на кајгана веќе.
Ха ха ха
Поентата ти е дека не требе да постојам на форумов?
Имаш некои научни докази или тоа е немоќ ?

Вака ќе разговараш со женати дома не да ми паламудиш овде на форум

Ти немаш поима што е тоа свест, уште помалку што е тоа душа. Се фаќаш за сламка како давеник, а сепак се давиш и не можеш да ми објасниш на кој начин човечкото тело е живо? Рбетниот мозок велиш? Поглуп одговор не сум сретнал

Ти реков во претходниот пост, ти си од научњаците што „сакам кажам можам речам“, и дека науката се срами од тебе. И требе да има „научњаци“ како тебе, за да се види колку религијата е во право.
Ајт сега, оди апни си банана, оти попарата заврши.

Ха ха ха
Поентата ти е дека не требе да постојам на форумов?
Имаш некои научни докази или тоа е немоќ ?

Вака ќе разговараш со женати дома не да ми паламудиш овде на форум

Ти немаш поима што е тоа свест, уште помалку што е тоа душа. Се фаќаш за сламка како давеник, а сепак се давиш и не можеш да ми објасниш на кој начин човечкото тело е живо? Рбетниот мозок велиш? Поглуп одговор не сум сретнал

Ти реков во претходниот пост, ти си од научњаците што „сакам кажам можам речам“, и дека науката се срами од тебе. И требе да има „научњаци“ како тебе, за да се види колку религијата е во право.
Ајт сега, оди апни си банана, оти попарата заврши.
Значи ти вака разговараш со жена ти?

Темиве почнаа да личат на албанскиот начин на крвна одмазда.

Не е интересно веќе !

Ако некој член прокоментирал на тема која „му лежи на срце“ на некој друг член, тогаш се доаѓа на тема која „му лежи срце“ на членот што прокоментирал „негативно“, од страна на „навредениот“ член и со глупости и детски финти се уништува темата на тој „што се дрзнал“ да дава недолични коментари...

Исчезнува муабетот вака кога ќе се зачита човек, а одеднаш долетува некој „изнервиран и навреден“ и пишува сешто по темите само за да се „олади“.

Бидете ми поздравени... и полека. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom