@Vanlok а зашто мене ме цитираше? Не памтам тоа да сум го пишала ама како и да е.
Нека
ги следат социјалниве мрежи ама и да се пронајдат низ содржината па може ќе им дојде малку паметот. Да протестираа Албанците не знам дали ќе тепаа жени и деца. Ама наши сме си ние па можеме да се искршиме од ќотек.
Впрочем и не ми беше поентата во следењето на социјалните мрежи, туку колку глупи новинари имаме.
И ајде де, како да не знаевте дека денес
се се следи, па сега јас ве изненадив...
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Прво гугл ботот не кешира и не преведува, потоа ако има соодветен keyword, проследува понатаму каде треба.
Воедно нема да ме чуди и нашиве да прават нешто слично, денес софтверската технологија е евтина. Се разбира кај нас тоа би било многу попримитивно, и понасочено (на пример, само на неколку: сајтови, форуми, мрежи, како Кајгана, Фејсбук, итн).
Како функционионира тоа? Штом се напише одреден keyword, како на пример, влада, опозиција, ВМРО, СДСМ... некаде се пали жолто светло. А замисли сега овака во ист пост (па и во иста реченица) црвено светло лупа сега некаде, фршти.
- Здраво чичко полицаец, мило ми е што работите на нашата сигурност! ![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
*мафтам*
Сериозно, не му се секирајте толку. Забушаваат и на тоа, како и во секоја друга обврска што ја имаат.
Каму среќа да полицајците да си ја работеа работата како што треба. Немаше да има оволку криминал, и којзнае... можеби и Ангел ќе беше уште со нас.