Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Zemjata e tradicionalna i preku sto godini stara tradicija. Samo zatoa sto tebe ne ti se dopagja ne znaci deka treba da ja smenat. Trevata e odvratna , seti se na minatiot vimbldon kolku igrachi ispokrshija noze i pagjaa po teren a betonot e uzas za teloto. Jas sum kompletno protiv tvoeto mislenje za voveduvanje tehnologija i modernistichko gledanje na tenisot. Zemjata go pravi interesen za gledanje tenisot, vremenskite uslovi, veter, dozd i sl te tera da trchash ko lud, bara mentalna i fizicka izdrzlivost zatoa i najgolemiot del od igrachite kazuvaat deka e najtezok grend slem Roland Garros da se osvoi. Mene pak ne mi se svigja robotskoto igranje tenis udiraj silno bez mozok bez taktika bez razmisluvanje i si stanal top igrach. Razmisli malku na ovaa tema i ne bidi ednodimenzionalen vo vrska so zemjenata podloga.
Ne si fraer ako kazuvas deka tenisot i sportot treba da se oslonuva samo i isklucivo na tehnologija. Neka izmislat i reketi ako ne sto sami ke se dvizat so nekoj chip na zhicite i ke ti ja nasochuvaat rakata za da go udrish perfektniot udar? Nekogas kazuvas pametni raboti undecover ali nekogas tolku ke me iznenadish so glupi postovi-toa cudo edno.
A i se kosis so stavovite odberi strana ako vekje si birash, kako mozes treva da forsirash a trevata e tradicionalna kako i zemjata? Na kraju kraeva uzivaj u tenis radi tenis a ne da kalkulirash so prorachunici sto e bolje sto ne kako bi bilo da bi bilo.
posleden pat i fajront , ne polemiziram za podlogite , najmalku sto pati imam pishuvano. Prvo , kaj tenisot najmnogu se ceni preciznosta , vprochem i vo site drugi sportovi , pa kako ti preciznosta ja poistovetuvash so robotika .Kaj betonot , naprotiv moze da napravish game plan , da probash razni varijanti , da upotrebish mozok i da ne se plashish deka nekoe topche ke propadne , ke odskokne chudno , ili ke zaribash vo kalta ili ke proklizash , ili prashina da ti vleze vo ochite , ili patikite ke ti se napolnat so toa sranjeto . Robotikata e bash kaj zemjata , vrakjaj go topcheto , ne rizikuvaj , nemash mnogu opcii, kaj i da e drugiot ke zgreshi.Tochno deka RG e najtezok slem , ama zoshto e najtezok ti odgovori si .Teniser koj shto e precizen , agresiven , raznoviden , da menuva ritam , udari , dokolku bi se sretnal na beton so defanzivec ke go izbrishe terenot so nego , ama na zemja e druga prikazna , volshebno defanzivniot tenis dobiva vetar vo grbot , ti baraj agli kolku sakash , jas ke vrakjam , kaj i da e ili ke zgreshish , ili ke ima topcheto chuden odskok , pa ke se isfrustrirash i slikaj se . Toa deka betonot go troshi povekje teloto od zemjata zavisi koj ke prashash , Marej i Delpo ne se slagaat so taa teza, tuku obratno , a veruvam ne se samo oni . Tuku neli Nadalcho izjavil deka betonot mu shteti na negovoto telo i ti pravo edinaeseta bozja zapoved . Za da bidesh najdobar vo svetot treba da si vrven na site podlogi , a toa se i Nadal i Fed i Novak i drugi , ama fakt e deka na zemja se namaluva razlikata megju top 5 igrachite i nekoj od 30-70 mesto blagodarenie na odzemanjeto na najakoto oruzje na najdobrite , preciznosta , pa ima iznenaduvanja i tesni pobedi shto na beton i treva ne bi bil sluchaj. Ne te razbiram za tehnologijata , shto si ima vrska betonot so tehnologijata , pa spomnuvash nekakvi chipovi , ne te razbiram. Porano pishav , davav sporedbi , aj sega druga , ti vikash deka Lebron James za da bide najdobar treba da pogoduva trojki ama da mu odi prashina vo ochi a i basketot da ne otskoknuva ramnomerno tuku da propagja chat pat , oti bez prasina mozat site , taka nekako ili gresham , a plus vikash deka tie prekrasni shuteri , trojkasi precizni se zaradi robotikata i tehnologijata, a ne zaradi darbata , talentot , treningot . Zemjata e nuzno zlo , i toa e toa , ama ne ja pravete neshto shto ne e , od godina vo godina se povekje i samite igrachi ja izbegnuvaat . Ti tvrdam deka za desetina godini , barem ushte 3-4 zemjani turniri ke zgasnat ili ke se preselat , nezavisno od tipot na turnirot (masters ,500 , 200). Trevata e daleku od zemjata , kaj nea gi nema tie neprijatni iznenaduvanja tolku osven lizganjeto , ama od druga strana ta samo eden Wimby e , se drugo e 500 ili 250

Како додаток на постот на undercover, прв пат во историјата на Wimby, имаше толку проблеми со лизгање.....порано секогаш терените биле одлични, ама ете одма се фаќате за тоа.

Факт е дека физички поспремниот најчесто победува на земја, викам најчесто не секогаш. За разлика од тоа, на трева секој секого може да победи.

Последно уредено:
posleden pat i fajront , ne polemiziram za podlogite , najmalku sto pati imam pishuvano. Prvo , kaj tenisot najmnogu se ceni preciznosta , vprochem i vo site drugi sportovi , pa kako ti preciznosta ja poistovetuvash so robotika .Kaj betonot , naprotiv moze da napravish game plan , da probash razni varijanti , da upotrebish mozok i da ne se plashish deka nekoe topche ke propadne , ke odskokne chudno , ili ke zaribash vo kalta ili ke proklizash , ili prashina da ti vleze vo ochite , ili patikite ke ti se napolnat so toa sranjeto . Robotikata e bash kaj zemjata , vrakjaj go topcheto , ne rizikuvaj , nemash mnogu opcii, kaj i da e drugiot ke zgreshi.Tochno deka RG e najtezok slem , ama zoshto e najtezok ti odgovori si .Teniser koj shto e precizen , agresiven , raznoviden , da menuva ritam , udari , dokolku bi se sretnal na beton so defanzivec ke go izbrishe terenot so nego , ama na zemja e druga prikazna , volshebno defanzivniot tenis dobiva vetar vo grbot , ti baraj agli kolku sakash , jas ke vrakjam , kaj i da e ili ke zgreshish , ili ke ima topcheto chuden odskok , pa ke se isfrustrirash i slikaj se . Toa deka betonot go troshi povekje teloto od zemjata zavisi koj ke prashash , Marej i Delpo ne se slagaat so taa teza, tuku obratno , a veruvam ne se samo oni . Tuku neli Nadalcho izjavil deka betonot mu shteti na negovoto telo i ti pravo edinaeseta bozja zapoved . Za da bidesh najdobar vo svetot treba da si vrven na site podlogi , a toa se i Nadal i Fed i Novak i drugi , ama fakt e deka na zemja se namaluva razlikata megju top 5 igrachite i nekoj od 30-70 mesto blagodarenie na odzemanjeto na najakoto oruzje na najdobrite , preciznosta , pa ima iznenaduvanja i tesni pobedi shto na beton i treva ne bi bil sluchaj. Ne te razbiram za tehnologijata , shto si ima vrska betonot so tehnologijata , pa spomnuvash nekakvi chipovi , ne te razbiram. Porano pishav , davav sporedbi , aj sega druga , ti vikash deka Lebron James za da bide najdobar treba da pogoduva trojki ama da mu odi prashina vo ochi a i basketot da ne otskoknuva ramnomerno tuku da propagja chat pat , oti bez prasina mozat site , taka nekako ili gresham , a plus vikash deka tie prekrasni shuteri , trojkasi precizni se zaradi robotikata i tehnologijata, a ne zaradi darbata , talentot , treningot . Zemjata e nuzno zlo , i toa e toa , ama ne ja pravete neshto shto ne e , od godina vo godina se povekje i samite igrachi ja izbegnuvaat . Ti tvrdam deka za desetina godini , barem ushte 3-4 zemjani turniri ke zgasnat ili ke se preselat , nezavisno od tipot na turnirot (masters ,500 , 200). Trevata e daleku od zemjata , kaj nea gi nema tie neprijatni iznenaduvanja tolku osven lizganjeto , ama od druga strana ta samo eden Wimby e , se drugo e 500 ili 250
I ova moe e posledno i fajront za podlogite posto stvarno ni jas nemam potreba da polemiziram za detski muabeti so koi ocigledno ti se zamaras.
1. Ne e tochno deka na beton imash game plan i ne e tochno deka mozes da probas mnogu varijanti. Na beton e servis i ramni silni udari toa e nema drugo.Zatoa amerikansko/avstralisko/englesko forsiranite paceri uspevaat samo tamu posto nemaat gram mozok za konstruiranje na poeni a betonot im dozvoluva i so 2/3 udara da se izvlechat.Toa nema vrska so mozok i game plan tuku stereotipen bled tenis koj e dosaden.Toa sto tebe te palat vineri mene ne.
2. Pa i vo toa e ubavinata na zemjata. Veter, dozd drama toa e ubavinata na tenisot kako sto otsekogas i se igral pa duri i vimbldon imashe porano nekoja magija za razlika od sega so bedotijata od pokriv kaj sto se slusha eho i ko da igrash u sala sto spored mene go unishtuva tenisot kako igra.
3. Pa barem da mi naredeshe drugi teniseri be brat, marej i delpo od kaj im se povredite? Od zemja da ne se slucajno? Od dolgi godini igranje na beton brat im e toa.
4. so kosarkata ne moze nisto da sporedugvas, kosarka e sport na zatvoreno , tenis po default na otvoreno , jabolki i krushi meshash.
5. Premnogu se zamarash so toa sto ke bide so zemjeni podlogi vo idnina. Tie sekogash ke bidat tuka a igrachite nema da gi odbegnuvaat kako sto nikogash i ne bilo slucaj vo istorijata na tenisot.
Mnogu mnogu zeleni tropash duri i ne znam veke sto da ti napisham ali posto go chepna rafa a jas ne go ni spomnav znam sto ti e bolkata=ke puknesh deka Nole go nema osvoeno RG a i premalku turniri na zemja vo tekot na karierata inaku ne gleam druga osnova sto tolku nekoj bi se zamaral za podloga na tenis ko ti sto se zamarash.
6. Istoto za trevata ke ti kazam-veruvam deka igrachi pak nea ke ja odbegnuvaat zatoa sto ne se glupi da se povreduvaat i da se lizgaat tamu da krshat kolena. Tolku za muabetov za podlogite. Nemam motivacija za razgovor so tebe bidejki so razmisluvanjava balkanski mnogu si me razocaral.

