Законот на Телема

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако јогата има последици по здравјето, како тоа јас а и огромен број мои браќа и сестри кои ја практикуваме немаме никакви последици по здравјето?
Хмммм, сакаш директен одговор?[DOUBLEPOST=1401060038][/DOUBLEPOST]
Зошто лажеш? Нели лажењето е грев според твојата вера?
Не лажам, а посочив такви кои ем се лажат самите себе, ем ги лажат и другите...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.289
Поени од реакции
12.280
Не напишав дека сум ги практикувал, скраја да се од мене.

За последиците не лажам, оти Светов е полн со лажговоци, кои сакаат да постигнат „повисоки состојби на свеста„, а при тоа го користат „пократкиот пат„, односно ја користат методата на стара змија, која (змијата) им ја понуди на Адама и Ева....
Неточно, тоа е лага на твојата школа.
Змијата како симбол ја има многу пред идеите во Законот на евреите.
И била и е симбол на Мудрост и Живот.

Само кај вас, змијата како симбол е нешто зло... Дури и кај гностиците има друго значење тој симбол.

Има лажговци кои велат „дека така и така се постигнуваат некакви повисоки состојби“. Но ако ги читаш делата на источните мислители, тие друго велат за нивните методи. И не се како што ги опишува твојата таканаречена „една Апостолска Црква“...

Не знам дали треба да го користиш зборот лажговци за другите...

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ако јогата има последици по здравјето, како тоа јас а и огромен број мои браќа и сестри кои ја практикуваме немаме никакви последици по здравјето?
Имате ама не кажуваш

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Неточно, тоа е лага на твојата школа.
Змијата како симбол ја има многу пред идеите во Законот на евреите.
И била и е симбол на Мудрост и Живот.

Само кај вас, змијата како симбол е нешто зло... Дури и кај гностиците има друго значење тој симбол.

Има лажговци кои велат „дека така и така се постигнуваат некакви повисоки состојби“. Но ако ги читаш делата на источните мислители, тие друго велат за нивните методи. И не се како што ги опишува твојата таканаречена „една Апостолска Црква“...

Не знам дали треба да го користиш зборот лажговци за другите...
Гледаш Мики, што ти реков. Знаат они дека знам, послатко е така да ги возам...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не лажам, а посочив такви кои ем се лажат самите себе, ем ги лажат и другите...
Изнесе тврдење дека јогата била штетна по здравјето. Јас категорично тврдам дека тоа е дрска и подла лага! Со години практикувам јога и никакви последици по здравјето сум немал! И не само јас, сите што ги познавам кои практикуваат јога немаат никаков здраствен проблем!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е не, да го толкуваат три генерации на "светии" сакам.
Еве го одговор во поблага форма: освен што самиот за себе велиш дека немаш/немате последици по здравјето, кој друг може да ги потврди истото?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Само за кратко.
Јас нит сум атеист, нит сум телемит и не се мешам во останатата дискусија, само ќе кажам, некој да вели за јогата дека е штетна по здравјето е тотално неуко, смешно и неточно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве го одговор во поблага форма: освен што самиот за себе велиш дека немаш/немате последици по здравјето, кој друг може да ги потврди истото?
Ај да парафразираме.
Освен што самиот за себе велиш дека немаш/немате последици по здравјето од практикувањето на христијанството, кој друг може да ги потврди истото?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Имате ама не кажуваш
Лаги и клевети.......мизерија!
Ти имаш седено на маса со мене! Што се правиш мутав? Какви последици се тие? Не ти е ли срам да лажеш?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Изнесе тврдење дека јогата била сштетна по здравјето. Јас категорично тврдам дека тоа е дрска и подла лага! Со години практикувам јога и никакви последици по здравјето сум немал! И не само јас, сите што ги познавам кои практикуваат јога немаат никаков здраствен проблем!
Еве уште еден одговор, даден посредно.

Во филмот „Бегство од Алкатраз„, Клинт Иствуд, седнат на скали, гледајќи ги другите затворенци, му вели на еден црнец-затвореник: „...Сите овие што ги гледаш, сите се невини....„. :icon_lol:

Наравоучение: кој криминалец за себе ќе каже/признае дека е крив?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Само за кратко.
Јас нит сум атеист, нит сум телемит и не се мешам во останатата дискусија, само ќе кажам, некој да вели за јогата дека е штетна по здравјето е тотално неуко, смешно и неточно.
А каде е укоста во јогата? Имам пријател кој се разболе, а практикувал јога. И сеа? Значи по твое кој практикува јога не се разболува и не умира?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај да парафразираме.
Освен што самиот за себе велиш дека немаш/немате последици по здравјето од практикувањето на христијанството, кој друг може да ги потврди истото?
Ти признаваш ли дека си крив?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве уште еден одговор, даден посредно.

Во филмот „Бегство од Алкатраз„, Клинт Иствуд, седнат на скали, гледајќи ги другите затворенци, му вели на еден црнец-затвореник: „...Сите овие што ги гледаш, сите се невини....„. :icon_lol:

Нека ти служи на чест! (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom