Атеист
Дежурен Шаман
Имаш и и самозвани Агностици кои се колнат во истото научно тројство. Факт е дека тоа коллкумина=/=сите.hehe kolkumina imas samo na forumov koi se kolnat vo navedenoto sveto trojstvo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш и и самозвани Агностици кои се колнат во истото научно тројство. Факт е дека тоа коллкумина=/=сите.hehe kolkumina imas samo na forumov koi se kolnat vo navedenoto sveto trojstvo.
Не те разбирам....на какво враќање мислиш?[DOUBLEPOST=1400075530][/DOUBLEPOST]Сеуште си дел од процес, кога ќе се вратиш повторно на твојот претходен бог, ќе престанеш да бидеш.
Кај имаш агностици на форумов?Имаш и и самозвани Агностици кои се колнат во истото научно тројство. Факт е дека тоа коллкумина=/=сите.
Не си присутен момче. Затоа не разбираш.Не те разбирам....на какво враќање мислиш?
И еден да е, има.Не те разбирам....на какво враќање мислиш?[DOUBLEPOST=1400075530][/DOUBLEPOST]
Кај имаш агностици на форумов?
Дали се за на една рака да ги броиш...
Не си присутен момче. Затоа не разбираш.Реков јас кога на бушман ќе објаснам диференцијални равенки, тогаш на сите вас квази (агностици, дервиши, христијани, атеисти.... итн квази) ќе објаснам што е атеизам. Ама сум се зезнал. Побргу бушманот ќе научи диференцијални равенки.
И еден да е, има.
Ај сега да читам мисли...како и да е, "се" може да се научи. И се може да се биде, арно ама најтешкото е да не си ништо. Ни атеист, ни будист ни што ти ја знам....најтешко е да си индивидуа.Не си присутен момче. Затоа не разбираш.Реков јас кога на бушман ќе објаснам диференцијални равенки, тогаш на сите вас квази (агностици, дервиши, христијани, атеисти.... итн квази) ќе објаснам што е атеизам. Ама сум се зезнал. Побргу бушманот ќе научи диференцијални равенки.
Па објаснувам, нивно е дали ќе слушаат, т.е. читаат. Затоа реков квази. За сите вас квази се однесува.abe prvo da im objasnis na ostnatite ateisti sto e ateizam pa posle na drugite![]()
....... тогаш на сите вас квази (агностици, дервиши, христијани, атеисти.... итн квази) ќе објаснам што е атеизам....................
Не е до диференцијалните равенки....... Пак не си присутен.Ај сега да читам мисли...како и да е, "се" може да се научи. И се може да се биде, арно ама најтешкото е да не си ништо. Ни атеист, ни будист ни што ти ја знам....најтешко е да си индивидуа.
Once you label me you negate me...
Гледаш, значењето на оваа реченица не се учи. А сепак бушманот може да ја знае без еден ден школо, а тебе диференцијалните равенки да ти се за џабе.
Не ми одговори на прашањето....просто е немаш потреба од излагање на анкети.
Па објаснувам, нивно е дали ќе слушаат, т.е. читаат. Затоа реков квази. За сите вас квази се однесува.
Не е до диференцијалните равенки....... Пак не си присутен.
Не е тешко да си индивидуа, тешко е да си...... нешто што не си.
Отсутноста на вербата во веродостојноста на описите на Бог во било кој религија и митологија, не го менува фактот дека Бог постои.Од твојов муабет можеме ли да кажеме дека : атеизам е отсуство на верба во веродостојноста на описите за ентитетот Бог во Библијата, куранот, тората, како и описите за Боговите во нордиската, грчката, египетската, индиската митологија?
Tемата е за Вампири, Вукодлаци, Вили, Змејови, Вражбини, Магии, Еднорози, летечки змии и остали надприродни суштества и појави и како луѓето би се заштитиле од нив, дали се сите опасни или дел од нивните описи како опасни е пропаганда.....
За атеизам има друга тема.
Во Библијата се директно споменати некои од горенаведените суштества, значи докажано е дека постојат, за некои е кажано индиректно (или во параболи - како тоа се нарекова во христијанството) Не мора дискусијата да се задржи само на вампири (иако е најинтересна) тука се на пример и змејови и зомбија и вилите......
Реков има директни и индиректни докази, то што не си ја читал Библијата не сум ти јас виновен ниту можам да ти објаснувам и елементарните работи, ај сега едно прашање шо беа мртвите кои станаа од ерусалемските гробови и цел ден шетаа низ ерусалем кога го распнаа Исус?? Дали Зомбија се мртви станати од гробови? Стварно ако немате поим од религија, или прашајте предходно или ич не дискутирајте.Има зомбиња во библијата? Јас се си мислев дека се холивудска измишљотина, некој вирус се појавил бла бла и се заразиле сите.
За експериментот зборувавме, и за влијанието на сензорите на колапсот.....Прашањето ти го одговорив.
Моите заклучоци ги базирам на истражувања што ги правел некој друг бидејќи немам пари да ги изведам самиот. Ако ТИ сметаш дека си во право и дека твојата небулозна интерпретација на квантната механика е највалидна ондак слободно тркни до Стокхолм и собери парите.
Стварно ако немате поим од религија, или прашајте предходно или ич не дискутирајте.