Насилства во Македонија

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Така и ми кажаа,ја упукал неа,па потоа себе...или утепал друг маж,едно од тие две е..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
- Ние стоевме и гледавме додека приведуваат еден дечко, ама беше употребена сила, го влечеа за земја, го фатија за раце, а кога падна на земја го удрија со клоци. И ние тоа го снимавме и го фотографиравме. Две минути претходно прашавме полицаец дали може да стоиме тука на едно ѕидче поткачени и да снимаме. Тој ни дозволи, само рече, да се држиме поблиску до полицијата. Веднаш после тоа се случи приведувањето. Тогаш срипа еден од припадниците на полицијата, силно ме повлече за рака и ми рече „Давај го апаратот одма“. Се собра уште пет-шест души околу нас. Јас одбив и го ставив во ташна. Потоа му свика „Што к.. бараш овде ма“ и ми рече „Вадете ги апаратите, мобилните“. Јас кажав дека сум тука службено и побарав да ми се легитимира. Рече „Јас ќе стојам до тебе додека ги бришеш сликите“. „Бриши ова, бриши она“, ми велеше, една по една - вели Јордановска.

Парите што ни ги цедат со измислени давачки, даноци и измислени казни, меѓу другорто се за платите на овие кои не кршат кога ќе го дигнеме гласот, против нивната индиферентност, која ја покажуваат кога Албанците не кршат.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.261
Поени од реакции
13.203
Наркоман овер да падне негде низ Скопјево ,ке улета брза помош со ротации и одма тука на форумов некој ке праша што се случува во таа рандом населба во Скопје:tapp:,Дај прекинете да дигате тензија колку да се пишува нешто на темава која е најмалку за сеирење!

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Ова не е етничко убиство како што беше она на Смиљковско езеро. Мора да се прави разлика. Гледано реално Албанците могу почесто се убиваат меѓу себе. Не е многу одамана кога на битпазар се спукаа и загинаа татко и син. Проблемот е насилството и криминалот кој е раширен меѓу Албанците а е резултат на недоволно образование и неспособност на институциите сериозно да се зафанат со цивилизирање на овој дел од македонското население. Секако тука на прво место се албанските лидери кои не само што не сакат да се справат со криминалот туку свесно го негуваат и користат по потреба на избори и слично. Нашиве пак партии сега за сега немаат моќ ниту авторитет да влијаат на оваа население. Така да се е собрано на едно место.
Но факт е пишав и порано ќе пишам пак проблемите нема да се решат со рандом малтретирање на Албанци или Македонци. Замислете само што ако ова повлече домино ефект. Што ќе биде со Македонците во Тетово, Сарај и другите. Плус распрашајте се наоколу колку Македонци има што живеат со векови со Албанците. Јас имам другар кој живее во Сарај досега не му фалело влакно од главата.
Значи ако некој манијак извршил убиство треба на него да му се судни на него и на него сличните но никако несмее да се става целиот албански народ во исти кош.
Мене ми е јасно дека најголемиот дел на форумџиите се млади луѓе на кои сеуште им врие крвта но факт е дека треба да се гледа на работите со ладна глава и да се бара долготрајно решение.
Реално гледано на секои такви луѓе им пречат во секој дневиот живот, сега дали и осомничениот во случај е таков не знам. Само знам дека од криминалци секој пати без разлика на нација,религија и не е точно дека само кај албанското население има такви има и кај македонците ама начинот се разликува. Сега кому му одговара да има што повеќе слобода за албанските криминалци во албанските населби и места треба да се запрашате себеси, можеби во случајот Ангел беше жртва ама запрашајте колку албанци се убиени од такви,или бодени со ножови или станале инвалиди, се плашат во сопствениот двор, не можат на раат ништо да направат од такви. Знаеш колку има албанци убиени само за глупава обична расправа со нив, на нив никој не им може ништо убиват албанец лежат 2 години затвор и пак си доаѓаат да направат терор, ама вам не ве боли к.. што албанкото население пати од нив ама заборавате дека криминалец не познава граници сега кога ви падна на ваша глава најавувате војна, каде сте да барате бесилка кога жтрва е албанец или да не е напротив го подржувате убиецот во тој случај.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
Чим неможеле да го најдат...го фрлил во Вардар...наоѓање-Амин..
Море и тоа како се наоѓа ножот... само или не кажуваат, или не сакаат да го најдат.
Инаку, еден човек со еден метал детектор за еден ден ќе го најде ножот (малку поспецифични се тие детектори за во вода, но МВР сигурно има).
Тоа ако ножот е во Вардар. А ножот е или е во Вардар, или е во близина на местото на настанот или околината каде Ангел е убиен. Во кој случај кучиња трагачи би направиле кратка работа од потрагата (за мирис, сигурно сеуште ја чуваат облеката од Ангел за потребите на судењето).

Во секој случај сегашнава ситуација само го потврдува тоа што го кажувам: или не кажуваат дека го нашле ножот, или не сакаат да го најдат.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Наркоман овер да падне негде низ Скопјево ,ке улета брза помош со ротации и одма тука на форумов некој ке праша што се случува во таа рандом населба во Скопје:tapp:,Дај прекинете да дигате тензија колку да се пишува нешто на темава која е најмалку за сеирење!
Не дигаме тензии,нема никаква врска убиството и самоубиството со некакви етнички тензии.[DOUBLEPOST=1400699302][/DOUBLEPOST]
Море и тоа како се наоѓа ножот... само или не кажуваат, или не сакаат да го најдат.
Инаку, еден човек со еден метал детектор за еден ден ќе го најде ножот (малку поспецифични се тие детектори за во вода, но МВР сигурно има).
Тоа ако ножот е во Вардар. А ножот е или е во Вардар, или е во близина на местото на настанот или околината каде Ангел е убиен. Во кој случај кучиња трагачи би направиле кратка работа од потрагата (за мирис, сигурно сеуште ја чуваат облеката од Ангел за потребите на судењето).

Во секој случај сегашнава ситуација само го потврдува тоа што го кажувам: или не кажуваат дека го нашле ножот, или не сакаат да го најдат.
Или дур Насер разговарал на мобилен,како што кажаа,се пуштиле да го земат ножот,точно кај што го фрлил...на пример,ако го фрлил во близина на мостот од страната на Ѓорче,лесно ќе го нашле они...а дур стигнале криминалистички екипи,бидејќи само они имаат и знаат да бараат такви работи,поминало време...башка збореа дека телото лежело повеќе од саат време,бидејќи не дошле да направат увид..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
семејството Петковски, кое потекнува од тетовските села Лешок и од Жилче
Избркани од Тетовско, малку им беше...па почнаа со убивање и таму каде ги ибркаа...

И мало потсетување кој е Рубин Двојаков

dvojakov.png

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не....протестот во Ѓорче е за Ѓорче. Немаат мака од Карпош, Центар, Аеродром како ние овде секоја генерација млади луѓе расте со тој менталитет.
Како што не солиме памет на Ѓорчевчани со какви проблеми се соочуваат и трпат од шконариве (прилично сме свесни), те молам имај ја истата доза почит и не јади бурек за останатите општини, бидејќи само тие што живеат таму знаат како е. Само во Тафталиџе колку млади деца имаат ни криви ни должни јадено ќутек од племево животниско, не си свесен. Јадено, зошто им се можело. Занимација. Забава. Кога бев средношколец и јас и двајца мои другари изедовме ист таков ќотек од 20 души (бидејќи нема шанси со помала бројка да нападнат, тројца сме, нели?), еден од другарите успеа да побегне, а останаа со нас 10-12 од нив да не клоцаат дур сме на земја. Брат ми исто така еден куп проблеми со нив имал и се уште има. Те молам не соли памет дали други населби освен Ѓорче имале или немале мака. Ние си знаеме.

хехе абе боту еден престани да си маваш лајкови од другиот профил ,се гледа дека една личност стои позади двата профила
Не е така, зошто ги знам двајцата во живо. Зошто едноставно не направиш agree to disagree со нив?

re-up:
http://www19.zippyshare.com/v/79188121/file.html
По описот, мислам дека е ова.
Слично. Ова беше подолго, и изгледа ко да е снимано од сличен агол, но извиците не се толку чисти, и само едниот од шпоната мислам дека се виде. Во секој случај, убаво што има независно место каде ваквиве снимки можат да се соберат за понатаму. Фала за линкот (y).

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
.. за џандарите што читаат овде. Денеска беше мирно ради погребот на Ангел, од утре изволте, може пак да тепате.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Да не стоиме пасивно додека расте етничкото насилство врз Македонците кое пак прави и понатамошно потиснување на целата состојба во која како народ се наоѓаме. Етничкото насилство врз нас, може и секако во некое идно време ќе предизвика несоодветен одговор и инцидент што после и ние исто така ќе станеме виновни и ќе се заплеткаме во судири во кои не ќе се знае кој бил во право, а кој е виновникот.
Да ги насочиме своите енергии кон оној или оние кои се одговорни.
За целава ситуација главниот извршен виновник е МВР и тоа почнувајќи од 1991 до 2014 година.
Ако во 90тите беше друга генерација која ги премолче сите криминали за кои соодветните служби не сакаа да функционираат. Како свесни граѓани кои не трпат слугување, закани и заплашувања време е да излеземе на мирен протест против пасивноста на Министерството за Внатрешни Работи. Време е да им испратиме порака дека не си ја вршат работата за која ги плаќаме. Да им се прати порака дека е неприфатливо луѓето, посебно ние Македонците да не се чувствуваме слободни и безбедни во одредени средини или делови од Македонија само заради својата национална припадност. Можеа многу лесно да ги отстранат насилствата и заканите, ама тие тоа не го сторија, затоа што нашето достоинство и слобода не ги интересира.

R

Rigel Kent

Гостин
@Рудници и , дополнително на твојот пост.

http://www.makdenes.mobi/a/1468582.html

Позитивен тренд во вработувањата на етничките заедници
14.10.2002
Постои позитивен тренд на вработување на припадниците на заедниците посебно на Албанците и тоа во судството поради практичните потреби на граѓаните и во Собранието поради употребата на албанскиот јазик, вели Рубин Двојаков, директорот на Агенцијата за државни службеници.

Тој посочува дека од донесувањето на промените во законот за државни службеници во јуни годинава од кога и практично може да се спроведува принципот на правичнас и соодветна застапеност предвиден во охридскиот договор, во Агенцијата немаат направено анализи за структурата на вработените.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
@Рудници и , дополнително на твојот пост.

http://www.makdenes.mobi/a/1468582.html

Позитивен тренд во вработувањата на етничките заедници
14.10.2002
Постои позитивен тренд на вработување на припадниците на заедниците посебно на Албанците и тоа во судството поради практичните потреби на граѓаните и во Собранието поради употребата на албанскиот јазик, вели Рубин Двојаков, директорот на Агенцијата за државни службеници.

Тој посочува дека од донесувањето на промените во законот за државни службеници во јуни годинава од кога и практично може да се спроведува принципот на правичнас и соодветна застапеност предвиден во охридскиот договор, во Агенцијата немаат направено анализи за структурата на вработените.
WTF?
Ова е истиот тип??

Kajgana Shop

На врв Bottom