- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 239
- Поени од реакции
- 170
Плачат,плачат велиш...........
па кој купува бре тука станови,кој скопјани бре „токмак“, со извинување ама си ме налутил.
Ако најдеш еден скопјанец што купил стан од оној чивлигот јас ти давам еден нов. Оди види ги регистрациите на колите пред зграда.
Се са тоа струмичани и прилепчани и остали ѓрагани од богатите наши места -села. Тие купуваат нови станови во скопјево 80-90%.
Тие ја држат таа цена,тие ја диктираат таа цена,да не се тие,да не е таа побарувачка од нив немаше ни цената да биде 1000 е.
Ќе си беше кога се менуваше марката-ќе останеа на 500 е,ако се оставеше само на скопјани да купуваат станови како велиш.
Кога за нив не е скапо 1000-1200 е, и ги купуваат ,тогаш мора и некој скопјанец да купи по таа цена.
Еве објави оглас продавам стан да видиш кој и од каде ќе ти се јави,не оди подалеку. Инаку точно имат скопјани и стан под кирија.
Скопјанец е тој што е роден во Скопје и тој што е дојден од некое село, (само ти уште ги викаат и натурализирани скопјани) значи јас кога велев дека скопјани ке плачат кога за 50 посто ке и паднат цените мислев на сите скопјани (староседелци и натурализирани)Плачат,плачат велиш...........
па кој купува бре тука станови,кој скопјани бре „токмак“, со извинување ама си ме налутил.
Ако најдеш еден скопјанец што купил стан од оној чивлигот јас ти давам еден нов. Оди види ги регистрациите на колите пред зграда.
Се са тоа струмичани и прилепчани и остали ѓрагани од богатите наши места -села. Тие купуваат нови станови во скопјево 80-90%.
Тие ја држат таа цена,тие ја диктираат таа цена,да не се тие,да не е таа побарувачка од нив немаше ни цената да биде 1000 е.
Ќе си беше кога се менуваше марката-ќе останеа на 500 е,ако се оставеше само на скопјани да купуваат станови како велиш.
Кога за нив не е скапо 1000-1200 е, и ги купуваат ,тогаш мора и некој скопјанец да купи по таа цена.
Еве објави оглас продавам стан да видиш кој и од каде ќе ти се јави,не оди подалеку. Инаку точно имат скопјани и стан под кирија.
Како и да е јас 90 посто гарантирам дека за 3 години цената на становите во скопје ке падне најмалку за половина. Уште едншка ке повторам најголема причина автопатот скопје штип
Плус и не е толку убаво да се живее во скпојево како што некој преставува.
Фала богу не живеам во Скопје [DOUBLEPOST=1400402034][/DOUBLEPOST]Со други зборови треба да сум ретардирам да дадам скоро 100 000 евра за ова
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1459984-Baraka-od-85m2-vo-Vlae
или ова
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1662698-Ekskluzivno--Stan-vo-Taftalidze-1--edna-spalna