Насилства во Македонија

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Вчера се враќам дома кажувам што се случило сите ме гледаат чудно и прашање: Кај слушна, па ништо не кажаа на тв.... Тоа е реалноста на фб Курир на секоја минута само споделува вести од светот и Србија и како Грујо добил мандат за состав на новата Влада и како СДСМ ќе поденла тужба, информативен мрак, замолчување и целата работа да ја протуркаат под тепих.
Читам некои од рамковниве се бунат зашто толкав револт и гнев на Ѓорчевци.
Затоа што преку глава им дошло на луѓето во последниов период од година дена каде во населбата како никогаш до сега се малтретираат Македонците, се вршат кражби, доаѓаат од с. Сарај вршат злодела и си заминуваат. Од многубројни роднини и пријатели од таа населба милион пат ми се пожалиле дека не можат да поднесат веќе да се малтретираат децата и да ги заштитуваат своите имоти од постојаните глупсоти што ги прават рамковнивте од селата што гравитираат околу Ѓорче.
Вчера тоа што се случи ја прели чашата, најмногу поради глувоста на институциите, особено од Сокол кој многу пати бил предупредуван и замолуван да реагира до Кончита да ги засили полицсиките патроли, но залудно.
Ете затоа Ѓорчевци се побунија и го исфрлија својот гнев.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секоја година, барем по еднаш, ми се зациментирува стравот да родам дете.
Како да раѓам едно, две, три деца? Како?
Ако сега е ситуацијата ваква, за 3-4 години кога ќе треба јас да родам ќе биде уште пострашна.
Не сакам моите деца да растат во ваква средина!!!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Prasanjeto e : Sto se krivi dukanite ne nedolzni lugje !? Isto i Neskovski bese do smrt pretepan,protesti imase,vo marshot i jas ucestvuvav,ama nemase nitu eden prevrten kontenjer,kamoli iskrsen dukan itn itn...Ova e izraz na fasizam(sreka samo preku tastatura),odma se praznite (sreka i toa vo tastatura),tepate i ubivate,etnicko cistenje pravite(sreka samo preku tastatura),znaci ubistvo na 2-ca maturanti(Angel i Martin),kaj eden slucaj miren mars protiv nasilstvo se pravi a vo drugiot slucal palenje i krsenje !!

А што е криво детето ? несфатливо ?! што решиле со тоа ??

Што беа криви децата по автобуси кои беа тепани од шиптариве ?? што беа криви дуќаните во Гостивар,Тетово,Струга на Македонци,после 2те убиства во самоодбрана од страна на полициски службеник,во одбрана на својот,и животот на ќеркичката ??

ти кажав,нацртај си море и удави се.

еве ти пак одговор,пошто не сакаш да го прочиташ поназад.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Админи, форумов го претворивте во вистинска слика на државава. Нити државава има муда да се пресмета со балистиве, нити вие имате муда да го исчистите форумов од нив. Делите им опомени повремено и кажувајте им на членовите да ги игнорираат. Ич да не ви чуе, нека расте бројката само. Колку сме сега, 60000?

A

aye

Гостин
Јанкуловска да си даде оставка мислам најдобро ќе биде. Нема дело а да не сокријат информации. Страшна работа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Prasanjeto e : Sto se krivi dukanite ne nedolzni lugje !? Isto i Neskovski bese do smrt pretepan,protesti imase,vo marshot i jas ucestvuvav,ama nemase nitu eden prevrten kontenjer,kamoli iskrsen dukan itn itn...Ova e izraz na fasizam(sreka samo preku tastatura),odma se praznite (sreka i toa vo tastatura),tepate i ubivate,etnicko cistenje pravite(sreka samo preku tastatura),znaci ubistvo na 2-ca maturanti(Angel i Martin),kaj eden slucaj miren mars protiv nasilstvo se pravi a vo drugiot slucal palenje i krsenje !!
Сам ја потенцираше разликата. Скандирањата „чиста Македонија“ остануваат само скандирања, додека скандирањето „уби каура“ се матерјализира. Камо да остане само на скандирање од втората страна. Ама не, едните премолчуваат и го вртат другиот образ другите не. И самиот го знаеш тоа, а и тоа дека „маршовите за неомраза“ се само обична фарса, која се применува еднострано и нема никаков ефект.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Не дека го бранам брков,ме заболе за неа..ама се гледа дека не и е по кејф тоа што го збори...сепак јас мислам дека она,и сите министри воопшто немаат,или имаат мала,многу мало влијание врз институциите кои ги раководат...позади нив стои некој друг,кој што точно им кажува што,како да кажат...исто како и за медиумиве...сигурно не му текнало на Јанко туку-така да не збори ништо во емисијата за убиството...

некој контролира се,а поради тоа трпат највеќе граѓаните.

Член од
3 мај 2014
Мислења
909
Поени од реакции
2.993
aj molim te odi brkaj politika na bihacka ili ilindenska, nemoj mene da mi seres ovde,jas ne ti zborvam za partii be, nepismen eden, da ti povtoram uste ednas, ova kriminogenovo pleme e isto so godini vekovi nazad isto, bez razlika koj e na vlast, takov im e mentalitetot, od doma ne izleguvaat bez nozevi i slicni orudija, problemot so ova pleme ne se resava so menuvanje na vlast, slezi murto da se kaci murto ili nekoj pacifisticki protesti.....
Тоа племе ќе се смири само кога ќе имаме добра полиција, и добра држава глупак! А вака ќе праваат убиства и ништо нема да се смени можеш ти сега да излезеш на протест, али ти ќе го јадеш од полицијата за тоа што си излезен на протест, а кога они ќе излезат на протест нема ништо, никој не ги дира, ќе направат прекршок, криминал полицијата молчи... Е кога ќе размислиш убаво(ако можеш) кога ќе имам добра држава овие работи ќе се средат.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Зошто бе диво племе конечно не се цивилизирате.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Неможам да ве сфатам зошто се обидувате да им објаснувате на овие ненормалниве, не сфаќаат, па уште и се фатиле да го бранат копилето убиец, соживот, ма каков ти соживот бре, то све треба да се поубије. Албанците не заслужуваат границата да ја преминат со македонија, не пак ист воздух да дишеме со нив. Се срамам од самата помисла дека во мојава држава се случуваат вакви грозни случаи, во кој секогаш страдаме ние, македончињата.

ИЛИ ПРАВДА ИЛИ ЧАО МАКЕДОНИЈА!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Имаат 63 пратеници овие ќе ја средат работата со албанците, стрпете се имајте верба. (y)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Сам ја потенцираше разликата. Скандирањата „чиста Македонија“ остануваат само скандирања, додека скандирањето „уби каура“ се матерјализира. Камо да остане само на скандирање од втората страна. Ама не, едните премолчуваат и го вртат другиот образ другите не. И самиот го знаеш тоа, а и тоа дека „маршовите за неомраза“ се само обична фарса, која се применува еднострано и нема никаков ефект.
I jas da bev mesto Angel i mene ke me utepase,sakam da kazam aramija si e aramija,narkoman e narkoman ,ubiec e ubiec,nema toa vrska so vera i nacija

Kajgana Shop

На врв Bottom