Фан клуб - РК Металург

Odamna( relativno) sfativ deka temite za rakomet na forumot go dostigna dnoto, ama se pokaza deka sum se lazel. Dnoto se dostignuva koga posle pobeda na metalurg so devet gola I najava deka vori ke bide nov igrac slednata sezona , nekoj ke se izbaci so mislenje za rabotnickite prava vo zelezara. sepak mozi trebase I da pocekam pa nekoj ke go objasnese vlijanieto na minco vrz gladnite vo afrika.

Незнам за африка ама знам дека серкото го труе Скопје 20 години и иако има одлука и закон да се стават филтри он го носи Вори. Кога ова би било ЕУ или УСА место Скопје и Македонија од сега ќе беше во затвор.

Незнам што сакаш да дискутираме на темава друго, еве ти си за металург ај кажи дали влезе во сала да ја гледаш утакмицата или не те пуштија пошто не работиш во железара и никој жив неможе да потврди дека си од темната страна на градот.

Незнам за африка ама знам дека серкото го труе Скопје 20 години и иако има одлука и закон да се стават филтри он го носи Вори. Кога ова би било ЕУ или УСА место Скопје и Македонија од сега ќе беше во затвор.

Незнам што сакаш да дискутираме на темава друго, еве ти си за металург ај кажи дали влезе во сала да ја гледаш утакмицата или не те пуштија пошто не работиш во железара и никој жив неможе да потврди дека си од темната страна на градот.

А Михајло што прави со Фени во Кавадарци? Цвеќиња садат?[DOUBLEPOST=1399844408][/DOUBLEPOST]
2BNHomL.png

Супер варијанта за Никола Марковски. Ќе има од кого да учи :-)

Вори би бил одлично решение: корпулентен пивот, којшто игра и во одбрана и може да истрча и контра; тоа е токму она што му недостасува на Металург и поради што беа прегазени од Кил.

Супер потег, ако е вистина.

Се надевам дека ќе се појави и некој ваков македонски играч, за во репрезентацијата.

Не знам дал ќе остане коментаров, бидејќи нон-стоп ме бришат кога пишувам во овој фан клуб. Од прилично веродостоен извор разбрав дека Лино минатиот месец се преселил од станот во кој живеел, во еден многу помал колку да ја протурка сезоната. Овој помалиот наводно е изрентан само на неколку месеци. Не ми се веруваше, ама ова интервју оди во прилог на информациите кои ги имав добиено.

Dakle, ovo su ipak posljednji dani u Metalurgu?

- Možda.

Mogli bi biti?

- Mogli bi.

Zato što želi kući?

- Da, silno.

Ali gdje?

- Iskreno, ne znam. Imam želja, ali kad ih kažem, mogu djelovati neskromno. Znate, kad imate 14 igrača, a na prvenstvo vodite 12, teško je donijeti odluku. Ja zbog toga nisam znao spavati noćima. Laže onaj trener koji kaže da je to samo prekrižiti. Isto je i s izborom posla. Vidjet ćemo.

Negdje u Hrvatskoj. Na projektu koji ga intrigira. I čini ga mladim...

:гик::place:

Секое лето е истата приказна и никако да си замине. После пласманот во ЛШ, не верувам искрено. Интервјуто е од пред победата против Вардар. Сега ќе е полакоми, особено Вори ако дојде.

Ајде нека пали патиките и да не го слушам уште да плачи.

Секое лето е истата приказна и никако да си замине. После пласманот во ЛШ, не верувам искрено. Интервјуто е од пред победата против Вардар. Сега ќе е полакоми, особено Вори ако дојде.

По се' изгледа тоа го премислило , ако Металург изгубеше од Вардар сигурен сум дека ќе си заминеше , вака после победата над Вардар дојде и шпекулацијата за Вори што значи дека стариот сепак има уште мотив за да остане. Вори ако дојде ќе биде исклучиво поради Червар.

Лани пред крај на сезоната, рече дека идната (т.е. оваа) сезона му е последна и доста е. Два месеца после таа изјава потпиша договор на три години, испадна само тактика за преговарање му бил муабетот. Стариот таков си е стално нешто се жали, де му достига домовината, де капело во салата мислиш во рудник човекот го праќаат да работи, де за вреќи брашно играле, де колкот го болел, очен притисок му бил покачен, жена му ги тепала итн итн... Мислам дека ќе остане и идната сезона освен нешто поинаку ако не се договориле со Минчо.

Е каде би се вратил во Хрватска?
Дури ни Загреб нема ни приближно доволно кеш и амбиции да го плаќа како Минчо,и да му обезбеди такви услови и одврзани раце..
За репрезентација,после оние изјави и потези од негова страна,тешко дека ќе се најдат на иста линија со Гобац...
Нема шанса да оди Лино од тука(барем не уште некое време),тука е цар,едноставно со оваа изјава можеби сакаше да си купи(навреме)алиби за секој случај ако не ја освои титулата...
Сега со обезбеден пласман во ЛШ,со таква логистика зад себе,нема шанса да си замини,освен ако не го побараат пак за селектор,иначе за друг тим не ми се верува да ја замени Автокоманда...

http://www.balkan-handball.com/balkan/miroslav-kocic-novi-golman-metalurga/

Николче Митревски ќе си дреме на клупа, не е проблем.

Се грижиме за македонскиот ракомет :vozbud:
уште еден антички македонец, овој е 10 странец во редовите на металург мислам , без тој странецот што е крилото во металург- јуниор.

А од кај знаете дека Станиќ ќе остане? :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom