Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Абе алфите се царови.Новото хамерче убаво го користат :нинџ:

Волците се многу подобри и од маринците незнам како можат така да ги споредат специјална единица со обична пешадија.Мошеби по физичките проверки да им се исти ама дека маринците се добри колку волците тоа не.Типичен пример волците 2003 ирак колку нешта направиа маринците затоа можат само да сонуваат. WOLVES RULES :cuc:

Волците се многу подобри и од маринците незнам како можат така да ги споредат специјална единица со обична пешадија.Мошеби по физичките проверки да им се исти ама дека маринците се добри колку волците тоа не.Типичен пример волците 2003 ирак колку нешта направиа маринците затоа можат само да сонуваат. WOLVES RULES :cuc:
abe kako ne

Убаво пишува,прочитај го цело.За обичната пешадија кај нас,обичните војници,се исти со маринците,тоа пишува.А за специјалци,пишува,критериумот е уште по строг.Под специјалци,се мисли на ПСО односно БСН и ренџерски батаљон..

Најголемиот проблем со тебе а и многу други патриоти е тоа што никој не знае точно што правеа Волците во Ирак и Афганистан во главно за една единца од држава како нашата предобри се, инаку ако не се Америчките Маринци силни и спремни какви што се во Ирак и сл ќе биде општ хаос без поврат!
МАКЕДОНСКИОТ ЧЕЛИК СЕ КАЛИ ВО ТЕШКИ УСЛОВИ

http://www.vecer.mk/?ItemID=B40F904F870CB54AB0EDEBC547144504

Инаку да се превземе програмата за обука на нашата армија по терк на Америчките Маринци е план од многу одамна 2005-2006, ако конечно ја превзедоа ќе има многу позитивен ефект врз нашите војници посебно оние кои одат на мировни мисии ИСАФ и сл, а и чекор поблиску кон НАТО со современа обука.

Од тоа што е напишано многу малку е точно.
Освен пСО, ВП и падобранците, другите немаат час по физичко.
Пешадиски препреки не вежбаат и освен маршови што прават по планини кои што секогаш завршуваат со ручек во кафана, други видови на физички вежби немаат, за разлика од некои други кои спијат во шатори и јадат желки.
За одење на мисија не е пресуден квалитетот туку нешто друго, не сум многу запознаен со другите единици надвор од Илинден, но мислам дека секој што имал барем мал контакт со АРМ знае што треба за да одиш во мисија.
Не може да се прави споредба меѓу војник од АРМ и маринец, како прво во Америка се вложуваат стотици илјади долари во обука на еден војник, за разлика од кај нас, земаат поголеми пари и имаат многу поголема мотивација.Затоа не си правете некои филмови.

Јас како што знам,покрај овие основни работи,маринците и остали вежбаат и крос фит,или сличен тип на програми...според мене,бидејќи имам нешо слично пробано,тоа е нешто најдобро за таква работа,дали полиција или армија...што разговарав со припадник на ЕБР,ми кажа дека имаат класика теретана ама немаат некаков си план за вежбање,или тренери,или луѓе за исхрана и суплементи...мислам дека треба на тоа бајаги да се поработи...еве за пример Србија,жандармеријата скоро сите клипови ги имам гледано...сите батки се големи,масивни,спремни...а тоа не може да е ради тоа што сами така сакаат..не дека кај нас нема такви батки,ама тоа е поради нивниот начин на живот,а не дека единицата им го налага тоа...а кога би имале и тренери за крос фит на пример,нутриционисти,луѓе со познавање во суплементите,па и во оној не дозволен свет за спортот во смисла на суплементи,би биле сигурно многу по спремни физички,а со тоа иде и психичката јачина..

Освен пСО, ВП и падобранците, другите немаат час по физичко.
Пешадиски препреки не вежбаат и освен маршови што прават по планини кои што секогаш завршуваат со ручек во кафана, други видови на физички вежби немаат, за разлика од некои други кои спијат во шатори и јадат желки.
За одење на мисија не е пресуден квалитетот туку нешто друго, не сум многу запознаен со другите единици надвор од Илинден, но мислам дека секој што имал барем мал контакт со АРМ знае што треба за да одиш во мисија.
Не може да се прави споредба меѓу војник од АРМ и маринец, како прво во Америка се вложуваат стотици илјади долари во обука на еден војник, за разлика од кај нас, земаат поголеми пари и имаат многу поголема мотивација.Затоа не си правете некои филмови.
часеви по физичко има ама само по дневна заповед, за мисија треба да бидеш глуп и да шушнеш а ако те бива и си многу добар добиваш фалиминдерница и клоца во газ, јасно е си знаеме

Не го видов видеово по темава,а ниту јас го имам видено..:)

Јасно ми е што треба, али современата и строга обука не ни е на одмет а и ја зедов како прв чекор кон нешто подобро од сега што е АРМ.А инаку и мене ми беше целта да го доловоам моментот на тоа дека АРМ не се мери ни со една воена структура, единица и слично со САД и и со сите побогати земји во светот.
еве за пример Србија,жандармеријата скоро сите клипови ги имам гледано...сите батки се големи,масивни,спремни...
Физичката големина не те прави добар специјалец, во единици како Жандармеријата, ЕБР и слични единици каде што тие се одговорни за воспоставување ред и мир на стадионти, спортски сали и тн ...разбивање цивилни нереди и сл потреби се таканаречени ГОЛЕМИ БАТКИ за да се направи подобар штит на разбиваање, таму е потребна физичка големина (мада не и неопходна) инаку прав специјалец е многу повеќе од мускулест батка без мозок!

Јасно ми е што треба, али современата и строга обука не ни е на одмет а и ја зедов како прв чекор кон нешто подобро од сега што е АРМ.А инаку и мене ми беше целта да го доловоам моментот на тоа дека АРМ не се мери ни со една воена структура, единица и слично со САД и и со сите побогати земји во светот.

Физичката големина не те прави добар специјалец, во единици како Жандармеријата, ЕБР и слични единици каде што тие се одговорни за воспоставување ред и мир на стадионти, спортски сали и тн ...разбивање цивилни нереди и сл потреби се таканаречени ГОЛЕМИ БАТКИ за да се направи подобар штит на разбиваање, таму е потребна физичка големина (мада не и неопходна) инаку прав специјалец е многу повеќе од мускулест батка без мозок!

Па тоа и го зборам...а и не значи дека ако си мускулест батка по дифолт си батка без мозок.Но факт дека,ако имаш мозок,имаш добро познавање со оружје,тактики..само добар + ќе ти биде ако си добро спремен,и голем батка...и психички за тебе,и психички за непријателот...без разлика дали е за ЈРМ или апсење.

Во ЕБР има такви батки,и во ПЕП имам видено,но има и многу такви кои што и не се толку спремни,зборам физички...посебно ПЕП,а како подршка за сите единици,а и најчесто на ЕБР би требало тој дел да го јачаат..не ги хејтам,само кажувам свое мислење :)

Па тоа и го зборам...а и не значи дека ако си мускулест батка по дифолт си батка без мозок.Но факт дека,ако имаш мозок,имаш добро познавање со оружје,тактики..само добар + ќе ти биде ако си добро спремен,и голем батка...и психички за тебе,и психички за непријателот...без разлика дали е за ЈРМ или апсење.

Совршена комбинација е еден вид батка плус интелегенција, али секој спремен специјалец е еден вид батка, пошо тренингот и обуката не дозволуваат да изгледаш физички спротивно.
Во ЕБР има такви батки,и во ПЕП имам видено,но има и многу такви кои што и не се толку спремни,зборам физички...посебно ПЕП,а како подршка за сите единици,а и најчесто на ЕБР би требало тој дел да го јачаат..не ги хејтам,само кажувам свое мислење :)

Инаку во ЕБР треба на многу да се обрне вниманије али и сега какви што се служат добро, за посебни и специфични операции сигурен сум дека ги ангажираат поспремните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom