Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
18 септември 2013
Мислења
16
Поени од реакции
33
Здраво!

Ми треба совет... Ми се допаѓа една моја блиска другарка. Ја познавам долго време, впрочем се знаеме од деца бидејќи сме фамилијарни пријатели. Сакам нешто повеќе да имам со неа, а мислам дека и таа го сака истото, но не знам што да правам, дали да направам еден чекор понатаму. Страв ми е да не го расипам долгогодишното пријателство,сепак се знаеме многу години, а и сме фамилијарно многу блиски.. некој да имал слична ситуација па да ми даде совет?

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
Здраво!

Ми треба совет... Ми се допаѓа една моја блиска другарка. Ја познавам долго време, впрочем се знаеме од деца бидејќи сме фамилијарни пријатели. Сакам нешто повеќе да имам со неа, а мислам дека и таа го сака истото, но не знам што да правам, дали да направам еден чекор понатаму. Страв ми е да не го расипам долгогодишното пријателство,сепак се знаеме многу години, а и сме фамилијарно многу блиски.. некој да имал слична ситуација па да ми даде совет?
Најверојатно таа нема да сака но не се знае.Најчесто само изгледа така од машки поглед а таа им е фино што си најверојатно добар со неа плус и фамилијарно сте блиски...Лошо од овие кратки информации не изгледа дека ни врска а ни другарство ќе бидне од тоа. Но поука од мене не пробувај да бидеш другар со девојка...не оди тоа. Јас ако сум на твое место би бегал од неа и измислувал милион изговори да не се гледаме ако ептен е упорна и се лути кажи и што е.
Долгогодишно и блиско пријателство со жена јас никад у живот не сум успеал да имам и непланирам да имам. Или ќе има нешто со неа или нека си држи дистанца.
Тешко дека ќе биде нешто...

Последно уредено:
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
Volksdeutsche
џабе ти вергламе тука совети, кога ти самиот си се имаш пикнато во корупката наречена зона на комфор. „Благодарејќи“ на неа, ти ништо нема да превземеш, како и досега - ќе ти лупаме дека треба да се обидеш, но оној кој треба широко да ги отвори зениците и да те лупне од земја изглеа, е твоето его кога еден ден ќе биде повредено баш во таа твоја зона на комфор. Само разликата ќе биде тогаш дека ништо не си презел а си се изгорел дебело.
Па кој ти е крив, кога самиот се чуваш од најмалото пламенче, а не знаеш ни како да облечеш ракавици и да ја отвориш рерната... Ќе си останеш гладен, ќе се задоволуваш со минимумот - трошките кои и бездруго секому му следуваат. Ќе бидеш еден од 100те на една фина девојка, и еден од трите милијарди на една курва.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
66
Поени од реакции
30
Здраво!

За болдираното 80% ти гарантирам дека ќе го расипеш..од лично искуство зборам , бев у слична ситуација , и кажав што е како е и прифати дека бевме ептен блиски , ама џабе коа беше на сила и траеше едвај 15 дена...си изгубив ептен добра другарка..
Мој совет е да почекаш уште некое време барем година - две , посозреани , поискусни едноставно подобро (предпоставувам имате околу 20 год) а у меѓувреме земи зареди и ги другарките (y)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Здраво!

очигледно си млад и зелен, но да знаеш, другарството пред се'. добар другар/ка во добри 90% траат цел живот, а тоа е нешто што не смее да се изгуби. ти се допаѓа, ОК, не е грев тоа, можда и ти на неа, и тоа е ОК, али како што сам кажуваш “мислам“. тоа е сосема доволно да дигнеш ручна и тераш понатаму со неа како другарка.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
385
Поени од реакции
139
bila povisoka od mene pa mi rece burek mozela da jade od glavata moja mozes i rekov ama za jogurtot ke treba da se snavednis:):vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: SF
Член од
7 август 2011
Мислења
4.974
Поени од реакции
15.284
Здраво!

Во иста дилема бев пред неколку месеци. Не бевме фамилиарно блиски ама па затоа се имав ептен зближено со девојчето. И јас ко тебе се заљубив премногу што се ми личеше ко сигнал дека има нешто. Long story short и кажав што како ама ко другар ме глеала бла бла бла. Уште сме другари, далеку од тоа што бевме за што многу се каам. Така да размисли си дали си спремен да го упропастиш тоа што го имаш сега.
О д лично искуство ти викам немој да пробуваш ништо.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
Здраво!

Ќе го... затоа не иди понатака.
Или преиспитај се што губиш за да не биде после пишман аџија.
Посебно фактот дека сте куќни пријатели, работите ако од старт не тргнале, нема никогаш да се сменат. Фактот дека таа те глеа различно, како пријател, без притоа да направи било што да ти даде до знаење (ова зборам уште од почетокот), нема шанси да смени и понатака.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Каква е таа "комфор зона"? Еве и погоре го прочитав тоа , а и денес добив коментар од една девојка дека сум бил во комфор зона wtf? Го гуглав али ми излегуваат некои психолошки термини на латински јазик. Можда прашањето и не е за тука зошто немам љубовни проблеми , али ми беше пребацено од една девојка која не ја фермам па ајде затоа тука го поставив. Сака изгледа да влезе во мојата комфор зона али како да ја пуштам кога незнам што е тоа. :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
Каква е таа "комфор зона"? Еве и погоре го прочитав тоа , а и денес добив коментар од една девојка дека сум бил во комфор зона wtf? Го гуглав али ми излегуваат некои психолошки термини на латински јазик. Можда прашањето и не е за тука зошто немам љубовни проблеми , али ми беше пребацено од една девојка која не ја фермам па ајде затоа тука го поставив. Сака изгледа да влезе во мојата комфор зона али како да ја пуштам кога незнам што е тоа. :pos:
Oна сака да те контролира... со лошо протолкувани изрази.
Комфорт зона повеќе важи за оние несигурните во себе типови кои не мрдаат со мал прст само за да седат отстрана и целиот живот им протекне како спектатор а не како активен лик, протагонист.
И најинтересно е тие што се во комфорт зона се најлесни за манипулација.... Значи твојава не само што сака да те изманипулира, туку појма нема од терминологија.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Комфорт зони, френд зони, фак зони.. Добро бе, на тефтерче си ги запишуваат луѓето што им се во зоните или? :cautious: Што ќе ти се зони ебаго, некој може да ти се допаѓа или да не ти се допаѓа и тоа е тоа. Односите зависат само од поставеноста и начинот на комуникација и може ептен лесно да се променат. И сеа ќе го шкртнам од френд зоната и ќе го запишам во кил зоната. :facepalm:

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Може ли нешто да ми кажете што да и пратам или кажам на една девојка. Веќе знае дека ја сакам. Но јас не сум сигурен таа дали ме сака. Помош? :)

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
Може ли нешто да ми кажете што да и пратам или кажам на една девојка. Веќе знае дека ја сакам. Но јас не сум сигурен таа дали ме сака. Помош? :)
pa prasaj preku nekoj ,ako mozes doznaj...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Епа валда сака да те поттикне да ја фермаш, и затоа ти кажала дека си во комфор зона (на незамарање да се пушташ...).

Kajgana Shop

На врв Bottom