10368215_554861617965838_8545387376835790624_n.jpg

Ако де, мора да се мачиш за да победиш, ништо не е тоа. Moра да заслужиш!

Испаѓа дека оваа година секој што игра против Надал го игра најдобриот меч во нивната кариера. Или барем така им личи на фановите на Надал. Инаку со сето срце навивам за Надал да го победи Јужни. Ќеиф ми е да го гледам Рафа да игра по 3,4 часа. Рано му е да испадне. Подобро е да се поисцеди иште малку. Веќе почнува да наликува на оној Надал од пред крајот на 2013.

I ova moe e posledno i fajront za podlogite posto stvarno ni jas nemam potreba da polemiziram za detski muabeti so koi ocigledno ti se zamaras.
1. Ne e tochno deka na beton imash game plan i ne e tochno deka mozes da probas mnogu varijanti. Na beton e servis i ramni silni udari toa e nema drugo.Zatoa amerikansko/avstralisko/englesko forsiranite paceri uspevaat samo tamu posto nemaat gram mozok za konstruiranje na poeni a betonot im dozvoluva i so 2/3 udara da se izvlechat.Toa nema vrska so mozok i game plan tuku stereotipen bled tenis koj e dosaden.Toa sto tebe te palat vineri mene ne.
2. Pa i vo toa e ubavinata na zemjata. Veter, dozd drama toa e ubavinata na tenisot kako sto otsekogas i se igral pa duri i vimbldon imashe porano nekoja magija za razlika od sega so bedotijata od pokriv kaj sto se slusha eho i ko da igrash u sala sto spored mene go unishtuva tenisot kako igra.
3. Pa barem da mi naredeshe drugi teniseri be brat, marej i delpo od kaj im se povredite? Od zemja da ne se slucajno? Od dolgi godini igranje na beton brat im e toa.
4. so kosarkata ne moze nisto da sporedugvas, kosarka e sport na zatvoreno , tenis po default na otvoreno , jabolki i krushi meshash.
5. Premnogu se zamarash so toa sto ke bide so zemjeni podlogi vo idnina. Tie sekogash ke bidat tuka a igrachite nema da gi odbegnuvaat kako sto nikogash i ne bilo slucaj vo istorijata na tenisot.
Mnogu mnogu zeleni tropash duri i ne znam veke sto da ti napisham ali posto go chepna rafa a jas ne go ni spomnav znam sto ti e bolkata=ke puknesh deka Nole go nema osvoeno RG a i premalku turniri na zemja vo tekot na karierata inaku ne gleam druga osnova sto tolku nekoj bi se zamaral za podloga na tenis ko ti sto se zamarash.
6. Istoto za trevata ke ti kazam-veruvam deka igrachi pak nea ke ja odbegnuvaat zatoa sto ne se glupi da se povreduvaat i da se lizgaat tamu da krshat kolena. Tolku za muabetov za podlogite. Nemam motivacija za razgovor so tebe bidejki so razmisluvanjava balkanski mnogu si me razocaral.
vidi samo shto se sluchuva na mechot Nadal-Juzni i ke ne razberesh nas protivnicite na zemjata zoshto sme protiv . Ako toa e tenis , bujrum,uzivaj vo tenisot .
