Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде апнетеси по една...ја частам, нели вие сте постанати од мајмуни?
BANANA-3.jpg

Јас не знам дали е човекот од мајмун настанат, ама ти си доказ дека обратното се случува.

Јас не знам дали е човекот од мајмун настанат, ама ти си доказ дека обратното се случува.
Колку работи ти не знаеш, не си ни свесен..:pos:

Многу работи не знам ама ти си несвесен (заспан) дека ништо не знаеш.
Пак ме копираш
Сега знам дека ништо незнам ја употребував кога бев на возраст на Дублето, потоа научив, и сега ја знам Вистината...за разлика од тебе, за кого уште важи дека ништо не знаеш.
Имаш прашање погоре, имај м“да и одговори.[DOUBLEPOST=1401610457][/DOUBLEPOST]
Кои 2, посочи!?
1дека нема да одговориш
2 дека незнаеш да одговориш

Пак ме копираш
Сега знам дека ништо незнам ја употребував кога бев на возраст на Дублето, потоа научив, и сега ја знам Вистината...за разлика од тебе, за кого уште важи дека ништо не знаеш.
1дека нема да одговориш
Опција 1.

која е вистината?

Една е Вистината!!!

Една е Вистината!!!
Но различни се нејзините интерпретации.
Тројца луѓе од различни агли гледаат три букви, "M", "H" и "T". Сите се "зaцементирани" во своите ставови и сметаат дека пред нив се наоѓа буквата што ја гледаат и дека останатите двајца се во заблуда и грешат. Тоа е нивната вистина, но Вистината во случајов е оваа:
10150621_634212946669767_8218189588879607774_n.jpg

Пак ме копираш
1дека нема да одговориш
Е ова не го прочитав. Па ти си знаел многу работи за мене! Видиш ти, жити се кажи колку години имам?, а ако погодиш, ќе ја проголтам онаа (фрити) банана која ми ја прати вчера т.е. ќе ти одговорам на секое прашање.

Но различни се нејзините интерпретации.
Тројца луѓе од различни агли гледаат три букви, "M", "H" и "T". Сите се "зaцементирани" во своите ставови и сметаат дека пред нив се наоѓа буквата што ја гледаат и дека останатите двајца се во заблуда и грешат. Тоа е нивната вистина, но Вистината во случајов е оваа:
10150621_634212946669767_8218189588879607774_n.jpg
Ipsi, bas i tuka e zagonetkata, zatoa velam deka EDNA Vistinata.
Site religii velat deka nivnata Vistina e Apsolutna a jas tvrdam deka EDNA e vistinata.
Mislam deka si dovolno inteligenten za da sfatis

Ipsi, bas i tuka e zagonetkata, zatoa velam deka EDNA Vistinata.
Site religii velat deka nivnata Vistina e Apsolutna a jas tvrdam deka EDNA e vistinata.
Mislam deka si dovolno inteligenten za da sfatis
Во право си, една е вистината.
Таа е дека не смееш да го изговараш името БОЖЈО напразно, како името кое го имаш на твојот јузер.
Ќе го јадеш.

Во право си, една е вистината.
Таа е дека не смееш да го изговараш името БОЖЈО напразно, како името кое го имаш на твојот јузер.
Ќе го јадеш.
Јас ќе го јадам , а ти ќе го цицаш
Хе хе хе
Биди мајмун и одговори на прашањето.
Дали детето има свест?
Ајде паметњаковичу....хе хе хе

Јас ќе го јадам , а ти ќе го цицаш
Хе хе хе
Биди мајмун и одговори на прашањето.
Дали детето има свест.
Ајде паметњаковичу....хе хе хе
Хуе хуе хуе, твојот примитивен интелект не може да го обработи концептот на свеста.

И не, нема. Ако се земе невролошки како дефиниција дека свеста е сознание за себе, измеѓу 18-24 месеца бебето почнува на огледало да се препознава себеси.
Експериментот се прави со бемка која се лепи на неговото лице и се става пред огледало. До 18 месеца бебето не е свесно за тоа дека неговиот одраз е тоа самото.

После 18-24 месеца, си ја трга бемката кога ќе се види на огледало.

Свест е збор кој го употребуваме за да ја опишеме комплексната фукнција на нашиот мозок која се состои од илјадници невронски активности и се манифестира со однесување и постапки на кои ние им даваме статус „свест“ за да ги опишеме.

Животните на пример, зависно од нивната еволуција имаат различни нивоа на „свест“ и интелигенција.

Делфините и мајмуните се посвесни од бубамарите на пример.
Тоа се испитува со разгледување на комплексноста на социјалните акции и интеракции на животните. Погоди што...Делфините имаат поразвиен префронтален кортекс од бубамарите, а ние поразвиен од делфините.

Како сите суштества скалираат повисоко со „свеста“, кога имаат поразвиен префронтален кортекс? Како бебињата/децата/возрасните луѓе стануваат посвесни како што стигнуваат до одредена етапа на животот додека нивниот мозок се развива, вклучувајќи го и неокортексот, а потоа нивото на „свест“ опаѓа со тоа што стануваат сенилни и имаат болести како склероза?

Зошто фаците на кои им е извршена лоботомија на префронталниот кортекс, не манифестирааат никаква свесност, „паметњаковичу“? Хуе Хуе Хуе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom