Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.744
- Поени од реакции
- 27.744
да брат, ќе се газиме од смеењеама ќе испадне ептен смешно ако се утврди дека е Ром.
да брат, ќе се газиме од смеењеама ќе испадне ептен смешно ако се утврди дека е Ром.
Ама малце приглуп си ти, така?Dlaboko socuvstvo do semejstvoto na na ubieniot Angel, a na Vas ostanatite mladi i MATURANTI !!!
Ova, http://tocka.com.mk/1/126943/maturska-parada-po-osmi-pat-na-plostadot-makedonija, najaveno za vo petok, ne smee da se sluci,
...odete na plostadot i zapalete sveka za ubieniot ANGEL, i skrsete im go nosot na onie sto ke igraat kvadril i salsa...
Ako ne mozete toa da go storite kako mladi... pobarajte pomos od nas postarite...
Gresis, vo islamot nikako ne se tolerira ubistvo. Pa i da pripagja na bilo koja etnicka grupa, ubistvoto e najgolemo zlo. Ovie sto ubivaat vo ime na gospod, ne znam iskreno...Лошо Бато твојот и нивен бог не е ист додека твојот вели да се шири љубов нивниот повикува на џихад да се уништуваат неверниците.
Како не се толерира еве вчера овој го збрца детето со нож дали тоа значи дека не бил муслиман?Gresis, vo islamot nikako ne se tolerira ubistvo. Pa i da pripagja na bilo koja etnicka grupa, ubistvoto e najgolemo zlo. Ovie sto ubivaat vo ime na gospod, ne znam iskreno...
Па и Христијани убиваат. Мањебитно е тоа дали е муслиман. Ова е на национална основа.Како не се толерира еве вчера овој го збрца детето со нож дали тоа значи дека не бил муслиман?
Ајде бе вакви ко тебе палеа се шо не се слагаше со вашто гледиште , ти најде да сереш, мрш ајде..
Мудроста БОЖЈА и Светиот Дух БОЖЈИ е поголем и поважен од точакот, куќата, градот, државата, планетата, ...
Кога сторителот на прво би ја имал Неа/Него, тој засигурно не би украл, а уште помалку би убил, ...
Кога нашиот Ангел би го жртвувал точакот поради Евангелието БОЖЈЕ (Христос), сега би тагувале само по точакот!
Сте слушале дека е речено: »Око за око, заб за заб«.
Јас, пак, ви велам: да не се противите на злото. Ако некој те удри по десниот образ, заврти му го и другиот.
А оној што сака да се суди со тебе и да ти ја земе кошулата, дај му ја и горната облека.
И ако некој те присили да одиш со него една милја, ти оди две.
На оној што бара од тебе, дај му, и не го одбивај оној што ти сака нешто на заем.
Сте слушале дека е кажано -»Љуби го својот ближен и мрази го непријателот«.
А Јас, пак, ви велам: љубете го непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат!
(Ев.Матеј 5:38+)
п.с.За службата која ја вршам, пари никогаш не сум зел, а ти ако сакаш и понатаму наречувајме поп.
.да брат, ќе се газиме од смеење
И од вакви ли си патиме?.
Мудроста БОЖЈА и Светиот Дух БОЖЈИ е поголем и поважен од точакот, куќата, градот, државата, планетата, ...
Кога сторителот на прво би ја имал Неа/Него, тој засигурно не би украл, а уште помалку би убил, ...
Кога нашиот Ангел би го жртвувал точакот поради Евангелието БОЖЈЕ (Христос), сега би тагувале само по точакот!
Сте слушале дека е речено: »Око за око, заб за заб«.
Јас, пак, ви велам: да не се противите на злото. Ако некој те удри по десниот образ, заврти му го и другиот.
А оној што сака да се суди со тебе и да ти ја земе кошулата, дај му ја и горната облека.
И ако некој те присили да одиш со него една милја, ти оди две.
На оној што бара од тебе, дај му, и не го одбивај оној што ти сака нешто на заем.
Сте слушале дека е кажано -»Љуби го својот ближен и мрази го непријателот«.
А Јас, пак, ви велам: љубете го непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат!
(Ев.Матеј 5:38+)
п.с.За службата која ја вршам, пари никогаш не сум зел, а ти ако сакаш и понатаму наречувајме поп.
.Па и Христијани убиваат. Мањебитно е тоа дали е муслиман. Ова е на национална основа.
Знам ама исто знам дека уште не сум чул христијанин да се напакира со бомби да се дигне во воздух заради вера.Па и Христијани убиваат. Мањебитно е тоа дали е муслиман. Ова е на национална основа.
Невалиден аргумент..
Вистински Христијани никогаш никого не убиле, дури и кога биле убивани!
Нити една жртва не потекнува од албански христијанин!
.