Za game planot i glupite ameri , pa nemash blage veze od tenis be prijatel , koj Amer go smetash za seriozen teniser , game plan i virtuznost na beton gledaj od Djovak ,Fed , Nadal (na beton voopshto ne e dosaden kako na zemja , da ne me razberesh pogreshno , Nadal e ekstra i na beton , ne e problem za majstorite na tenisot) . Kako dokaz na ova moja teza pogledni nanazad niz godinite i vidi koi se najvozbudlivite teniski mechevi , ima i na zemja , ama pretezno e betonot kade gledash majstorii) . Delpo ima maka so zglobot , najmnogu zaradi dolgite relayi , ti teknuva kade gi ima najdolgite poeni , Marej problemite so grbot gi locira isto taka vo dolgite razmeni , ke se potrudam da gi najdam nivnite izjavi , Beneto si go poeba zglobot na RG koga zariba vo edna dupka i da ne baram drugi primeri , fala bogu gi ima i vo obratna nasoka i za betonot , no toa e vekje inividualno. Na Wimby nema eho , treva e , ako si bil ke znaesh , a pokrivot ( ke go stavat i na RG) e zaradi dozdot , inaku ke se igra cel juli Wimby. Mi dreme stojko za Novak i RG , neka gazi on na drugite turniri , toa e dovolen pokazatel za RG kako turnir , vprochem i Fed se namachi dodeka da go osvoi a i samiot ne krie deka zemjata mu e neomileniot del od sezonata . Primerot so kosharkata , preciznosta i imanjeto / nemanjeto uslovi za igra se perfektni , na pametniot mu e dovolno .

Тресете зелени и двајцата, башка овие муабети се терани 150 000 пати и пак на крај никој нема да биде во право. Прво, секој има различен вкус, на некого му се допаѓа земјата, на друг трева итн итн..., второ, тенисер што игра само на една подлога за мене не е тенисер, нека иде нека игра Карлинг или Шах, таму не се менуваат подлогите. Затоа и Сампрас никогаш нема да го сместам во ист кош со Надал и Федерер и таму уште некои, се што има освоено има на брзите подлоги, на земја човекот не постоел.

Трета и најбитна работа, избацете си го тоа од глава дека Надал е дефанзивец на земја, не е ова 2005 година. Надал од 2010 не спаѓа во групата на дефанзивни тенисери, од тогаш премногу го промени начинот на игра. Јас мислам дека у моментов и ради тоа има проблеми, стои на основната линија па кога ќе му даде некој долга топка се наоѓа во не толку природна позиција за него, за разлика од порано секако.

Надал-Мареј би требало да биде интересен меч утре.[DOUBLEPOST=1400173762][/DOUBLEPOST]:pos: :pos: :pos: Јужни :cuc: :cuc: :cuc:

Трет меч на земја помеѓу Џоковиќ и Колшрајбер и сите три започнале со 1 -0 за Колшрајбер.

Ноле се врати после изгубен прв сет ., сега си гази. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom