Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Ај врати се 2-3 страни наназад и прочитај ги постовите на другите членови,па коментирај.

Ако те мрзи,ќе ти помогнам
10343539_10204033410864168_3940138439907974611_n.jpg

http://mkd-news.com/braca-makedonci-tu-su-da-pomognu-sada-kada-nam-je-najteze-naslovi-vo-srbija/

http://kurir.mk/makedonija/vesti/158491-Makedonskite-Tigri-trgnuvaat-na-pomos-vo-Srbija[DOUBLEPOST=1400372380][/DOUBLEPOST]БТЊ,прееска на вести видов како трга еден тим од пожарникарна од Скопје,со чамец,пумпи,и 2-3 возила...15 души мислам дека тргнаа.[DOUBLEPOST=1400372556][/DOUBLEPOST]http://mkd-news.com/dobrovoltsi-od-...mosh-na-nastradanite-makedonija-praka-pomosh/
ај дај ми линк оти не можам да најдам :tapp:

пишав вака зошто на live feed ми искочи таков коментар 5 мин пред да пишам од некој што живее во Србија па затоа прашав и некој друг во меѓувреме да не налетал на исто инфо од медиум, што се однесува до темава, разлистав све, не бери гајле ;)

daj ni link i nie da vidime

Веќе не е ни важно тоа за да ти праќам линк, го пишав само како мал детал, чуден во целата таа збрка која им се случува некои најдоа политика да бистрат наместо да се пријават како доброволци и да си ја спасуваат земјата.

ај дај ми линк оти не можам да најдам :tapp:

пишав вака зошто на live feed ми искочи таков коментар 5 мин пред да пишам од некој што живее во Србија па затоа прашав и некој друг во меѓувреме да не налетал на исто инфо од медиум, што се однесува до темава, разлистав све, не бери гајле ;)

дај бе нека донесат и кај нас, нека се понудат нашиве, исто како по земјотресот деца што праќале во екс Ју републиките. Немам зборови да пишам колку ми е жал...

а
што ти значеше ова,ако се си разлистал ? :tapp::facepalm:

Веќе не е ни важно тоа за да ти праќам линк, го пишав само како мал детал, чуден во целата таа збрка која им се случува некои најдоа политика да бистрат наместо да се пријават како доброволци и да си ја спасуваат земјата.
е тоа де
од една страна ми е жал за нив, ама од друга коа читам што пишуваат за нас па и сеедно ми станува ( не дека се ситам не стварно не, ама па си залужуваат)

ама ајде ете сепак донирав поради малите деца

дај бе нека донесат и кај нас, нека се понудат нашиве, исто како по земјотресот деца што праќале во екс Ју републиките. Немам зборови да пишам колку ми е жал...

а
што ти значеше ова,ако се си разлистал ? :tapp::facepalm:
Оти бе чоек зорле одиш?

Дека 60,000+ становници се останати без дом и дека спортските сали се отвораат на велико и служат за привремено живеалиште. Ете затоа реков да се понудат некои објекти во Скопје и Македонија, Пелистер, Претор, Дојран, барем додека не им се санираат живеалиштата. Ете тоа ми значеше.

Оти бе чоек зорле одиш?

Дека 60,000+ становници се останати без дом и дека спортските сали се отвораат на велико и служат за привремено живеалиште. Ете затоа реков да се понудат некои објекти во Скопје и Македонија, Пелистер, Претор, Дојран, барем додека не им се санираат живеалиштата. Ете тоа ми значеше.

Грешка во чекори,испричавам се :D

Ај нека ми објасни некој, зашто на однација плаќаш и ддв 18%, абе кога ќе ми ја вратат таа порака дека вкупно со се ддв повикот чинел 118 денара, не дека се многу пари 18 денара, ама срамота е ти да донираш за некого помош и плус да платиш за тоа, цело време се мислев дали да пуштам една доанција од телфон и се се одвраќав ради тоа ддв, ама на крај решив да пуштам и од телефон.

Ај нека ми објасни некој, зашто на однација плаќаш и ддв 18%, абе кога ќе ми ја вратат таа порака дека вкупно со се ддв повикот чинел 118 денара, не дека се многу пари 18 денара, ама срамота е ти да донираш за некого помош и плус да платиш за тоа, цело време се мислев дали да пуштам една доанција од телфон и се се одвраќав ради тоа ддв, ама на крај решив да пуштам и од телефон.

Најверојатно,мора така,и секогаш е така.Не треба тоа да те кочи да се јавиш,приметив и јас тоа дека зима 18%..

Тоа се тие наши закони, никогаш не сум можел да разберам дека плаќаме ДАНОК НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ И ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ХУМАНИТЕРНИ ДЕЛА... капитализам...

Најверојатно,мора така,и секогаш е така.Не треба тоа да те кочи да се јавиш,приметив и јас тоа дека зима 18%..
Абе брат како мора на донација да платиш данок никако не е логично, не знам дали и по другиве држави вака си има данок на вакви бореви за донација што се.
Знам дека е од секогаш така, ама сварно провоцира тоа, рачунај колку луѓе донирале, и сега они на туѓа мака си прави пари државата.

[DOUBLEPOST=1400375960][/DOUBLEPOST]
Еве треба нова тема за оваа ддв-то да се скоцка и да ни ги вратат парите што ни ги земаат последните 10 кусур години , ни дилаат воздух, и за хуманитарни акции ни наплаќаат ддв ( а од овие пари дали 20% одат во власта) + нели се даночни обврзници па им ги враќаат парите на одреден период, еве од една криза со соберени 1.5 милиони денари одземете 1.770 000

Иначе... овие Европејциве ако можат, би ни помогнале да се удавиме...

Uprkos vapaju građana BiH: EUFOR ne da svoje helikoptere!

Iako je Ministarstvo sigurnosti BiH danas uputilo zvaničan zahtjev za reakciju Snaga Evropske unije (EUFOR) zbog poplava koje bjesne širom zemlje, uključujući i helikoptersku podršku, ovaj poziv nije naišao na pozitivna odgovor iz EUFOR-a.

Snage Evropske unije neće se uključiti u spašavanje ugroženih građana, jer mi moramo poštovati određene standarde i procedure, kratko je odgovoreno iz EUFOR-a.

U međuvremenu, i mnogi civili sa svih strana zovu EUFOR, očajnički tražeći pomoć.

http://www.sandzacke.rs/vijesti/reg...10202728904081940&fb_action_types=og.comments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom