Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Чувството кога бебето ќе те измоча додека го пресоблекуваш - PRICELESS! Тоа ми беше казна оти го разбудив за да цица и да се погушкаме пред да заминам на работа. :love:

Аууууу темавааа :X3::X3:
@Forza Milan!!! не знаев дека си татко!!! Мислев дека пошо стално пишуваш на темата за ФИНКИ дека си 20 годишен студент! :D
Кога ве читам кај шо пишувате вака ми се прави и мене кејф за едно мое, ама рано е, има време :D

Аууууу темавааа :X3::X3:
@Forza Milan!!! не знаев дека си татко!!! Мислев дека пошо стално пишуваш на темата за ФИНКИ дека си 20 годишен студент! :D
Кога ве читам кај шо пишувате вака ми се прави и мене кејф за едно мое, ама рано е, има време :D
Epa i na 20 god moze da si tatko i student :D

Кажете ми: какво беше вашето искуство со грчевите во стомачето и како се справувавте со нив? Користел ли некој Еспумисан капки, чај од сладок анасон за доенчиња или HIPP чај од коморача, анис и ким за доилки и каков беше нивниот ефект?

Добар е и HIPP чајот што е мешавина од коморача, анасон и ким, а помагаат и Colief капките

Кажете ми: какво беше вашето искуство со грчевите во стомачето и како се справувавте со нив? Користел ли некој Еспумисан капки, чај од сладок анасон за доенчиња или HIPP чај од коморача, анис и ким за доилки и каков беше нивниот ефект?
Nie nemavme bas problem so toa, ali cajceto od Becutan od anason pomogna. Mu go davav redovno skoro do 7-8 meseci.
E sega od iskustvo znam deka dosta pomagaat kapkite Espumisan l, a i edni dr kapki Sab simplex, samo so tesko se naogaat. Edino vo Grcija moze da najdes:)
Site ovie cajcinja mu gi smiruvaat grcevite vo stomaceto i pomagaat da se oslobodi od gasovi. Nema tolku da se napnuva i ke spie pomirno.

Земи му и термофорче со гел и затоплено стави го на стомачето.

Nas za grcevi najmnogu ni pomagase zatopluvanje na meseto, drugo-kapki i sl.- ne. Caj nikakov ne sakase, pa ne znam kako deluva. Lekarkata ni objasni deka za sekoe bebe e razlicno i deka toa sto uspeva kaj edno, ne mora da uspee kaj drugo i deka treba da se probuva da se vidi sto najdobro deluva (vo prevod, na sekoi nekolku dena kupuvas nesto za da probas ;)). Ama mislam deka najuniverzalen lek e zatopluvanje na meseto. Ili bebeski termofor ili moze i zatoplena pelena (onaa za sirok povoj sto e). Najlesno se topli so pegla i se stava preku sloj obleka, neli, ne na golo mese. Moze i epten blaga masaza na meseto, za da mu olesni.

Затоплување со термофор и не е баш решение ако е лето и надвор е 38 степени. Ние пробавме така ама повеќе плачеше од што му беше жешко отколку од грчеви.

Grcevite se rabota koja zavisi od povekje faktori, dali se doi bebeto ili e na vestacko mleko, obichno najveke grcevi se javuvaat vo kombinirano hranenje, caevi, kapki, jas od maka I trici mu greef na sin mi I zatopleni vo soshiena pelena mu gi stavav, koa place bebe od maka se ke probas, najveke od iskustvo pomagaat kapkite I tapkanje nezno po gaze.
I taka posle 3 mesec ke gi snema.

Затоплување со термофор и не е баш решение ако е лето и надвор е 38 степени. Ние пробавме така ама повеќе плачеше од што му беше жешко отколку од грчеви.

Da ne ste stavale pretopla pelena? I moeto imase takvi maki srede leto, ama se smiruvase i samo taka zaspivase, topla pelena na meseto, toa legnato vrz mene na mese i-olesnuvanje za dvete :).

Da ne ste stavale pretopla pelena? I moeto imase takvi maki srede leto, ama se smiruvase i samo taka zaspivase, topla pelena na meseto, toa legnato vrz mene na mese i-olesnuvanje za dvete :).
Не беше претопла и памперсот не го сакаше на тоа жешко време. Повеќе му одговараше да пие чај и гол да лежи на ладно и да го масираат.

Не беше претопла и памперсот не го сакаше на тоа жешко време. Повеќе му одговараше да пие чај и гол да лежи на ладно и да го масираат.
Моево па не сака ни секунда да е голо. Мислам дека за ништо друго не плаче, освен кога го пресоблекуваме!

Инаку, и ние пробавме се против грчевите: од топли пелени, трици зашиени во пелена и загреани, лежење на стомаче, подигнување на нозете кон стомачето, благи масажи на стомачето, еспумисан капки... и нема фајде од ништо! Конечно, денес мислам дека му олесни малку со Бекутан чајчето од анасон. Се надевам дека ќе има ефект и понатаму, зошто многу е тешко да го гледаш како целото се згрчува, наеднаш се буди од сон и не може да заспие, а никако не можеш да му помогнеш.

@Zlatikevichius, една постара докторка уште пред неколку години на сестра ми и имаше речено дека се што прават родителите за грчевите кај бебето е да си ја смират совеста дека нешто превземаат ( ова највеќе се однесуваше на Еспумисанот и тогаш ги имаше и Саб Симплекс бугарските). Дека додека не помине процесот на созревање на цревата ( зошто се раѓаат со стерилни црева) се е залудно. Иако нема потежок период и за родителите и за бебето.

Погоре се ти набројаа, јас би ги споменала плус суспензиите Пролајф, тоа е пробиотик за полесно да се создадат "добрите" бактерии во цревата. Се земаат 7 дена, пола ампула бебето пола ампула мајката за и преку млекото да добие. Беа околу 350 денари пакување и се безбедни после втората недела од раѓање.

Еден ден кога ќе поминат ќе ви биде светот поубав ама стиснете заби дотогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom