Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Не бараш ова, не бараш она. Што уствари бараш?А кој те праша за антропоморфните својства. Те прашав за неговите манифестации. Не барав да ми толкуваш како јас сум го сфатил бог оти појма немаш како сум го сфатил. Задржи се на прашањата а не да ме коментираш мене. Не барав да ми објаснуваш што се секти и дали ги има. Секој знае дека ги има. Потруди се тоа да го објасниш, ако можеш мислам.. Рече Исус имал какви својства? Антропоморфни или?
Не мораш ништо да ме упатуваш да осетам нешто што е твое субјективно, како што јас не можам (а и не сакам) да те упатувам на мое субјективно. Не барав такво нешто од тебе. Кога ќе ми треба, ќе знам каде да те побарам не бери гајле. За жал 99% Христијани нема да се сложат со тебе и ваквава твоја претстава за бог. Сексот не ти е права паралела.
Прашај ги христијаниве на темава дали баш субјективно го доживуваат бог. Не ми е јасно зошто се буткаш таму кај што не си добредојден. Ако ти и овој кловнот погоре сте христијани, јас сум азербејџанец.
Ај задржи се на манифестацијата на богот и како “остваруваш контакт“: Макар и субјективно било. Не барам детали, кои методи користиш.
Нели се е субјективно околу вербата во Бог?
Праша, ти кажав. Згора ти потенцирав дека тоа е субјективно мислење.
Што е битно како другите Хриситјани го доживуваат. Повтоно - субјективно е се, нели?
Зошто сексот не е права паралела?
Болдот - не е тоа физички контакт. Се осеќа благодетна енергија, која знаеш дека ти носи добрина. Нема посебни методи, кои можеш да ги научиш да те однесат до таа енергија. Едноставно посакуваш нешто силно, и добиваш одговор кој ќе го почувствуваш.[DOUBLEPOST=1400185390][/DOUBLEPOST]
Моето тврдење е субјектвино на оваа тема, и може д ане се поклопи со ниедно друго. Ако сметаш дека има деноминации, во ред. Не ми смета.Тврдиш дека непостојат деноминации и дека христијанин е христијанин, дека секој христијанин го прифаќал Исус за Бог. Епа ај прочитај го постот од христијанинот што го цитирав.
Што уствари сакаш да ме прашаш?
Имаш конкретна цел?
ЈАс имав конкретна цел да ви покажам дека атеизмот е субјективна цел, ја најавив, ви ја докажав.