Натпревар #7 - Тема: Панорама [пријавување]

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве и една моја аматерска панорамска слика:
Незнам како да додадам доле дека ова е панорамска слика од мојот албум. Ако не му е тешко на некој модератор, нека го додаде истото. Благодарам.

http://forum.kajgana.com/gallery/photos/samoilova-tvrdina.6439/

http://forum.kajgana.com/threads/Правила-за-Кајгана-фото-натпреварите.72374/

ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ!
АХТУНГ, АХТУНГ!

Се појави потреба да се објасни што е панорамска фотографија пошто некои фотографии не го исполнуваат тој критериум, затоа пред да постирате панорамска фотографија проверете да едната страна е НАЈМАЛКУ ДУПЛО поголема од другата. Тоа може лесно да се види во фотошоп.
Значи за да биде панорама МОРА едната страна да е барем двојно поголема од другата, не 1,5 не 1,8, не 1,95.... 2х или ништа!
Да не биде после зошто мојата фотографија не е ставена на гласање!

ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ!
АХТУНГ, АХТУНГ!

Се појави потреба да се објасни што е панорамска фотографија пошто некои фотографии не го исполнуваат тој критериум, затоа пред да постирате панорамска фотографија проверете да едната страна е НАЈМАЛКУ ДУПЛО поголема од другата. Тоа може лесно да се види во фотошоп.
Значи за да биде панорама МОРА едната страна да е барем двојно поголема од другата, не 1,5 не 1,8, не 1,95.... 2х или ништа!
Да не биде после зошто мојата фотографија не е ставена на гласање!
Еве го и видео туторијалот :pos:

Јас Пак мислев дека треба да се постираат слики со тема Инспирирани од Македонија, но ете имало и од надвор :-)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Панорама
by Andrejrulz on Кајгана форум
Ајде и ја да ја сефтисам темава со една моја слика :) Ова е некаде по патот од матка накај водно, крстот од водно се гледа малце лево при крај.

Backyard view
by BiG_kIsS on Кајгана форум

Ете ме и мене. Свежо денес фотнато :D Од двор. Не дека се фалам :P
“Страшен“ поглед нема што :D Требало кученцево да се загледа во далечина накај зајдисонцево :D

Иначе да се вратам зошто цитирав воопшто :
Не ми отвора сликата на поголемо, дава грешка линк :(

“Страшен“ поглед нема што :D Требало кученцево да се загледа во далечина накај зајдисонцево :D

Иначе да се вратам зошто цитирав воопшто :
Не ми отвора сликата на поголемо, дава грешка линк :(

Знам... Ама куче, што ќе праиш, си решило така :icon_lol:
Иначе, незнам зашто, стаено ми е сите регистрирани членови да можам да ја гледаат....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom