Те молам, не се до толку паметни да размислуваат на тој начин. Чест на исклучоци.
А на македонците особено у Полог им текнува. И знаеш што се случува?
Истиот момент им ги затвараат објектите пропратени со астрономски казни кои треба да ги платат.
Ивица они размислуваат на тој начин само од сосема други причини од мене и тебе.
Да имавме Албански премиер тогаш и сите Македонци што не плаќаат данок ќе го правеа од истата побуда.
А тоа е зошто не гледаш ништо да ти се враќа од твојата инвестиција ( да плаќаш данок на државата ).
Дали би плаќал данок за полиција ( да)
За војска ( секако )
За Надворешна Политика ( ДА )
За Минситерство за Информатичко општество ( нека ми го сисаат )
Агенција за спроведување на рамковен догвор ( нека видат преходен одговор )
Државава си има земено еден тон услуги да дава КОЈ НИКОЈ И ГИ НЕМА БАРАНО , и си има земено еден тон моќ да одлучува за работи кој никој не и барал да ги одлучува.
Државниот апарат и систем има станато едно огромно чудовиште на кое сите ние му даваме некаква жртва секојдневно и го храниме за да стане поголемо и поголемо.Колку повеќе луѓе прекинат да даваат жртви толку побрзо ќе почнеме да го огладунваме и со тоа ослабуваме.
Па види ги само најновите вести од влада. "Они се бореле да нема покачувања на даноци али народот да почнел да се спрема за тоа".А жена му на министерот да не ме очекува да наминам али за секој случај да си се спреми.
Само одолговлекуваат за до поминат локалните ( или сега како што изгледа и нови парламентарни ) избори после кои данокот ќе рипне на 21%. После тоа покачување очекувај пола економија реална да направи КАПУТ.