Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе... овие Европејциве ако можат, би ни помогнале да се удавиме...

Uprkos vapaju građana BiH: EUFOR ne da svoje helikoptere!

Iako je Ministarstvo sigurnosti BiH danas uputilo zvaničan zahtjev za reakciju Snaga Evropske unije (EUFOR) zbog poplava koje bjesne širom zemlje, uključujući i helikoptersku podršku, ovaj poziv nije naišao na pozitivna odgovor iz EUFOR-a.

Snage Evropske unije neće se uključiti u spašavanje ugroženih građana, jer mi moramo poštovati određene standarde i procedure, kratko je odgovoreno iz EUFOR-a.
U međuvremenu, i mnogi civili sa svih strana zovu EUFOR, očajnički tražeći pomoć.
http://www.sandzacke.rs/vijesti/reg...10202728904081940&fb_action_types=og.comments

Нека не ве чуди..
Истите овие седеа во хермелините и гледаа само како се колат и убиваат во војната во Босна.
Нити тогаш реагираа нити пак сега ќе пратат помош.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.786599284683484.1073741908.136811512995601&type=1

Тузла имам пријател од таму - исто во хаос . Само што зборував со пријател од Србија утре вика времето ке биде 25 степени ама лошо е што се чека огромен налив на вода од Австрија и Хрватска.

[03:30:40] r -: od sutra po 25 i vise stepeni
[03:30:53] r -: ali bice naleta sutra/prekosutra
[03:31:02] r-: iz ausitije i hrvatske
[03:31:18] -: pa ce nivo save da bude jos veci

[03:40:13] r-: u bosni najvise stradao DOboj
[03:44:00] r -: uzas sta nas je snaslo
[03:44:16] r-: obrenovac, doboj, krupanj bukvalno zbrisani
sabac je kritic zbo hemijske industrije
[03:45:07] r -: kritican*
[03:45:20] r-: ako dodje do polave moze da bude sranje

hmm nisam nesto cuo za negotin
[03:46:35] r -: evo imas ovde sve
[03:46:36] r -: http://poplave.rs/

Намерно цензура. Но во суштина причината зошто се фокусирани на друго место.

Vuk Pejovic
Follow · 12 hrs
Napravite vi nama JUGOSLOVENSKU UNIJU - pa neka EU I NATO cesu onu stvar...
CRNA GORA I MAKEDONIJA SU ZA JEDAN DAN SKUPILI VISE NOVCA POMOCI OD USA I EU ZAJEDNO !! http://ow.ly/wY4pN

Најверојатно,мора така,и секогаш е така.Не треба тоа да те кочи да се јавиш,приметив и јас тоа дека зима 18%..
некој мора да профитира во секаква ситуација.. за арно или за убаво така е....

би било паметно и многу хумано операториве што ги собираат парите ( тие 18% ) да ги донираат како парични средства на во србија и црна гора ама... чисто се сомневам дека вакво нешто ке направат..

п.с - критично и во источна хрватска гледам моментално...

хаха југословенска унија во која пак ќе се збори српско-хрватски така ? Во која ќе се гради само во Бееаауууградуууу

Море марш таму сосе јгословенска унија гнаси србомански.

Жал ми е за луѓето како луѓе,значи физичките лица што останале без дом или близок,не ми е жал што ова им се случува на србија како држава,зошто се покварени арогантни гадови,нека цицаат сега,нека им оди економијата во курац.

А за Босна што да се каже,живи гревови уште ова им фалеше,помалер држава од нас у пм. Таму е тродупло полоша состојбата ама медиумиве и народов....нели мора србија да се спаси,на србија мора да им го излижете газот за да ве потапкаат по рамо :rolleyes:
Pa sigurno bi bilo podobro nego sea sto e

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Не секам да изгледа како фалба и да мериме кој повеќе помогнал, битно е да се помогне кој со што може, но ова што го прават ЕУ и САД е страшно!

Да направиме споредба кој со што помогна:

Македонија

Испративме 3000 ќебиња

Се пријавија над 300 доброволци а се зборува дека бројката е многу поголема бидејќи некои сами се организираат и заминуваат со свои возила и превоз

Исправме лекови цел шлепер а треба да се пратат уште еден или два колку што можев да прочитам на интернет

Испративме 7 чамци

Испративме над 35 пумпи за вода

Над 20.000 вреќи песок

Кожувчанка испрати 50.000 литри вода

Пелистерка испрати 225.000 литри вода

Колид Фудс Колешино синоќа на Фејсбук објави дека ќе испрати поголема количина на храна и производи

Се донира облека и храна за бебиња и мајките

АРМ е на терен со околу 20 припадници и помага

Денеска во 10.00 часот една чета од Тигрите заедно со хеликоптер Ми-17 ќе замине за Србија каде со дополнителна опрема за спасување ќе бидат вклучени во спасувањата

Повеќе од 1.421.700 денари беа донирани од Македонците само преку мобилните оператори за само девет часа од отварањето на донаторските линии што по моментален курс на НБРМ му доаѓа околу 23 илјади евра. Плус паричните донации што се направени преку жиро сметки и по електронски пат сигурен сум дека бројката е далеку повисока. И уште се донира.

Се надевам дека не заборавив нешто, а и да сум заборавил не е страшно

Е сега да видиме што испратија САД и ЕУ!

САД - 100.000 долари донација - ТОЛКУ!

ЕУ- 10.000 евра донација - ТОЛКУ!

Неколку земји членки на ЕУ што испратија помош го направија тоа на своја сопствена иницијатива затоа што сакаат да помогнат, не затоа што ЕУ тоа го побара од нив

Сакав чисто онака да направам споредба кој што донирал, и во право се Србите што пишуваат на интернет дека ЕУ и САД уште еднаш ги изневерија и предадоа! Гомна смрдливи!

И уште ова да го спомнам, на BBC и CNN збор нема за тоа што се дешава во Србија и Босна, објавија пред 2 дена по еден текст и толку, затоа Новак Џоковиќ вчера изјави дека е бесен на овие два медиуми. За да биде уште посмешно, CNN 4 недели без престан известуваше за исчезнатиот авион во Индонезија, и уште известува со репортери таму дирекно, а за Балканот кур ги заболе. ( Пардон на изразот )[DOUBLEPOST=1400391478][/DOUBLEPOST]
Be ne znam kako vas vi izgleda ova 225.000 litri ali mene mi e idiotsko ... be prati nekolku tona be koj ti kur be eden sleper li ne moze da prates ? pa voda e be lugje umiraat od nea a nabrzo ako e vakva situacijata i za nea, taka da sto e ova 225.000 lutri podigravka ...

Како бе 225.000 литри вода = 225 тони вода малку? Дали ти незнаеш да читаш или друг е проблемот? Тоа е околу 160.000 илјади шишиња вода од 1,5 литри како што објавија од Пелистерка.

Be ne znam kako vas vi izgleda ova 225.000 litri ali mene mi e idiotsko ... be prati nekolku tona be koj ti kur be eden sleper li ne moze da prates ? pa voda e be lugje umiraat od nea a nabrzo ako e vakva situacijata i za nea, taka da sto e ova 225.000 lutri podigravka ...
Drugar 225.000litri voda kostaat okolu 35.000eur i sigurno se isprateni so 3-4golemi kamioni.

Drugar 225.000litri voda kostaat okolu 35.000eur i sigurno se isprateni so 3-4golemi kamioni.

Како што имаше податоци на интернет низ нашите медиуми, околу 8 или 10 шлепери со водава ќе тргнат накај Србија.

a za firma kako pelisterka demek u minus kje otidat za presmetanite 35 000 eura .. pa brate blizok do nas narod e u mnogu losa sostojba ... sto e toa be 35 000 eura i kolku toa se tie kamjoni be ? ima TIR koj vozat po 20 tona ti mi zboris za golemi kamjoni .. kako i da e idejata mi bese deka e sramota za firma od takvi razmeri kako pelisterka da prati tolku malku, toa e moe mislenje ne teram drug da misli taka. A i na fonot na toa koga gledam kolku dale SAD i evro kurvite ne mi se veruva u kakov svet ziveeme ...

Точно е дека за потребите на сите настрадани оваа вода е малку, плус и тие 50.000 литри од Кожувчанка кои се уште помалку, но фирмите најверојатно пресметале дека толку можат да донираат. Сепак се е од помош. Неможе да банкротираат за да испратат милиони литри вода тоа е повеќе од јасно. И јас би сакал да донирам еден милион евра да ги имам, но кога немам се задоволив со донација од 300 денари. Кој колку може е работава, не да донираш и тоа што го немаш.

Kozuvcanka isprati 50.000litri pomos koja sto kostala okolu 8.000$ pa logicno e ovie 225.000litri da kostaat okolu 35.000$

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom