Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што врска има мојата плата со темава?
Благодарение на неа можеш да си дозволиш разни искуства. Бидејќи ти тврдиш дека не е потреебно сопствено искуство, туку нечие туѓо може да послужи за ти да имаш сознание за одредена работа, ете - дај ја платата некому и искористи ги неговите искуства ти.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Писарот е мртов !!!
Да живее Писарот !!! :)

„и благослов и обожување на пророкот на красната ѕвезда!“ - Книга на Законот; Поглавје II :)
Не реков писарот, реков Бог. Голема е разликата меѓу нив, чедо Божје.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Се си бива... од кај знаеш.
Пробал, знае дека се штетни.
А и неговите попови велат дека јогата од Истокот како и верувањата на истокот се шејтанска работа.

Најди им крајот...
Да пробал, ајде некако, ама ем тврди дека не пробал ем дава заклучоци што е што.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.289
Поени од реакции
12.280
Не реков писарот, реков Бог. Голема е разликата меѓу нив, ледо Божје.
Нема разлика.
Разлика има само кај Црните Браќа кои ја затвориле својата суштина заради стравот од Смртта !!!
Рековме - староеонскиот концепт за Бог надвор од човекот и над човекот завиткано со Грев (да биде проколнат со еони) - не важат веќе!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Благодарение на неа можеш да си дозволиш разни искуства. Бидејќи ти тврдиш дека не е потреебно сопствено искуство, туку нечие туѓо може да послужи за ти да имаш сознание за одредена работа, ете - дај ја платата некому и искористи ги неговите искуства ти.
Искуството не е потребно, оти Светов постои пред моето раѓање.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.289
Поени од реакции
12.280
Да пробал, ајде некако, ама ем тврди дека не пробал ем дава заклучоци што е што.
Е добро де, некој пробал од тие попови и му кажал никако да не пробува тоа чудо и ете сега ни попува и на нас како тоа е лошо по здравјето...
ОК ај нека му биди, ќе те спречи тоа ти или некој друг да не проба?
нема :)

Нели рековме ова е Еонот на Хорус - се е игра и се е искуство !
Човештвото е како дете...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да, со неповратни последици...Од нив, пати цел човечки род.
Пак ќе те прашам! Како и кога ти ги практикуваше овие методи? Ако не си ги практикувал, што се дрзнуваш да лажеш за последици? Кој црни последици?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
А и неговите попови велат дека јогата од Истокот како и верувањата на истокот се шејтанска работа.

Најди им крајот...
На кој Исток, пред или после теософистите на чело со еврејката Блавацки?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.289
Поени од реакции
12.280
На кој Исток, пред или после теософистите на чело со еврејката Блавацки?
Не ти помага google многу Невски... :)
Подобро е книги да читаш, верувај.
3000 години пред Блаватска, ако ме мене прашуваш :)

Оди на Премин порталот и читај ги лагите и обвинувањата на твојата црква... Гнасни лаги од уште погнасни умови... штета, а тие зборуваат за љубов, а зад грб нож.
Штета, Црниот Брат ќе биде Црн заробен во својот страв од Смртта и Искуството !!!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не ти помага google многу Невски... :)
Подобро е книги да читаш, верувај.
3000 години пред Блаватска, ако ме мене прашуваш :)

Оди на Премин порталот и читај ги лагите и обвинувањата на твојата црква... Гнасни лаги од уште погнасни умови... штета, а тие зборуваат за љубов, а зад грб нож.
Штета, Црниот Брат ќе биде Црн заробен во својот страв од Смртта и Искуството !!!
Бркајте си вие работа, а јас си ја бркам мојата. тебе никој не те праша на таа тема, ама на друга те прашшаа и не одговараш. Од кај знам јас, моја работа. Но убавината е во тоа што и ти знаеш дека знам, па послатко ми е да возам... така, комфортно...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.289
Поени од реакции
12.280
Што да не е жив?!!! Ија... види халуцинации од опојкитеееее...[DOUBLEPOST=1401059464][/DOUBLEPOST]Нели ви реков дека си иам работа со дечурлаана!!!
Не ми смета да сум дете... лошо е кога си возрасен а си неук и бегаш од искуство и одговорност. Те разбирам.
Оди дави се во твојата омраза - нека те гуши до дека има светло во твоите очи !!!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не ми смета да сум дете... лошо е кога си возрасен а си неук и бегаш од искуство и одговорност. Те разбирам.
Оди дави се во твојата омраза - нека те гуши до дека има светло во твоите очи !!!
Значи Али е жив? Види Бога ти, не сум знаел...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пак ќе те прашам! Како и кога ти ги практикуваше овие методи? Ако не си ги практикувал, што се дрзнуваш да лажеш за последици? Кој црни последици?
Не напишав дека сум ги практикувал, скраја да се од мене.

За последиците не лажам, оти Светов е полн со лажговоци, кои сакаат да постигнат „повисоки состојби на свеста„, а при тоа го користат „пократкиот пат„, односно ја користат методата на стара змија, која (змијата) им ја понуди на Адама и Ева....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не напишав дека сум ги практикувал, скраја да се од мене.

За последиците не лажам, оти Светов е полн со лажговоци, кои сакаат да постигнат „повисоки состојби на свеста„, а при тоа го користат „пократкиот пат„, односно ја користат методата на стара змија, која (змијата) им ја понуди на Адама и Ева....
Ако јогата има последици по здравјето, како тоа јас а и огромен број мои браќа и сестри кои ја практикуваме немаме никакви последици по здравјето? Зошто лажеш? Нели лажењето е грев според твојата вера?

Kajgana Shop

На врв Bottom