Насилства во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Вакви крпења и импровизации како гореспоменатава ништо добро нема да донесат. На страна што е неизводливо да се деси пошто посета на претставник на ДУИ и ИВЗ му дава национална и верска димензија на настанот а гледаме дека званичен државен став по ова прашање е дека се работи за “обичен инцидент каков што може да се случи сегде.’’.
За жал, и ти си во право. Сите тие жртви не можат да се заборават, ниту исперат со пиење кафе, сепак, мора од некаде да се почне. изјавава е во тој правец. Во тој правец, според мене се и барањата на Ѓорчевци, истакнати по медиумите.
Битното прашање до власта е - Зошто дозволивте да се случи ова, па после да ги отворите ушите?
Зошто не обрнувавте до сега ниту малку внимание на постојаните укажувања на граѓаните? Ова е прашање до Сокол и МВР.

И нека се ебат со акцијата во Грчец за дрога. Срамота е, и е апла очигледно. Тајмингот и се друго. Чекате Албанците да ни скинат некој, за да можете да им влезете, таму кај што обично не смеете? Или можеби чекате да ни скинат, претепаат некој, па тогаш да ја изведете "акцијава"?(демек ете работиме:tapp:) Зарем со тоа ќе ги смирите граѓаните? Не, идиоти. Ќе ги смирите ако направите нешто за нивната безбедност, ако дејствувате според закон, а не еден закон за мене, а друг за Лирим.

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Проблем е што луѓето обично се концентрираат на лошите работи а добрите како да не сакаме да ги видиме.
Мене ми се случува чат пат така да фаќам некој дискусии и нечесто се случувало од сите насобрани квази експерти албанските аналитичари да имат насилни и најконкретни поенти. Нешто слично како погоре.
Мајка ми на неколку пати во Скопје на клиниката и се погодуваше доктор со албанско потекло, човекот дома ни се јавуваше да праша како е што е. Во Хрватска слаткарница на македонски Албанец од Гостивар, земо земо ме утепа ајде и частење сладоледи лево десно. Во Берлин македонски Албанец пицерија во центарот на Берлин. Ајде частење со јадења што неможеш да ги платиш , плус човекот ни понуди да ни плати хотел да останеме. Значи вакви работи можам да редам до утре. Толку ли е тешко да се разбере дека не секој Албанец е криминалец од Глумово, Грчец, Чаир или Арачиново. Јас спомнав веќе дека за криминалот треба да се отворат дебати и сите заедно да седнат за да се расчистат овие работи.
Инаку не треба да мислиме дека вака е само во Македонија со територии кои не се контролират. Последно кога бев во Брисел бевме сместени на работ од една Арапска четврт. Прашуваме еден полицаец како до центар ни вика вртете ја населбата оти внатре не е баш сигурно. Во Париз е бетер и тн. и тн. Но тоа не треба да биде репер и ние како мала држава каде што сите се знаеме треба заедно да застанеме и да се бориме против криминалот. А државата со полицијата треба да изнајде начин да ја контролира целата територија на Македонија и да ја врати довербата кај граѓаните.
На крај само за протестот можам да кажам дека го разбирам гневот , дека и јас би протестирал за поголема сигурност , поголемо присуство на полиција и безбедносни камери но никако не подржувам демолирање на локали на македонски Албанци ималтретира на рандом луѓе. Тоа е недозволиво. Тоа само ја зголемува недовербата за која не се само Албанците виновни.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
И нека се ебат со акцијата во Грчец за дрога. Срамота е, и е апла очигледно. Тајмингот и се друго. Чекате Албанците да ни скинат некој, за да можете да им влезете, таму кај што обично не смеете? Или можеби чекате да ни скинат, претепаат некој, па тогаш да ја изведете "акцијава"?(демек ете работиме:tapp:) Зарем со тоа ќе ги смирите граѓаните? Не, идиоти. Ќе ги смирите ако направите нешто за нивната безбедност, ако дејствувате според закон, а не еден закон за мене, а друг за Лирим.
Нели страшен беше тајмингот? Како кога гледаш филм и негативецот го прави најочигледниот, досаден, рефлекесен потег и скоро не ти се верува, си помислуваш „не би се случило ова вака сигурно“..

Ц ц ц, замисли во таа просторија како нѐ ословуваат нас, обичните граѓани, каде што се договарале за конечно спроведување на таа акција?
„Ај да направиме нешто децава да ги смириме“ како кога ќе купиш сладолед од 35 на дете, а до сега си купувал од 10 ден... ц ц ц.ц.

и 9kg марихуана.. ако не грешам, толку беше исходот..

Во градов секој ги знае дилерите, скоро сите пушат ganja, за 9kg не ни требале да се мачат, најсериозно - никаков ефект нема да има.

Неверојатно еј, да не ти се верува што се случува во државава.

Мала вежба: запознај произволен човек во западна Европа, раскажи му битни случки во последните 6 месеци во државава (или, уште повеќе, во било кој период од 6 месеци откако постоиме како независна држава).
После тоа, регистрирај ги упатените погледи... запамти ја реакцијата... и нема после лутење на 3rd world country. Ова е исто така и wake up call, за некој што (рутински) се навикнува на ненормални околности и мисли дека секаде е вака.
Не, НИКАДЕ не е вака, тоа е проблемот..
Сериозно..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Граѓаните на Ѓорче се жалат за континуираното флагрантно нарушување на нивните права (меѓу кои, на прво место е правото на лична безбедност). Кривецот е познат и е посочуван постојано. Вестите од медиумите сведочат.

Како морони мислите дека со фингирана акција за трева, ќе ги смирите луѓето кои трпат насилство?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
100% сигурно за Сенатор.

Е сега кажи ми што е подобро:
-воопшто да не ги глеаш во твоја населба како развиваат бизнис или
-да ги гледаш во твоја населба како им доаѓа секој ебан албанец и им купува по пола продавница секој трет ден

Јас сум за првото,отсекогаш :)

Иначе,ни донерот не беше отворен денес,иако имаше ставено нови прозорци ( :pos: ),а кај Лепи немаше живо пиле.Изгледа решил да си оди од тука,а искрено баш беше океј тој човек,нит се замараше со политика,нит го интересираше политика.
Пред да ме цитираат шип тарите на форумов за овој де,да напоменам дека тој е староседелец тука.години и години пред вие да дојдете од Косово.
Само наместо Сенатор, да не отворат нова коцкарница. Исто срање ќе биде, шконтури 24/7, ќе си „играат“ брканици низ маало...

Донерот, видов дека има нови прозори, прееска видов и дека ја средуваат повторно таа зградата карши автогалантеријата.
Не сум поминал до парк деновиве, не знам таму каква е ситуацијата.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Не е точно дека полицијата не си ја работи својата работа и не е точно дека полицијата не е присутна никаде напротив и тоа како е присутна насекаде особено последниов период, под тоа присутна мислам на доминантно Македонските средини не мислам на Арачиново, Кондово или Батинци секако и секако дека работат на терен бе бркајќи и фаќајќи вештерки односно ситна риба оние покрупните риби не ги ни погледнуваат во очи ... жално но вистинито !
Фатиле две кесиња со марихуана и тоа на само два дена после протестите во Ѓорче се со цел перење на мозокот кај народот дека демек еве полицијата оперира и во тој дел таму се со цел да се смират страстите после последниот грозоморен чин од понеделникот !
П.С. Во која вукојебина тоа јас живеам па нели убиецот Насер бил 18-19 годишен од каде сега читам погоре дека бил 25 годишен ... :facepalm::tapp:[DOUBLEPOST=1400930568][/DOUBLEPOST]http://www.youtube.com/watch?v=cqAODHYl1SI
Дека е Латас пе*ер е но прочитајте ги коментарите колку се космополитски и повикуваат на соживот ... :eek::coffee:
Тие што коментирале доле само го докажуваат своето (според нив) највисоко ниво на образование кое го достигнале - четврто одделение (дипломиран планински г**нојадач) и како што можеш да приметиш се гордеат со таа диплома. На ваквите просто нетреба да им се обрнува воопшто внимание.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Рушење на мостот, кој мислам дека преку ноќ ќе е срушен и без амин од „таткото на населбава“, бојкот на сите продавници што ги имаат во населбава и тоа е тоа.
Со рушење на мостот и бојкотирање и палење на продавниците крадците нема да доаѓаат више?

Не бре девојко, крадецот ќе најде друг мост, и друга прилика ако има намера да краде, мостот ако се руши и ако се запалат дуќаните само ќе им давате оправдание на другите истомисленици да се палат дуќани низ други општини.

Продавниците немаат допирни точки со крадците.[DOUBLEPOST=1400952245][/DOUBLEPOST]
Тие што коментирале доле само го докажуваат своето (според нив) највисоко ниво на образование кое го достигнале - четврто одделение (дипломиран планински г**нојадач) и како што можеш да приметиш се гордеат со таа диплома. На ваквите просто нетреба да им се обрнува воопшто внимание.
Коментарите на Јуттјуб не ни заслужуваат да се коментираат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Безусловно помирување на сите МАКЕДОНЦИ и заедно да го истребиме од МАКЕДОНИЈА ова арнаутско ретардирано инцесоидно племе.
Зборот истребување ми изгледа премногу радикален и фашистички ...
Под поимот истребување се мисли на целосно истребување на некоја група притоа неземајќи го фактот дека во таа група има секакви ...
Јас имам познаници Албанци кои ниту 1% не одговараат на општо прифатениот опис на Албанецот овде на форумов и спрема тоа неможам да одам или пак да поддржам нивно целосно истребување ... истребување на дивјаци и убијци да но некого да истребуваш затоа што е дел од некоја ХХ нација и религија а притоа е цивилизиран човек не се согласувам со тие идеи !
Треба да се делат луѓето на дивјаци и цивилизирани луѓе без разлика на која нација, религија или раса припаѓаат, нормално е да постојат разлики помеѓу луѓето различни нации, религии, идеологии, раси, дури и во една нација, религија или раса постојат лица со различни размислувања и сфаќања но разликата е во тоа што цивилизираните луѓе никогаш нема да ти извадат нож да те брцаат или пукаат со пиштол само затоа што си различен од нив за разлика од дивјаците кои и за чачкалица па и за ич ништо би те заклале или упукале !
Проблемот со Албанците е културно-општествен-социјален проблем односно они се нација која доста подоцна почна да се еманципира а голем дел од таа нација сеуште е нееманципиран(особено во руралните подрачја), треба родителите повеќе да се грижат за своите деца и правилно да ги воспитуваат, треба законите да се еднакви кон сите како кон Македонците така и кон Албанците, поголема контрола на полицијата во доминантно Албанските средини а не само во Македонските, полициско таргетирање на хордите/групите кои шетаат и роварат низ град и чекаат на нив да налета некој индивидуалец и да го скинат, поригорозни казни за родителите чии деца(малолетници) се насилници и прекршители на законите ... како што кажав културно-општествено-социјален проблем имаме овдека ние а плус и институционален бидејќи како што ја читам темава во скоро секој втор пост има жалби и поплаки од полицијата дека е отсутна од најкритичните места а присутна во места со помала критичност како и поголемата бруталност на полицијата кон Македонците отколку кон Албанците ... ова е веќе институционален проблем но да бидам искрен се сомневам дека нешто ќе се смени и подобри со оглед на состојбите на терен ... колку и да е ажурна и присутна полицијата факт е дека по некое непишано правило ситната риба си го наебува а не оној/оние што ги предизвикуваат овие немили настани но тука треба да се земе и фактот на тоа какви се луѓе и способни и неспособни се вработуваат и се вработени во службите за безбедност и се ќе ни стане јасно ... б.т.в. и да има полиција на секои 5 метра читањето на мислите во главите кај луѓето е невозможно затоа мислам дека треба да има поголемо полициско таргетирање на групите/хордите а помалку на лица поединци бидејќи инцидентите да некој биде нападнат 1 на 1 се далеку помалубројни за разлика од нападите на поголема група врз 1 но кој да размислува !
Албанецот никогаш не напаѓа сам, не се они ниту толку храбри ниту силни, овој инцидент во Ѓорче е повеќе на криминална основа за разлика од поголемиот број на инциденти(на етничка основа) изминативе месеци и години каде што секогаш од едната страна(напаѓачката) биле по неколку души !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со рушење на мостот и бојкотирање и палење на продавниците крадците нема да доаѓаат више?

Не бре девојко, крадецот ќе најде друг мост, и друга прилика ако има намера да краде, мостот ако се руши и ако се запалат дуќаните само ќе им давате оправдание на другите истомисленици да се палат дуќани низ други општини.

Продавниците немаат допирни точки со крадците.[DOUBLEPOST=1400952245][/DOUBLEPOST]
Коментарите на Јуттјуб не ни заслужуваат да се коментираат.
Сеа ти ли мене ќе ми кажуваш за населбата во која живеам? Факт е дека мостот им е шорткат до земја недојдија Сарај и после се кријат по селата со украденото. Што не се дивееше по населбава пред да се стави мостот? Да не е мостот додека отиде до тој другиот по кој одат возила ќе треба уште километар да трча по осветлена делница и голема е веројатноста некој уште понеарен од него (Копчарите што дремат таму) да го пресече. Не за џабе приоритет во молбата од граѓаните се тие мостови, секако знаеме повеќе од тебе од кај доаѓа злото.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Сеа ти ли мене ќе ми кажуваш за населбата во која живеам? Факт е дека мостот им е шорткат до земја недојдија Сарај и после се кријат по селата со украденото. Што не се дивееше по населбава пред да се стави мостот? Да не е мостот додека отиде до тој другиот по кој одат возила ќе треба уште километар да трча по осветлена делница и голема е веројатноста некој уште понеарен од него (Копчарите што дремат таму) да го пресече. Не за џабе приоритет во молбата од граѓаните се тие мостови, секако знаеме повеќе од тебе од кај доаѓа злото.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
Ова не е решение, ова е избегнување на проблемот, гетоизирање и изолирање на проблемот.Со ова само се отежнува работата на криминалецот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.371
Поени од реакции
26.442
Ова не е решение, ова е избегнување на проблемот, гетоизирање и изолирање на проблемот.Со ова само се отежнува работата на криминалецот.
Кога немаш функционални институции и тоа е решение.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Со ова само се отежнува работата на криминалецот.
А тоа никако никако не смее да биде цел. Пошто во случајов, кафири се жртвите а криминалците се Албанци. Немој ни случајно да им отежнуваме на ловечките дружини од Грчец пристап до лесни мети за тепање. Ако не беше мостот како овие ќе избегаа на сигурно одма:
65 годишен маж претепан во Ѓорче Петров

65 годишен маж жртва на уште еден напад на насилниците кои тепаат случајни минувачи. Аце О. вечерва околу 19 часот и 40 минути бил претепан од група непознати лица во Ѓорче Петров. Десетина насилници го пресретнале пред Евопската очна болница Св.Лазар и почнале да го удираат со безбол палки, боксови и клоци во пределот на главата и телото. По ова напаѓачите се дале во бегство преку мостот кон Сарај. МВР трага по нив.

Дедо и внук претепани на улица

Дедо и внук биле истепани среде улица во скопската населба Ѓорче Петров. Полицијата соопшти дека пред три дена вечерта околу 23 часот седумдесет и едно годишниот П.Г. и неговиот малолетен, седумнаесет годишен внук К.Г. биле пресретнати од четири непознати лица, кои без повод и причина физички ги нападнале, удирајќи ги со тупаници и клоци по телото.

Едно од непознатите лица со нож му нанело убодна рана на внукот на П.Г. во пределот на десната слабина, по што се оддалечиле. Повредениот е пренесен во ГОБ Скопје „8 Септември“ за укажување лекарска помош, а се преземаат мерки за откривање на сторителите и расчистување на случајот.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Одамна е продаден газот на Македончето за некоја ситна материјална корист па сега ни е криво кога гледаме како гинат наши деца не се криви шиптароната ние сме криви и никој друг.Гледај УЧК у собрание кој прави коалиција со нив и кој им игра по нивна свирка како што им одговара.Ако за нас Македонецот само така погаден народ нема никаде сите го кажуваат.Ебате државата во која сум да не може да се дигне народот и да се исправат грешките што ни ги направија политичарите и да се испоубијат сите до еден или да се протераат.Ама кога ке дојдат избори се гази и по честа и достоинство и лижење на газови за некоја ситна работа што ти ја очекуваш и на крај пак нема да ја добиеш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.177
Одамна е продаден газот на Македончето за некоја ситна материјална корист па сега ни е криво кога гледаме како гинат наши деца не се криви шиптароната ние сме криви и никој друг.Гледај УЧК у собрание кој прави коалиција со нив и кој им игра по нивна свирка како што им одговара.Ако за нас Македонецот само така погаден народ нема никаде сите го кажуваат.Ебате државата во која сум да не може да се дигне народот и да се исправат грешките што ни ги направија политичарите и да се испоубијат сите до еден или да се протераат.Ама кога ке дојдат избори се гази и по честа и достоинство и лижење на газови за некоја ситна работа што ти ја очекуваш и на крај пак нема да ја добиеш.
Колку и да се индеферентни за ова, политичарите кои ние ги бираме, сепак надвор од умот е кривицата да биде само нивна, а не и на починителот.
Тоа и го викав пред некое време на една амеба, на темава (Кемикал Ејнџел, мислам се викаше):
- Ако дојдам и ти ебам матер, а политичарите/власта не ме санкционира, ти мене за невин ли ќе ме сметаш, или ќе ја лоцираш кривицата кај мене, а одговорноста кај нив?

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Колку и да се индеферентни за ова, политичарите кои ние ги бираме, сепак надвор од умот е кривицата да биде само нивна, а не и на починителот.
Тоа и го викав пред некое време на една амеба, на темава (Кемикал Ејнџел, мислам се викаше):
- Ако дојдам и ти ебам матер, а политичарите/власта не ме санкционира, ти мене за невин ли ќе ме сметаш, или ќе ја лоцираш кривицата кај мене, а одговорноста кај нив?
мешаш баби и жаби момак.Тропаш глупости или премногу паметен се правиш или си ударен со мокра чарапа по глава.Најголема слобода им дадоа политичариве и никој друг пред тоа беа зајчин реп никаде ги немаше.Да те потсетам кој ги извлекуваше учките од Арачиново кој забрани напад во Матејче Липково кој направи Рамковен договор кој ги држи кој отиде во Хаг осум години затвор а кој се извлече без ниту еден ден одлеган затвор за масакар во Вејце

Kajgana Shop

На врв Bottom