Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Браво Ана одличен меч против Наваро,сега во полуфинале против Серена или Женг со одлична игра може да се надеваме на финале.

Ѓоковиќ лабилен како времето во Србија.
Не би рекол дека беше толку лабилен. Едноставно натпреварот беше напорен а и Ферер одлично изигра. Вакви натпревари се едни од најтешки за играње. Новак беше според мене со 75%форма а Ферер со 90%. Новак направи еден куп аути од 1-2 цм поготово од ритерн. Треба само уште малку да го наштелува нишанот. Двајцата нон стоп праќаа длабоки топки така да ако некој ќе пратеше една кратка другиот веднаш тоа го претвораше во поен.

Еден од најдобрите мечеви сезонава, без никакви дилеми! Одлични и Новак и Давид, ненормално убави поени, дроп шотови, винери од форхенд и бекхенд, стварно преубав меч беше за гледање. Новак ме изненадува со формата после повредата, очекував малку послабо да игра но добро е што нема некаква трага таа повреда врз него и неговата игра.

Одличен ден за српскиот тенис денес во Рим.

Камерманов во 93% од натпреваров ја покажува Ана, дури и кога Наваро зема јак поен :icon_lol:

Тешка дискриминација.

Ако уште еднаш некој напише дека играм досаден тенис, лошо ќе помине.

:cautious:

Последно уредено:
Бекхендот ти е :drk: Иначе утре Ана ја тепа Серена!

И пуштив на Ана намерно да ме тепа, бидејќи ми се смачи да јадам ќотек од Серена. Утре и јас за Ана ќе навивам.

:X3:

10271502_10152406554099096_5728612844537939019_n.jpg

Ауф каков поен зеде Мареј, и тоа со винер, страшно нешто. Ако не преземи нешто Рафа, му следи голема бламажа.

Sent from my Xperia P using Tapatalk

Најслабиот Надал на земја во историјата. Повеле дами и господа, Спорт Клуб, Собраниски Канал, каде сакате погледнете не е битно, битно е да се види „маестралноста„ на Надал во овие моменти. Човекот како преку ноќ да заборави тенис да игра, не може винер да забие од игра. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Најслабиот Надал на земја во историјата. Повеле дами и господа, Спорт Клуб, Собраниски Канал, каде сакате погледнете не е битно, битно е да се види „маестралноста„ на Надал во овие моменти. Човекот како преку ноќ да заборави тенис да игра, не може винер да забие од игра. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Замор е во прашање. Од УС опен навака е во постојан пад.

e shto mu fali na Nadal , Marej igra perfektno , mu go napagja servisot , mu go napagja spinot i behendot , igra visoki spinovi , ednostavno go nauchi Rafa . Ako ne pochne poagresivno i porizichno Rafa ke izgubi , inaku sega za sega e nadigran , ne znae shto go snajde , ti smajlinja stavaj kolku sakash

e shto mu fali na Nadal , Marej igra perfektno , mu go napagja servisot , mu go napagja spinot i behendot , igra visoki spinovi , ednostavno go nauchi Rafa . Ako ne pochne poagresivno i porizichno Rafa ke izgubi , inaku sega za sega e nadigran , ne znae shto go snajde , ti smajlinja stavaj kolku sakash
:pos::pos::pos::pos::pos: :facepalm:
Надал не може винер да забие, овој МАреј вика го научил како игра. :facepalm: Ја гледаш силината на ударите на Надал? Ти личи тоа на тенис, на тенисот од Рафаел Надал? Не ме заебавај, млаки удари, средно жалосни, ова е трагедија што го игра Надал. Мареј супер си игра никој не го спори тоа, ама Надал е... :cenzura:[DOUBLEPOST=1400270957][/DOUBLEPOST]
Замор е во прашање. Од УС опен навака е во постојан пад.
Каков замор бе, имаат пауза у декември, има таму време за одмор. Што другите демек не се уморени, Новак, Ферер, Федерер, Мареј и компанија?[DOUBLEPOST=1400271683][/DOUBLEPOST]Ете колку е добар Мареј, Надал почна ПРОСЕЧНО да удира по топчето и го дигна своето ниво и Мареј не постои на теренот. Сепак, сега за сега ова воопшто не е задоволувачки и е испод секаков стандард на Надал.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom