Нема веќе отворање фирми на домашна адреса

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување

Ако го донесат овој закон тогаш самиот на себе ќе треба да си правам договор за користење и соодветен надоместок.
Ме интересира дали ако не си плаќам сам на себе ќе ми пуштат извршител.

Дај не сери. Не ти било срам да гласаш после помилувањето на терорирстите, ама па сега, срам ти е ради законов.

Полека , полека ...
Секој има право на грешка ...сега треба да се олабави...и да се бара чарето...ако има чаре...ако не се знае....ортомата или џенем ....:unsure:

А во меѓувреме на темата да кажеме дека УЈП & Кумот Ставре купиле за НЕ ПОЗНАТ износ на пари софтвер кој целата оваа операција ќе ја мониторира , за по лесно да се справат со евазијата и неплаќачиве...:facepalm:

П.С.
Софтверот е 1. Изработен , 2. Набавен и 3. Платен кај едни нивни добри пријатели кој работата си ја завршиле перфектно ...на здравје !

Полека , полека ...
Секој има право на грешка ...сега треба да се олабави...и да се бара чарето...ако има чаре...ако не се знае....ортомата или џенем ....:unsure:

А во меѓувреме на темата да кажеме дека УЈП & Кумот Ставре купиле за НЕ ПОЗНАТ износ на пари софтвер кој целата оваа операција ќе ја мониторира , за по лесно да се справат со евазијата и неплаќачиве...:facepalm:

П.С.
Софтверот е 1. Изработен , 2. Набавен и 3. Платен кај едни нивни добри пријатели кој работата си ја завршиле перфектно ...на здравје !
Којзнае колку ти е тешко тебе. :(

Nema da im funkcionira ova. Pa na eden deloven prostor ke registriram 20 firmi, edna firma zema pod kirija eden metar kvadraten, druga firma drug. I sea? :-D
Tapa.

Треба да го подржиме предлог законов , ако од тоа зависи нашава Македонија :)
Нашава Македонија најмалку зависи од тоа што ние подржуваме или не подржуваме. Таа самозамислена величина и давање на важност создава фрустрации.

Nema da im funkcionira ova. Pa na eden deloven prostor ke registriram 20 firmi, edna firma zema pod kirija eden metar kvadraten, druga firma drug. I sea? :-D
Tapa.
Во нашава чудесна земја се се може па ќе ти стават 20 фирмарини и рдт

Во нашава чудесна земја се се може па ќе ти стават 20 фирмарини и рдт
Abe ja sum sopstvrnik na del prostor i imvikam na 20vakvi mailbox firmi: Elajte registrirajte se kaj mene.
Oni neka si plakjaat firmarina. Toa mene ne me zasega.
Ke mi plakjaat mene ko kiradzii, simbolicna suma, stoznam, 1k mesecno. Boo a jas 200m2 prostor deloven :-D 200k mesecno haha :)
Kidding, ne znam, zavisi od toa kako ke go formuliraat :)

Moraat, ednostavno moraat vlsatodrzcive nasi vakvi "ortomi" da stavaat na obicniot gragjanin, parite do posledno denarce mora da se izvlece a dokolku nema KE MORA DA SE ZADOLZI, znaci strategijata e jasna samo neznam koj uste nemoze da ja vidi, kako sto vladata mora da bide zadolzena od MMF i svetska banka, taka i gragjanite na taa vlada mora da bidat zadolzeni, a imame expert vo vladata nasa(kumot Stavre) kojsto dobro ja naucil taa lekcija u MMF i sega samo ja implementira na grbot na site nas. Znaci sve se pravi svesno i mnogu dobro isplanirano, srednite i malite pretprijatija da se dovedat do kluc ili pak da se zadolzat, treta opcija ne im e dadena, da ostanat samo ogromnite korporacii i kompanii,
I posle "osmeli se so samovrabotuvanje i pomos od 3000ev nepovratni sredstva" otvori prodavnicka i ke tones pokraj nekoj golem market sto ke se otvori vo tvoja blizina ili veke postoecki koisto ke bide spremen da si igra so ceni kako sto toj ke saka, a ti NEMA DA SMEES ni da ja zatvoris prodavnickata zatoa sto si zemal "nepovratni" sredstva, a ako ja zatvoris tie sredstva ke stanat POVRATNI.
malku off topik: Ako se sekavate 2000god koga Ljubco go vrati kreditot kon MMF sto sleduvase 2001 kaj nas so "brakata" Erdogan 2011 isto taka gi vrati site krediti kon MMF i svetska banka, sto se slucuva poslednite godini vo Turcija (glava ne dignaa od protesti taka)
Znaci: RAZDELI, ZADOLZI pa VLADEJ I KONTROLIRAJ, prosto ko 2+2 samo za toj sto SAKA DA JA VIDI VISTINATA

Ова е само почеток.
Земјо Македонијооо со векови задолжена.. :свиркам:

Јеботе, никад не сум ни сањал дека некад у живот, било кога, би се сложил за било што, со амебине од бихачка. Али ете, затоа викаат - живи били, па видели.

a dali ova vazi samo za novite firmi sto ke se otvorat
ili i tie starite sto postojat i za niv ke vazi

Јеботе, никад не сум ни сањал дека некад у живот, било кога, би се сложил за било што, со амебине од бихачка. Али ете, затоа викаат - живи били, па видели.
Не е у питање од која провиниенција ке ни бидат џелатите , пошто сум тро повозрасен ги памтам и нивните методи на менаџирање на државата ни. Исти миленко ни е !
Пред извесно време ги сменија имињата на улиците , морав да ја мењам адресата у централен и еден куп одлуки и документи заверки кај нотар , кои 2000 денари ? Една недела трчање и околу 5000 денари трошок . Никој не гукна на оваа тема а и какво фајде од тоа?
Уште нешто околу повеке фирми во ист простор , неќе моќи , пошто ке ти опнат минимум квадратура по дејност и ке си бараш чаре ! А тоа веке го има во некои дејности !

Аможе ли на пример, седиштето на фирмата да ти биде таму кај што ти е и продавницата? (на иста адреса)

Како и да е, ќе има трошоци за пријавување на нова адреса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom