Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав Oculus. Почна супер, се стори бедотија, уште победно заврши - (n)

Денес Non-Stop го гледав - (y)(y)(y)(y)(y). Ако некој не го гледал нека го гледа, нема да зажали. Исто и Snowpiercer. Имам критики и за двата филма (покрај тоа што ми се допаднаа) ќе ги резервирам додека да пишам во темана за рецензии. Само за последниве два ќе зборам, Oculus не ми заслужува повеќе време отколку што му потрошив гледајќи го.

Need For Speed - Иако клише приказна, солидно филмче overall. Добра актерска екипа, добра хемија, добра глума. Има потенцијал за франшиза (y)

Take Shelter

The Hunt[DOUBLEPOST=1401160220][/DOUBLEPOST]
tumblr_n4jzmlTt0u1qhf2sfo1_500.jpg

Менада like this.

Need For Speed - Иако клише приказна, солидно филмче overall. Добра актерска екипа, добра хемија, добра глума. Има потенцијал за франшиза (y)

Не се многу два и нешто сати за ваков филм ?
Од една страна не сум љубител на вакви филмови, а од друга страна Џеси глуми во филмов, хм...

не верувам дека ќе го изгледам. :icon_mrgr:

ај да видиме па кој ви е најлош? од 2010 до 2014. :)
У главном гледам да избегнувам глупи филмови така да Bling Ring или Spring Breakers, ама па вториов те забавува со тоа што е лош така да мојот избор паѓа на Bling Ring.[DOUBLEPOST=1401195930][/DOUBLEPOST]
Не се многу два и нешто сати за ваков филм ?
Од една страна не сум љубител на вакви филмови, а од друга страна Џеси глуми во филмов, хм...

не верувам дека ќе го изгледам. :icon_mrgr:
Fast Six траеше исто 2 саата па брзо поминаа истите 2 саата.

Се осеќа малку дека е долг НФС филмов на моменти, ама се на се брзо поминува времето :)

Les Miserables може не најдобар но еден од најдобрите според мене. Full package е филмот, од сетинг до глума до саундтрак. Во еден момент се смееш со Sacha Baron Cohen, во друг плачеш на несреќата на главните ликови. И воопшто не пречи што е мјузикал.

Trance, Prisoners, Rush, Hugo, The Impossible, Filth, Shutter Island, Inception, Tinker Tailor Soldier Spy, Black Swan и ред други се сите квалитетни филмови но нема некој што би се издвоил ептен како најдобар.

Pain & Gain....поглупо нешто немаат направено овие 4 години.

Мех мене ми беше сасвим ок Pain and Gain дури и рецензија пишав на форумов за него

Resident evil ... два има од 2010 па наваму. Also, dead race 2. Ауч се филмовите.
Кул беше Dead Race 2 бе...онака, лабав и рецензија мислам дека имам пишано некаде по темиве за тој филм.
Your Highness дефинитивно
Пародија па и ти, пушти моозк на пасење и гледај глупости :)

Kaко мина X-Men новиот кај критиките.. ќе идам деновиве да го гледам во кино, па ми текна дека немаме тема Блокбастер 2014.
Ја отстапувам традицијата ако сака некој, @dragonsky maybe?

First class bese blockbuster na godinata. Edvaj cekam za ovoj, mada wolverinite site mi se tapa i samo mi unistuvaat serijalot. (n)
И овој е Блокбастер на годината...ма и од лани да земеш блокбастери пак ќе биде најдобар.

И мене First Class ми е најомилен од Х-Мен филмовите, а овој е more of the same + some more.

За темата...што знам, ќе може да ја отворам, прво да видам ти како ги правеше темите па можеби ќе склопам нешто :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom