Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Интересен меч денеска помеѓу Мареј и Надал,би било добро оваа година да гледаме почесто нивни меѓусебни дуели.
Богами, ми ги надмина очекувањата. Со Ред Џон баш праевме муабет мислевме ќе е очобол ама одличен тенис. А од 2011та не се сретнале, интересен факт.

Sent from my Xperia P using Tapatalk

Па не е возможно константно да се биде толку добар, посебно против Рафа. Исто можам да те прашам по твојата аналогија - зошто Рафа не беше толку јак првиот сет? Тенис е, ролеркоустер е од сет во сет, да можеше и знаеше Мареј секогаш да игра како во 1 сет, сега немаше да е 13-5 за Надал.

Sent from my Xperia P using Tapatalk
Точно брат, никој не спори дека е дозволиво и реално некој да изигра јако или слабо во некој сет. Ама еве и Ноле вчера против Колшрајбер, првите 4 гема ја мислам дека беа најслабите во неговата кариера. Исто и Рафа, можеби најслабиот сет на земја откако го следам Надал, којзнае можеби грешам ама не ми текнува да изгубил некој сет а да изиграл волку очајно.

Мареј го силува Надал на втор сервис

:pos:

Пациент! најлош смеч во историја, Ноле може вода да му носи.

Мареј :facepalm:

Само мене ми личи дека Вишковиќ коментира ко на погреб да е? Што курац е со коментаториве денес бре, и оној Евролига што коментираше исти ѓавол беше.

Страшно колку падна Мареј во последниов гејм .

Малку потешко од очекувањата ама продолжуваме кон нова титула. Вамос !

Малку потешко од очекувањата ама продолжуваме кон нова титула. Вамос !
Ако игра со волку осцилации ќе продужи на некое друго место. :)

Шала на страна не прогнозирам ништо за утре, ќутам, и така со Надалов коса ми обеле, де очаен е, де игра добро, де успорува, де појачува. Ужас, живци ми искина. Браво за Енди, искрено премногу ме изненади денес, не очекував дека може ваков отпор да даде, а камоли сет да земе. Го гледав со Гиралдо во Мадрид и вчера со Мелцер, трагично беше тоа, хаос, некои размени изгледаа како комично..., но очигледно ме залажало тоа. Надал се надевам дека никогаш повеќе во животот нема да изигра сет како првиот, затоа што мислам дека полошо и не може од тоа.

Утре Ноле го тепа Раониќ иако Милош е едно од најпријатните изненадувања или подобро речено освежувања во светот на тенисот годинава, али сепак мислам дека сеуште Милош не е спремен за најврвното ниво.

Само мене ми личи дека Вишковиќ коментира ко на погреб да е? Што курац е со коментаториве денес бре, и оној Евролига што коментираше исти ѓавол беше.
ситуацијата во Србија со поплавите може да е причина за таквото коментирање

bravo za Marej , me iznenadi so igrata , se vrakja glumecot (imashe denes pak svoi momenti) . Ne ochekuvav tolkav otpor , ama se potvrduva mojot muabet pred dva tri dena , vo idnina za Nadal ke bide se poteshko i poteshko.Muabetite za formata ne drzat , oti videte go ,kako terminator e ,tri dena edno po drugo igra vo tri seta , megju prvite dva imashe samo 18 saati pauza , a kako odminuva mechot toj tek se zagreva.Fizichki e top, sila ima vo negovite race za site pari , behendot nikogash podobar , a se machi , se provlekuva . Odgovorot e vo protivigrata , shto bi rekle englezite ,, revealed,, . I utre ke ima maka so Dimitrov , no smetam deka ke pobedi , no vo nedela zdravje ke ima shamaranje , Djovak is on fire

Разпоредот на централниот терен за утре:
1. Јанковиќ - Ерани
2. Ѓоковиќ - Раониќ
3. Вилијамс - Ивановиќ
4. Димитров - Надал
5. Димитров / Росол - Лопез / Хаазе

Не им е сеедно и на нив сепак тешки услови има во цела земја и починати граѓани,па не им е баш до водење на утакмиците со некој повесел тон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom