Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 август 2010
Мислења
40.407
Поени од реакции
118.851
Еден Мастерс е сеуште во тек, т.е. преостана да се одигра уште финалето, а веќе друг почна од денеска. Рим е еден од најпрестижните турнири од Мастерс серијата, а целиот комплекс на терени е специфичен затоа што има статуи околу него и дава чувство како да си во Стариот Рим. Како и Мадрид, и Рим се одржува и во машка и во женска конкуренција.

Комплексот се нарекува "Forco Italico". Овој турнир првично се одржувал во Милано (1930-1934), а во 1935 се сели во Рим каде се одржува и ден денес. Од 1936-1949 овој турнир не се одржувал, а потоа продолжил. Дел од Опен Ерата станал во 1969 година.
foro-itc3a1lico.jpg

Бранители на титулите се Рафаел Надал и Серена Вилијамс кои во финалето ги добија Роџер Федерер и Викторија Азаренка.

Прв носител во машка конкуренција ќе биде Рафаел Надал, а во женска треба да е Серена Вилијамс али според последните најави ќе го пропушти турнирот во Рим поради повреда.
Од турнирот се откажаа: Монфилс, Паире, Гаске, Флориан Маер, Делпо и Алмагро кај мажите, и Азаренка и Канепи кај жените, а најверојатно и Серена но сеуште не е официјално.

Вајлд карта кај мажите добија: Симоне Болели, Марко Чечинато, Филипо Воландри и Паоло Лоренци, а кај жените: Настасја Бурнет, Камила Џиорџи и Карин Кнап.

Ждребот за мажите

Ждребот за жените

Да уживаме во уште една недела врвен тенис, па нека победи најдобриот.
Laie_30B.gif

Терените се на Флоро Италико..

Инаку, очекувам далеку по квалитетен тенис, ако е некако возможно ова, од турнирот кој завши вчера.
Сепак тешко некој од топ тенисерите, да е во топ форма, но наше е да се надеваме дека ќе го пружат максимумот.

Auuu Giorgi si go opravda Wc-ot u bubanj ja stava Domi :)

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Auuu Giorgi si go opravda Wc-ot u bubanj ja stava Domi :)

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
:icon_lol:

Сепак не издржа Цибулкова и Камила заслужено победи. Конечно Ерани заврши, ајде да видиме Новаче до каде е со повредата, а и со формата.

Последно уредено:
На Стенапек да му стават Олимписки базен пред него нема да го погоди во моментов. :D

Турсунов со компир за Баутиста Агут во првиот сет :pos::pos::pos::pos: А пред 2-3 недели Турсунов изеде дупли компир од факинг Мачадо во Есторил. :pos::pos::pos:

Последно уредено:
Вавринка поќе поени губи на тренинг отколку денес против рибарот.

Риба :facepalm::facepalm: Каква мизерија од тенисер, форхендот со просечна брзина од нешто над 100км на час :facepalm:, тоа е на ниво на дете од осмо одделение. Еден од поужасните тенисери што ги имам видено во последно време, типичен досаден шпански земјаш, само враќа и ништо не прави.

А сега за едно 10 минути да го погледнеме повратникот во светскиот тенис, Симоне Болели, човекот што игра преубав тенис и што има еден од подобрите еднорачни бекенди во светот на тенисот.

Браво Квитова браво.... од 4-0 успеа 6-7 да изгубиш.

Колшрајбер го гази Робредо одлична игра, очекував да му направи проблеми на Робредо но не дека вака ќе го победи.

denes imavme prilika da ja vidime superiornosta na zemjata kako podloga kontra drugite podlogi . Za malku i Lajani ke oslepeshe , prashina ko na Divlji zapad , dupki i neramnini nasekade ,ushte kaubojci i indijanci falea. Ajde ushte ovie dva turniri pa da odmorime ochi i nervi , trevata a posebno betonot se milina za gledanje vo sporedba so ovaa zastarenatradicijanuznozlo podloga. Aj barem vremeto ke se smiluva pa kolku tolku da ima normalni uslovi za igra , denes site teniseri bash nekako bezvolno i bezdushno izgledaa . Novak ne go komentiram bidejki ne vidov nishto , i dvajcata se trudea bar da go vratat vo pole topcheto , srekja shto Radek ne igra mnogiu spin tuku pretezno ramni udari inaku moshne lesno i toj mozeshe da pobedi . Zemja my ass

de aj prosvetli me kaj ja zgreshiv
Тераш еден ист муабет, муабет после кој пак ќе си останат сите со истите ставови. Ако тебе не ти се свиѓа земјата не генерализирај, на некој друг му се свиѓа. Лично и мене не ми е најдобра подлога за гледање, ама далеку од тоа дека едвај чекам да заврши. Пример и мене ми е мука кога од јули до септември гледам ликови како Сок, Џонсон, Кудла, Расел и компанија како редат победи само ради добра серва и силување. Али па мајку му стара во тоа е и убавината на тенисот, разновидноста, имаш на почетокот на годината спори бетони, потоа доаѓа земјата, па тревата, па средно брзите бетони, па брзите бетони и на крај сала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom