Aleksandar Nevski
Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
И двете!Кој рече дека ти си го рекол тоа!? Никој ,туку тоа беше само спротивен став од религиозниот.
И која е таа материја? Земјата или душата....?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И двете!Кој рече дека ти си го рекол тоа!? Никој ,туку тоа беше само спротивен став од религиозниот.
И која е таа материја? Земјата или душата....?
Ок, јас мислам дека основната супстанца (или „еликсорот“) за животот е водата.И двете!
Но секој може да си верува во својата вистина, нели?
Мојата вера вели дека секој кој што не е Православен Христијанин на овој или оној начин е поборник против СВОЈОТ Бог! Друго е прашањето дали го признава за таков или не! Читајте се...
Водата е присутна во земјата. Од Дух и кал...[DOUBLEPOST=1401567664][/DOUBLEPOST]Ок, јас мислам дека основната супстанца (или „еликсорот“) за животот е водата.
Но секој може да си верува во својата вистина, нели?
Тоа е мојата темна страна, Мистер Хајд (пошто се крие, и убаво прави).Можеби тоа не е одговорот на моето прашање.![]()
За да постои кал, потребна е вода. А веќе се изјаснив дека сум скептичен околу постоењето на духот.Водата е присутна во земјата. Од Дух и кал...[DOUBLEPOST=1401567664][/DOUBLEPOST]
Тоа е мојата темна страна, Мистер Хајд (пошто се крие, и убаво прави).
Ок, дискутираме...За да постои кал, потребна е вода. А веќе се изјаснив дека сум скептичен околу постоењето на духот.![]()
Знам, и моето исто така.Второто беше наменето за Ипси.![]()
Чим дискутираме, прашање. Она што на моите почетоци го прашав Мики.Ок, дискутираме...
Знам, и моето исто така.
најдени се во сосема доволлен број за не замисли .............. нели? значи не го порекнуваш фактот дека постоел организиран живот и пред 3 милиони години?Колку скелети се најдени такви, доволни за еден цел стадиум на метаморфоза? Би требало такви скелети да посојат во обем на едно човештво, ама ги нема, зарем човештвото се развило преку таков стадиум само од 1-2 скелета? Бесмислено! Тоа може и да е од некој кој имал проблем со жтитна жлезна од недостаток на јод, или некакво извитоперување (мене на цртеж ми изгледа посочената слика, ама ете ја земав в предвид).
Преку северна, а од таму преку источниот дел на азија. не е тоа ништо далеку. На Австралија преку Индонезија, Полинезија па се до Индија, Виетнам... Имале бродови лугето. Зарем мислиш дека секој вид на луѓе настанал на својот континент? Тогаш како имаме косооки и во азија и во америка (индијанци и кинезомонголци)?Чим дискутираме, прашање. Она што на моите почетоци го прашав Мики.
Како човекот (односно потомците на Адам и Ева) стигнале до Јужна Америка?
Ако сакаш ќе ја променам и темата т.е. ова прашање ќе ти го поставам на твојата територија.![]()
Значи и ти мислиш дека Америка први ја откриле викинзите?!Преку северна, а од таму преку источниот дел на азија. не е тоа ништо далеку. На Австралија преку Индонезија, Полинезија па се до Индија, Виетнам... Имале бродови лугето. Зарем мислиш дека секој вид на луѓе настанал на својот континент? Тогаш како имаме косооки и во азија и во америка (индијанци и кинезомонголци)?
А знаеш географија?Значи и ти мислиш дека Америка први ја откриле викинзите?!
Многу нормално, онака како што се размножуваме денес, само што во почетокот луѓето живееле и по 1000 години, се до оној момент кога не почнало отпадништвото, па Бог го намалил животниот век.Но има суштински проблем. Црквата верувала дека земјата е стара само 10.000 години. Како човекот за само 10.000 години ќе се размножи до таа мера, и ќе талка по светот и притоа ќе ги насели сите континенти (освен Антартикот)?
Знам гео. Викинзите се од скандинавските земји (Европа, можеби негде ќе стетнеш и делови од Азија.), а Америка е сосем друг континент. Се одделуваат поморски! Инаку не го разбрав прашањето т.е. која е неговата суштина!?А знаеш географија?
Многу нормално, онака како што се размножуваме денес, само што во почетокот луѓето живееле и по 1000 години, се до оној момент кога не почнало отпадништвото, па Бог го намалил животниот век.
Еј немој со Луси....комплетна фарса е случајота што правиме со ваквите скелети? што да кажеме за нив? особено затоа што кај што се најдени тие скелети, постојат докази за тоа дека не умреле ко животни и дека биле закопувани со орудија, алатки, во близина на населби со докази на чинии и сл? ќе ги игнорираме тие факти? или пак ЛУСИ? А?А?А? или тоа е дело на рогатиот?
![]()
Да, нормално. Но мојата претстава не значи дека тоа суштество навистина изгледало така, нели?