I
IBIZA SOUND
Гостин
bitno najranlivite kategorii ke gi otpisuvaat od dolgovi,misle ovaa drzava za nas narodot 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со све ова што праат,личи ко намерно да тераат да работиш нелегално.
Па се прашувам дали е ова добар бизнис:
Зимаш под наем дуќан, ставаш роба и ни фирма отвараш ни ништо. Со тоа ги рипаш ама баш сите миљарда рампи и пречки кои власта ти ги става за да работиш легално.
Ти доаѓа инспекција и немаш ништо. ОК, ти пломбираат. Ти си ја зимаш после робата и магла.
А? има дупки планов?
bitno najranlivite kategorii ke gi otpisuvaat od dolgovi,misle ovaa drzava za nas narodot![]()
Кого ќе казнат? Тој што работи таму нема лк.Има. Мислам дека 1000 евра е казна за работа на црно.
Рачунај + уште минимум 2-3 работи ќе ти најдат за да те казнат, без 2000 евра не проаќаш.
Има некој што работи 100% легалноСо све ова што праат,личи ко намерно да тераат да работиш нелегално.
Па се прашувам дали е ова добар бизнис:
Зимаш под наем дуќан, ставаш роба и ни фирма отвараш ни ништо. Со тоа ги рипаш ама баш сите миљарда рампи и пречки кои власта ти ги става за да работиш легално.
Ти доаѓа инспекција и немаш ништо. ОК, ти пломбираат. Ти си ја зимаш после робата и магла.
А? има дупки планов?
Кого ќе казнат? Тој што работи таму нема лк.
Како?Да, ама тоа во Тетово и Гостивар. Ние другите, граѓани од n-ти ред, каде што n тежи кон бесконечност, сме го ебале ежот одозгора.
Како?
Ти доаѓа инспекција.
- Имаш документи, ова она, елаборат за сончева енергија, хатепе, матепе, лична карта...?
- Не.
Му викаш - излегувај. и го заклучуваш дуќанот.
Он ќе го пломбира. Ти ќе си доеш после, ќе си ја земеш робата и магла од тука.
И? Како ќе те казнат?
не. Ја ти гарантирам дека нема фирма што ги има извадено баш све што треба, баш сите глупости кои ги измислија. Да земеш само тоа да го работиш, т.е. да идеш да бркаш документи, наместо да работиш со фирмата, пак нема све да извадиш како што треба.Има некој што работи 100% легално
Нема баш смешно да ти биде:елаборат за сончева енергијаелаборат за експанзија на универзумот
![]()
Нема гајле, ја ќе се занимавам со малостопанство сега и тука, за да докажам поента на некој од форум.Епа ајде пробај ти вака отвори, а јас ќе ти викнам инспекција.
На крај ќе го имаме резултатот од овој мал експеримент![]()
не. Ја ти гарантирам дека нема фирма што ги има извадено баш све што треба, баш сите глупости кои ги измислија. Да земеш само тоа да го работиш, т.е. да идеш да бркаш документи, наместо да работиш со фирмата, пак нема све да извадиш како што треба.
Или можда треба, како големите фирми да вработиш уште еден кој ќе го работи тоа?[DOUBLEPOST=1400269345][/DOUBLEPOST] Нема баш смешно да ти биде:
На еден, коа видоа дека има све што му побараа, му побараа да извади елаборат за тоа колку тој и тој работник, го грее сонце, на тоа место кај што работи. Тие елаборати ги праела некоја си фирма и требело да го има тоа.
Некој кој се разбира во ова ќе ти го објасни со вистинските зборови.
Не е у питање од која провиниенција ке ни бидат џелатите , пошто сум тро повозрасен ги памтам и нивните методи на менаџирање на државата ни. Исти миленко ни е !
Пред извесно време ги сменија имињата на улиците , морав да ја мењам адресата у централен и еден куп одлуки и документи заверки кај нотар , кои 2000 денари ? Една недела трчање и околу 5000 денари трошок . Никој не гукна на оваа тема а и какво фајде од тоа?
Уште нешто околу повеке фирми во ист простор , неќе моќи , пошто ке ти опнат минимум квадратура по дејност и ке си бараш чаре ! А тоа веке го има во некои дејности !
[DOUBLEPOST=1400269460][/DOUBLEPOST] Нема гајле, ја ќе се занимавам со малостопанство сега и тука, за да докажам поента на некој од форум.
Пак не ми кажа каде е дупката у мојот план. Ми кажа дека ќе ме казнеле, али не кажа како.
Ќе ми стаи лисици тој од пазарна и ќе повика полиција?
Ќе дојде Милицијата на Бате Саше ...ќе ти донесат заштитен сведок,сведок провокатор и се што е друго потребно и неопходно.....потоа Зврле и другарите ќе го стават тоа на законски нај брзата лента да се заврши , и за не долго време ќе се дружиш со Велија,Брат Љубе,Бајруш,Шипо,Ставрич и останатите ...само прашање е колку време ќе те чуваат на Пансион![]()