Насилства во Македонија

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
слушај , не ме таргетирај мене, само сакам да се престане со глупостите ...
Ајде внимателно прочитај каде што ти напиша некој дека си глуп и дека треба да се одлогираш, и послушај го дечкото.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
Ок јас во принцип сум смирен човек, пацифист бла бла остали срања. Но што е со миротворциве кои што после секој ваков настан се обидуваат да смират ситуација? Зошто? Гарантира тоа дека повторно нема да се случи? Смирениот пристап еве веќе деценија не носи резултати. Ко дивеч ни ја кољат младината. Зошто се обидувате да го уништите сосема здравиот порив и нагон за преживување? Против еволуција ќе одите? Се освен гнев и желба за одмазда во ситуација каде што некои систематски се учат на омраза кон твојот вид и истата таа ја прикажуваат на дело (веќе премногу пати) е нездраво и одлика на самоубиствена единка или група.

Имаме проблем. Тоа сите го знаеме. Уште полошо од тоа што имаме проблем е што истиот се игнорира и заташкува. Се до наредниот чин, кога нечија друга мајка ќе плаче по тротоар. Нека почива во мир, ја имал несреќата да се роди во такво срање што се нарекува држава.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Чисто сумњам дека некој за точак би избодел некој друг, не верувам повеќе од ќотек да добие.

Според сител биле тројца мажи...

На кои сигурно не им било тешко да се одбранат или да го одвратат.
Што значи ова е нарачано и сигурно има задни причини :(:place:
Укината е со Уставот од 1991. Претходно во СФРЈ постоела. Сакав да кажам дека би разгледувал враќање на смртната казна, која би се применувала во посебни случаеви.
Свесен си што кажа со оваа твоја изјава? :mad:

Еве јас ќе преведам :

Селективно отстранување(убивање) на неистомисленици. Смртна казна не е решение колку и во моментов да го посакуваме тоа.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Еве ги овие од Твитер Менада

i999y ‏@i999y 31s
Порталу !!!!ПИЧКА ТИ МАТЕР УБИЕЦОТ Е УБИЕЦ БЕЗ РАЗЛИКА НА НАЦИОНАЛНОСТ ИСТО И УБИЕНИОТ

(y)

очекувајте марш за соживот деновиве
Добро, уреду, имало и убијци (па и сериски) од македонска националност. Ама ладнокрвно да убиеш момче, уствари дете што се вика, заради ебан точак?! Ама ете ја можда не можам да се сетам сега...имало ли вакви случаеви кога убијците биле Македонци? Да се соберат 2-3 и да испокољат некој? И што, сега ќе испадне дека и момчево извадило нож а? као демек...Ама не бе, овие истите се синови на планинарите кои 2001ва вршеа терористички чинови, кои ги правеа најгрозоморните дела кои можете да ги смислите. (Криволак, Вејце, Хотел Бриони, итн итн). Генетскиот код е тој.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Ама ни тогаш не се користела многу. Треба најитно да се воведе за вакви и слични случаи, па барем малку во тоа нивните племенски глави да се размислат што прават. И тоа препорачливо е казните да бидат со бесење или стрелање, а не со инекции.

Сочувство до семејството на убиеното момче :(
Не,треба да се наденат на некој кол и да се мачат до последната капка крв.И тоа некаде на плоштад или некое така пошироко јавно место.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Еве ги Сител талентираниве.
Не ми е за смеење, ама една статија да не знајш да едитираш бе, Боки 13 на слика го клале.
Не ни било точно дека се 3ца, еден бил, фатен е, утре ќе го пуштат од притвор, правдата е задоволена шо се чаламите?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Нека почива во мир. :( Боли уште повеќе кога гледаш коментари во стилот на „Убиец е убиец, ради соживот you know“... Значи немам зборови.

Сочуство до семејството. :(

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Свесен си што кажа со оваа твоја изјава? :mad:

Еве јас ќе преведам :

Селективно отстранување(убивање) на неистомисленици. Смртна казна не е решение колку и во моментов да го посакуваме тоа.
Ај жити мене, објасни ми како дојде до заклучоков.
Посебни случаи = човек силувал жена и потоа свирепо ја заклал/сериски убиец/педофил силувал деца и ги убивал... ми ја сфаќаш поентата, само примери давам.

@ShakaZulu е тоа не чини во нашиов систем, поточно Кривичниот законик. Зошто да не биде како во САД на пример? За едно убиство, една казна (пример доживотна), за другото да следи уште една.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Смртна казна нема а максимално е 20 години колку што знам, може комулативно до доживотна за повеќе дела во збирна вкупна затворска казна ама и тоа не е повеќе од 35 години обично...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Наводно на снимката се гледа еден напаѓач кој е уапсен. Се надевам дека нема да живее подолго од 1 година.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
И уште нешто...ако и за ова се деси да кажат дека детево напраило нешто,дека имаат докази,а доказите да не се прикажат...тогаш мислам дека треба да се пали владава.Без разлика што другиве што би дошле воопшто не ми се свиѓаат и нивното минато за државава не ми се свиѓа,сепак ќе треба нешто да се превземе.

Сетете се само на Гостивар...човекот доби ДОЖИВОТНА за бранење на себе,и својата ЌЕРКИЧКА...а овие ако добијам помалце од доживотна,тогаш да ти ебам и држава и полиција и се !

Kajgana Shop

На врв Bottom