A
apidrone
Гостин
А шо, Џиџи накај девојченцето покажуе?Го учат занаетот
![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А шо, Џиџи накај девојченцето покажуе?Го учат занаетот
![]()
Не ми се верува, Верона дадоа 15 милиони евра за Итурбе, ние се циганчиме за секој можен играч еј, кои кретени.
Осеќам како секој преоден рок ќе биде, Агуеро, Ван Перси, Коларов, итн итн и на крај ги носиме Бориело, Бентнер и Пелусо.
Еееее тежок е животот на спортските директори.
Едно ако може да ми појасните. Како кога Љоренте, Видал и Тевез газеа се по Сериа А го величавме Марота како за речиси безпари купил мн јаки играчи, како само тој го може тоа и никој друг, а сега кога има некаква шпекулација и некој си извор дека се ценкал со Барселона за Санчез наеднаш не чини човеков, ,,незнам како Конте се нафати да остане сезонава" викате?
Тие играчи Конте ги врати ''во игра''.Еееее тежок е животот на спортските директори.
Едно ако може да ми појасните. Како кога Љоренте, Видал и Тевез газеа се по Сериа А го величавме Марота како за речиси безпари купил мн јаки играчи, како само тој го може тоа и никој друг, а сега кога има некаква шпекулација и некој си извор дека се ценкал со Барселона за Санчез наеднаш не чини човеков, ,,незнам како Конте се нафати да остане сезонава" викате?
А чекај, Марота е газда на Јувентус, и тој финансира? Јас мислам, Елкан дека беше тој!Па нормално е дека сме најголеми цигани, иако имаме пари, ние се правиме бетер од Галијани последниве 2 години, одиме по играчи кои им истекува договорот. Дрогба, Евра, Нани,.... овој вториов ќе остане уште една сезона во Јунајтед, така да пиши пропало. Ај сваќам да се ценкаш за Санчез, ама дајте бре да биде во граници на нормалата, они бараат 25, нормално ценкање е за 3 до 4 милиони. Ама Марота прво понудува срамна сума од 15 милиони, а сигурен сум дека кога ќе појде кај нив во Барселона по играчот, дополнително ќе се ценка за уште 2-3 милиони. Јас незнам како Конте се согласи да остане уште една година кај нас, и да го дупат у здрав мозок за засилувањата. Марота многу го поштував првите 2 сезони, затоа што фактички безпари ни направи тим кој ќе гази во Серија А, ама да бидеме реални, вака ако продолжиме и понатаму, тешко дека ќе забележиме некаков успех во Европа. Четвртфинале максимум ќе ни биде секоја година.
Значи, според твојава филозофија, и Моџи немаше јаки трансфери, туку тука беа Липи/Капело? Каде бе, Ибро тепач во Ајакс, саботер, па дојде во Јуве, да не беше Капело ќе пропаднеше. Канаваро, греач на клупа во Интер, никој жив не го сматраше, па го доведе Моџи во Јуве..Каморанези, надежно крилце од Верона, ништо особено тогаш, и многу други примери. Единствени како готов производ што ги зеде беа Недвед,Зидан и Буфон. Нешто налик вака идат твоиве констатации..Тие играчи Конте ги врати ''во игра''.
-Пирло го спремаа за пензија, катастрофален беше човекот последните две сезони, Конте го ПРЕПОРОДИ.
-Барзаљи беше шитнат за 300.000 евра, што повеќе да се каже, најкостантен играч убедливо во ерата на Конте, исто така негова заслуга.
-Тевез пред две сезони изјавуваше дека сака да се пензионира од фудбал, постојано имаше проблеми во Сити, тука не зуцна и се гледа со колкава желба игра, заслуга на Конте.
-Љоренте беше ''замрзнат'' цела сезона, Конте и неговиот стручен штаб го вратија во врвна физичка кондиција и имаше прва супер сезона.
-Погба претпоставувам дека е пик на Марота и Паратичи, така да пола заслуги се за нив што го препознаа талентот, а другото на Конте што му овозможи да игра на 20 години, нешто што многу ретко се гледа во Италија.
Единствено(од поголемиве трансфери) Видал го изиграа брилијантно, таков играч за 10-12 милиони да донесеш е стварно за секоја пофалба, иако и тука имаа своевидна ''помош'' во тоа што Баер во никој случај не сакаа да го продадат на Баерн Минхен, а во помал клуб не би било логично да оди, па мораше во Јуве.
Муабетот ми е клубовите баш и не се ''тепаа'' за овие играчи, па да мора Марота да наддава или нешто слично, едноставно сите што ги зема беа ризици, што Конте ги претвори во првотимци и носители на новиот Јуве.
Посебно оној Ширеава мислиш цицка му давам да го е*ам![]()
Англиската верзија не се ажурира често како Италијанската, така да подобро да си продолжиш со гугл транслејтСајтот на Ди Марцио имал опција и на Англиски да се читаат вестите... А пак јас цело време преку Гугл Транслејт очи вадам![]()