Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
И ти се сомневаш во вистината?Срамота, како не пренесоа за овој настан?!
И ти се сомневаш во вистината?Срамота, како не пренесоа за овој настан?!
Така е.Срамота, како не пренесоа за овој настан?!
Секоја стратегија што ја имаа србите и македонците за решавање на албанското малцинство секогаш завршуваше деструктивно за самите инициатори, секако дека имаше и огромна штета кај албанците.За да го решиме проблемот со Албанците, ние најпрвин мора да расчистиме со ваквите.
Сметам дека нашата енергија сега кон нив да ја насочиме, пред да преминеме на директно решавање на проблемот.
Таквите двојни аршини, кои некој Македонци ги имаат, верувајте во моментов, многу штета ни прават и им помагаат на Албанците во исполнувањето на нивната агенда за освојување територија.
Да де, само бомба им фрлија, а и жртви немаше, не знам што се бунат толку....Така е.
Но, недај боже некој Албанец да има ПМС. Тоа и Хелсиншки и ГЕМ и Метаморфосиз (или како и да се вика) има на мајци да го носат година дена.
Добро, а каков е твојот пристап? Дај некое решение со кое мислиш дека ќе го подобриме нашиот однос?Секоја стратегија што ја имаа србите и македонците за решавање на албанското малцинство секогаш завршуваше деструктивно за самите инициатори, секако дека имаше и огромна штета кај албанците.
Секој со два грама мозок, секој граѓанин македонец кој не е дрогиран или за пари продаден како курва како тебе треба да знае дека пристапот што го имате за решавење на овој проблем ви е погрешен.
I dont give a shit.[DOUBLEPOST=1400180775][/DOUBLEPOST]И ти се сомневаш во вистината?
Национално помирување.Добро, а каков е твојот пристап? Дај некое решение со кое мислиш дека ќе го подобриме нашиот однос?
Каков и да е пристапот за решавање, кој ти си го прејудицираш, сепак пред да дојде до тоа, ние неалбанците треба да сфатиме дека нам по голема штета во моментов ни прават ваквите продадени души, бидејќи ја претставуваат состојбата нереално само да заработат некој ситна пара. Тие двојни аршини повлекуваат еден куп последици кои одат на рака на албанскиот план за протерување на кафирите. Другиве, таканаречени патриоти, го прават потполно истото, само од нивни аспект и затоа не се ништо подобри од невладиниве гниди.Секоја стратегија што ја имаа србите и македонците за решавање на албанското малцинство секогаш завршуваше деструктивно за самите инициатори, секако дека имаше и огромна штета кај албанците.
Секој со два грама мозок, секој граѓанин македонец кој не е дрогиран или за пари продаден како курва како тебе треба да знае дека пристапот што го имате за решавење на овој проблем ви е погрешен.
....
Епа јако го претставуваш тој концепт, свака ти част за идејата за национално помирување што ја имаш у глава, со такви ставови, какви што ни презентираш тука.Национално помирување.
Прочитај го твојот прв коментар (околу твојот пристап) и воочи ја својата двосмисленост.I dont give a shit.[DOUBLEPOST=1400180775][/DOUBLEPOST]
Национално помирување.
веројатно со преќутување на сите злосторства, како прв чекор.Но како ќе се постигне тоа национално помирување?
Па и сега (нели во слободна демократија, во која што ние живееме и општиме) тоа е табу тема!веројатно со преќутување на сите злосторства, како прв чекор.
(според тоа како истапува дечкото)
Јас сум обичниот граѓанин, мене ме занима како одат работите, а одат значително кон полошо.Каков и да е пристапот за решавање, кој ти си го прејудицираш, сепак пред да дојде до тоа, ние неалбанците треба да сфатиме дека нам по голема штета во моментов ни прават ваквите продадени души, бидејќи ја претставуваат состојбата нереално само да заработат некој ситна пара. Тие двојни аршини повлекуваат еден куп последици кои одат на рака на албанскиот план за протерување на кафирите. Другиве, таканаречени патриоти, го прават потполно истото, само од нивни аспект и затоа не се ништо подобри од невладиниве гниди. Епа јако го претставуваш тој концепт, свака ти част за идејата за национално помирување што ја имаш у глава, со такви ставови, какви што ни презентираш тука.
Според тебе ваљда можеш вака, со мирно срце да кажеш и дека Милошевиќ ја буткаше таа идеја на времето.
Поентата ми е што не ме интересира каква националност е тепачот или тепаниот, важно е да се работи да не се повторува тоа.Прочитај го твојот прв коментар (околу твојот пристап) и воочи ја својата двосмисленост.
Но како ќе се постигне тоа национално помирување?
Да. Вметни место кафирите - Албанците, прекрсти се во Слободан и врати се 30 години наназад.Нема никакво протерување на кафирите, тоа е измислица,
Тоа е моето мислење за најдоброто решение, албанците најлесно и најбрзо ќе сфатат, не само албанецот, туку секој човек врз кој не се притиска и кој не се манипулира.А дали ова албанците ќе можат да го сфатат како сериозно или сепак ќе биде привремено?
.Јас сум од Радишани , не оправдувам никаков тип на насилство ама јасно се гледа се на снимката. Се се случува пред втори влез каде што од десната страна живеат мал број на албанци и малце поголем број на роми.Како изразнат во оваа населба тврдам дека станува збор можеби најмирното место во Скопје, но ете се случуваат и инциденти.Без разлика на вероисповед кога некој те напага со стап ти си должен да се одбраниш а дали е муслиман или будист не ми мења многу затоа кревање на мегуетнички тензии само на форумов и по нашиве квази медиуми.Ако ве интересира нешто слободно прашајте.
.
А што ќе беше ако дечкото во белата тренерка (што без видлива причина го тепаа дури и со шипка), наместо да ги викаше другарите на помош, да одеше во полиција и да пријави што му е направено?
.