- Член од
- 10 август 2008
- Мислења
- 703
- Поени од реакции
- 1.930
Вчера се враќам дома кажувам што се случило сите ме гледаат чудно и прашање: Кај слушна, па ништо не кажаа на тв.... Тоа е реалноста на фб Курир на секоја минута само споделува вести од светот и Србија и како Грујо добил мандат за состав на новата Влада и како СДСМ ќе поденла тужба, информативен мрак, замолчување и целата работа да ја протуркаат под тепих.
Читам некои од рамковниве се бунат зашто толкав револт и гнев на Ѓорчевци.
Затоа што преку глава им дошло на луѓето во последниов период од година дена каде во населбата како никогаш до сега се малтретираат Македонците, се вршат кражби, доаѓаат од с. Сарај вршат злодела и си заминуваат. Од многубројни роднини и пријатели од таа населба милион пат ми се пожалиле дека не можат да поднесат веќе да се малтретираат децата и да ги заштитуваат своите имоти од постојаните глупсоти што ги прават рамковнивте од селата што гравитираат околу Ѓорче.
Вчера тоа што се случи ја прели чашата, најмногу поради глувоста на институциите, особено од Сокол кој многу пати бил предупредуван и замолуван да реагира до Кончита да ги засили полицсиките патроли, но залудно.
Ете затоа Ѓорчевци се побунија и го исфрлија својот гнев.
Читам некои од рамковниве се бунат зашто толкав револт и гнев на Ѓорчевци.
Затоа што преку глава им дошло на луѓето во последниов период од година дена каде во населбата како никогаш до сега се малтретираат Македонците, се вршат кражби, доаѓаат од с. Сарај вршат злодела и си заминуваат. Од многубројни роднини и пријатели од таа населба милион пат ми се пожалиле дека не можат да поднесат веќе да се малтретираат децата и да ги заштитуваат своите имоти од постојаните глупсоти што ги прават рамковнивте од селата што гравитираат околу Ѓорче.
Вчера тоа што се случи ја прели чашата, најмногу поради глувоста на институциите, особено од Сокол кој многу пати бил предупредуван и замолуван да реагира до Кончита да ги засили полицсиките патроли, но залудно.
Ете затоа Ѓорчевци се побунија и го исфрлија својот гнев.