Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако игра против Шарапова нема да освои, инаку има изгледни шанси по испаѓањата на Серена и Ли.

По мене Грен Слем материјал е Таусенд во иднина, заедно со Кејс или Кис како и да е правилно.

Нема иднина за Таусенд со 20 кила вишок на неа. Од Американките Кејс е најперспективна, само под итно и треба добар тренер. Стивенс има лузерски менталитет. Јас најмногу ја сакав Џејми Хемптон, но глава не крена од повреди.

Нема иднина за Таусенд со 20 кила вишок на неа. Од Американките Кејс е најперспективна, само под итно и треба добар тренер. Стивенс има лузерски менталитет. Јас најмногу ја сакав Џејми Хемптон, но глава не крена од повреди.
Затоа реков во иднина. Многу работи треба да подобри, не само килажата, али секако снагата е тука, ударите се тука и има доста перспектива во неа. Кејс веќе треба да ја среди некој тренер, да не и отидат најдобрите години во вода. Вчера да беше малку посталожена требаше да ја добие Ерани лесно во два сета, како што тоа го прави увек Серена. Страшен напаѓач е Кејс, ама сега за сега главата не работи.

Ме занима Мугуруза што ќе направи на турниров, ова денес беше одлично но да бидеме реални Серена се самоуби со неизнудени...

Мене кај Серена ме импресионира шампионскиот менталитет, а не до толку играта. Факт е дека се се базира на силата, а кога не и оди како што тоа беше случај денес тоа е права катастрофа за гледање, терен не може да погоди... Пример Жастин Анин ми беше милина да ја гледам, толку паметен тенис играше, тоа е чудо. Неверојатни агли, слајс сервиси и излегување на мрежа, дропови, спинови... Моментално ајде да кажам сличен тенис играат Радванска и Ерани, две многу интелигентни играчици, ама они имаат други маани и затоа не се она што беше Жастин Анин.
Али шампионскиот менталитет на Серена, е тоа е нешто незаменливо во тенисот. Ставот на теренот, ставот дека ќе те изгази па кој сакаш биди.
Да апсолутно дека има шампионски менталитет јас само кажувам дека вољата да успее и е поголема од кликерот. Може тоа и е до мене, никогаш не сум ги сакал оние играчи што успеваат на сила, секогаш сум ги сакал интелигентните играчи како хингис страшно ми е криво што никогаш не го освои РГ ама сама се уби против Штефи Граф а и беше мала тогаш дали имаше 17 не ми текнува. Значи затоа РГ ми е омилен турнир отсекогаш уште од мал, ќе се исфураат англо/американските таканаречени звезди на тврда подлога и оп кога ќе дојде РГ ранливост, мака, губење па Американците ја нарекуваат земјата DIRT као прљавштина као негативно нешто. Нема врска ова со Рафа дека освојувал РГ па затоа. Гледам јас тенис од дете уште кога Бекер и Сампрас се мачеа таму а беа као не знам што. Не можеш да се нарекуваш врвен тенисер во историјата а да ти фали една огромна алка како РГ. Требаш да бидеш 110 посто подготвен за овој турнир или дома. Ако не трчаш на терен на Рг ако не клизаш и ако не офкаш нема успех додека на други турнири особено Вимблдон можеш да се извадиш и на сервис и 2/3 поена. Овде нема 2/3 поена на РГ. Додека на други турнири ќе те извади сила, сервис,ас овде нема тоа затоа го обожавам.

Колку пати сте ги гледале овие тенисерки денеска што победија, па што донесовте таков заклучок дека ќе владеат со тенисот наредните години?
Посебно во женска конкуренција, каде очигледно во турот може да има најмалце 15 различни тенисерки со титули во текот на една сезона, што не е пример кај мажите.

Колку пати сте ги гледале овие тенисерки денеска што победија, па што донесовте таков заклучок дека ќе владеат со тенисот наредните години?
Посебно во женска конкуренција, каде очигледно во турот може да има најмалце 15 различни тенисерки со титули во текот на една сезона, што не е пример кај мажите.
Да кај ВТА тоа и е проблемот и затоа одамна веќе не гледам со таков интензитет. Нема некоја тенисерка за која ќе кажеш ќе владее со години и дека има огромен талент. Не е како порано ,Серена можеби е последната од тие генерации што од петни жили ќе играат за да остават впечаток во историјата. Слично е и со машките со таа разлика што ги имаме Рафа/Ноле/рожер па уште некое време ќе уживаме во тенис.Јас немам проблем и против /Нишикори/Димитров/али нема бре харизма нема сенс дека ќе бидат нешто големо и значајно.

Таусенд неколку пати, едно 5-6 да речеме, Кејс преку 30-40 пати, за Мугуруза да не правам муабет.

Да апсолутно дека има шампионски менталитет јас само кажувам дека вољата да успее и е поголема од кликерот. Може тоа и е до мене, никогаш не сум ги сакал оние играчи што успеваат на сила, секогаш сум ги сакал интелигентните играчи како хингис страшно ми е криво што никогаш не го освои РГ ама сама се уби против Штефи Граф а и беше мала тогаш дали имаше 17 не ми текнува. Значи затоа РГ ми е омилен турнир отсекогаш уште од мал, ќе се исфураат англо/американските таканаречени звезди на тврда подлога и оп кога ќе дојде РГ ранливост, мака, губење па Американците ја нарекуваат земјата DIRT као прљавштина као негативно нешто. Нема врска ова со Рафа дека освојувал РГ па затоа. Гледам јас тенис од дете уште кога Бекер и Сампрас се мачеа таму а беа као не знам што. Не можеш да се нарекуваш врвен тенисер во историјата а да ти фали една огромна алка како РГ. Требаш да бидеш 110 посто подготвен за овој турнир или дома. Ако не трчаш на терен на Рг ако не клизаш и ако не офкаш нема успех додека на други турнири особено Вимблдон можеш да се извадиш и на сервис и 2/3 размени удари. Овде нема 2/3 разменана РГ. Додека на други турнири ќе те извади сила, сервис,ас овде нема тоа затоа го обожавам.

Мене ако ме прашуваш, немам ниту една од нив гледано, а Шарапова ја имам еднаш, пред две години.

Двата најглупави муаебети што се вртат на кајгана тенис форумот, едниот за тежината на ждребот на некој тенисер, другиот за тоа на која подлога се игра вистински тенис.
totalno pogreshno.Glupi muabeti ke se nachitash na temite za X-Factor , Evrovizija a i temite so religija ne se za potcenuvanje . Ako ne diskutirash za podlogite koi sho gi ima vo site mozni varijacii , pa nivni dobri , loshi strani , na koj teniser koja mu odgovara i zoshto, shto ke pravime muabet , koja teniserka e pozgodna ili drugi gluposti . A za zdrebot , pa ako toa ne e prichina za razgovor , za analiza , za inatenje , koj kakov igrach e i koj na koj kolku mu odgovara , slobodno kluch na podforumot stavajte . Povtoruvam , totalno pogreshno.

totalno pogreshno.Glupi muabeti ke se nachitash na temite za X-Factor , Evrovizija a i temite so religija ne se za potcenuvanje . Ako ne diskutirash za podlogite koi sho gi ima vo site mozni varijacii , pa nivni dobri , loshi strani , na koj teniser koja mu odgovara i zoshto, shto ke pravime muabet , koja teniserka e pozgodna ili drugi gluposti . A za zdrebot , pa ako toa ne e prichina za razgovor , za analiza , za inatenje , koj kakov igrach e i koj na koj kolku mu odgovara , slobodno kluch na podforumot stavajte . Povtoruvam , totalno pogreshno.
Абе за ждребот сосема е ок да се полемизира, ама не е ок да ставаме на кантар кој колку тежок ждреб има. Место да ги анализираме противниците на првиве носители ние мериме кој има потежок ждреб...

Јанович стигна до 3то коло o_O
Ќе врне пак многу во Скопје изглеа...

Дали знаете што се деси со тренерот на Новак полјакот Фибак дали ја прекинаа соработката или и понатаму е негов тренер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom