Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ај бе не играте кантер,олабајте...

Така кажа некој член на форумов дека им пикнале пред извесно време припадник од Алфите...[/quote]

ne e relevanten toj clen rekla kazala slusnal ,i ne e tocno deka ima.

Така кажа некој член на форумов дека им пикнале пред извесно време припадник од Алфите...

ne e relevanten toj clen rekla kazala slusnal ,i ne e tocno deka ima.[/quote]
Ти си сигурен ?

Дај Боже да нема...ако ти е точна информацијава,тогаш одлично.

Едитирано од модератор!
[DOUBLEPOST=1401367313][/DOUBLEPOST]
Така кажа некој член на форумов дека им пикнале пред извесно време припадник од Алфите...

ne e relevanten toj clen rekla kazala slusnal ,i ne e tocno deka ima.[/quote]
Точно е у тигрите има Албанци еден голем пријател на бажо и на мене ми е, човек којшто го посвети целиот свој живот во тигрите и поради политиката го исфрлија од тигрите сега е у канцеларија како главен инспектор.Тој ми потврди за тоа неговите иницијали С.Ѓ
Де пријателе објасни ни ја од прва рака ангажираноста на Македонските војници односно припадници на пСО и ЗОК во операцијата ИСАФ.позз
Абе јас не реков за во мисијата исаф-авганистан јас ти кажував за во ирак.Мисијата слобода за ирак

Последно уредено од модератор:
Едитирано од модератор!
Де пријателе објасни ни ја од прва рака ангажираноста на Македонските војници односно припадници на пСО и ЗОК во операцијата ИСАФ.позз

ти кажував за во ирак.Мисијата слобода за ирак
НЕ СЕ ОДНЕСУВАШЕ ЗА ТЕБЕ ПРАШАЊЕТО!

Модернизација на хеликоптер Ми- 8 MT

Во изминатиот период тим од компанијата „Елбит“ од Израел работеше на проект на модернизација на хеликоптер Ми-8MT од воздухопловната бригада (вбр).
Проектот опфаќа модернизација на колективните палки на хеликоптерот, модернизација на GPS и транспондер, модификација на кабината на хеликоптерот, инсталација на електрични и механички инсталации со цел вградување на современа опрема за ноќно летање ANVIS-HUD 24.
Како дел од Планот за интеграциите на АРМ во НАТО Алијансата вбр има превземено обврска за постигнување на соодветни стандарди од партнерските цели кои се однесуваат на воздухопловите.
Со модернизацијата уште на еден хеликоптер, вбр добива зголемена оперативна ефикасност, особено за летови во ноќни услови без употреба на светла. Се зголемува безбедноста при извршување на мисии и задачи, како и заштеда на финансиски средства во однос на набавка на нови хеликоптери.
Во изминатите неколку дена се работеше на тестирање на системот за ноќно летање ANVIS-HUD 24, реализација на пробни летови на хеликоптерот како и комплетирање на потребната документација и прием на хеликоптерот.
4.JPG
2.jpg
[DOUBLEPOST=1401389390][/DOUBLEPOST]
xGAex0P.jpg

Воена Полиција[DOUBLEPOST=1401389912][/DOUBLEPOST]http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=40655

Гранична полиција слави 10 години...а вежби изведуваат ЕБР и ЕСЗ :confused:

Последно уредено:
xGAex0P.jpg

Припадникот од лево загинал во сообраќајна несреќа пред неколку дена затоа и ја објавиле сликата.[/quote]

Од последното апсење на ебр.Волфот убаво може да се види бровингот 12,7. :sneaky:
mid4565722.news.jpeg

Па нели темава македонски специјални единици. Малку и вие да се спукате и пресметате. Во случајов оружје ви се зборовите. :D
Иначе не ја читам редовно темава. Имате пријави под секој пост, кликнете го за да ми стигне известување за неправилности.
Ќе зачистам вечер, се шо не е во контекст на темава.

Од последното апсење на ебр.Волфот убаво може да се види бровингот 12,7. :sneaky:
Прегледај го приврзокот 93862

Ама имаат и некои други ставено,или само бровинг ? и меѓу подобрите се овие бровингот или како ? не се разбирам ич..:D какви се тие на бтрките и на хермелините ?[DOUBLEPOST=1401558269][/DOUBLEPOST]http://www.specijalne-jedinice.com/...epublike-Makedonije.html#sthash.mpmVnFrA.dpbs

Точно ли е тоа за шатганот USAS-12 ?

Последно уредено:
На волфовите ги имаат само бровинзите.Бровингот е најдобриот тешок митралез на нато.Нашите хермелини имаат дшк,бровинг,м87,м84,мг3.А на бтр 70,80 имаш пкт 7,62 и кпвт 14,5мм.Точн е тоа тигрите уште 2007 имаат слики со таа полуавтоматска сачмарка

Па нели темава македонски специјални единици. Малку и вие да се спукате и пресметате. Во случајов оружје ви се зборовите. :D
Иначе не ја читам редовно темава. Имате пријави под секој пост, кликнете го за да ми стигне известување за неправилности.
Ќе зачистам вечер, се шо не е во контекст на темава.
на админи и модератори уствари им е работа да ги читаат темите за кои се поставени и да санкционираат неправилности
вајда нема да се кодошиме за секој офтопик пост, дај мавни бан на тие шо шерифуваат, мавни ми и мене еден бан ама барем дискусијава нека биде квалитетна, а не тука некој ќе се фали со големината на половиот орган па и ќе си ги мериме згора на тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom