Фан клуб - РК Металург

Немаме таленти за голман барем не за екипа со амбиции за нешто повеќе во европските натпреварувања.
вие ни т од таленти немате. рк вардар ги освоија сите лиги, пионери, кадети, младинци и тн, иста доминација и со жрк вардар :D Дека ептен се фалите,на крајот ништо , пак странци

вие ни т од таленти немате. рк вардар ги освоија сите лиги, пионери, кадети, младинци и тн, иста доминација и со жрк вардар :D Дека ептен се фалите,на крајот ништо , пак странци

Јас општо викам за сите екипи а не само за Металург . Инаку баш ќе видиме дали некој голман од тие младински екипи ќе заигра во Вардар.

Немаме таленти за голман барем не за екипа со амбиции за нешто повеќе во европските натпреварувања.

Не рече никој Станиќ да се избрка. Немаме голмани од светска класа, ама вакви просечни голмани како овој кој ќе го носат имаме колку сакаш. И пак ќе кажам зборуваме за ТРЕТ голман, во ситуација каде имаат 23 годишен голман кој е прв голман во Јуниор.[DOUBLEPOST=1399933827][/DOUBLEPOST]

Не претерувај сега, се знае зошто Вардар ги освои тие лиги, далеку од тоа дека има појаки играчи од Металург на таа возраст.

Не рече никој Станиќ да се избрка. Немаме голмани од светска класа, ама вакви просечни голмани како овој кој ќе го носат имаме колку сакаш. И пак ќе кажам зборуваме за ТРЕТ голман, во ситуација каде имаат 23 годишен голман кој е прв голман во Јуниор.

Станиќ и двајца домашни голмани , кажи ми што ќе се прави во ситуација Станиќ е повреден а Митрески нема свој ден . Денес екипа со тројца квалитетни голмани не може да опстани , чист пример е Барса без Штербик и со вон форма Шариќ ќе испаднеше за малку па мораа Штербик повреден да го играат.

Станиќ и двајца домашни голмани , кажи ми што ќе се прави во ситуација Станиќ е повреден а Митрески нема свој ден . Денес екипа со тројца квалитетни голмани не може да опстани , чист пример е Барса без Штербик и со вон форма Шариќ ќе испаднеше за малку па мораа Штербик повреден да го играат.

Ами ако на Барселона им се повреди Карабатиќ, Ентрериос се скара со тренерот и Рутенка не е во форма?

Не можеш така да размислуваш. Ниту една екипа не може да биде сигурна во најлошото можно сценарио. Третиот голман се знае колку минутажа ќе добива. Виде и самиот колку играше Митревски сезонава, а и толку одигра пред се затоа што малку претераа со одмарањето на Станиќ (исто како да беше повреден). Има барем 2ца во Јуниор кои се доволно добри за таа минутажа.

Немам ништо против србинот, ама едноставно трансферот нема смисла. Носење на класа играчи и сериозни млади таленти поддржувам. Носење на просечни играчи за да ја греат клупата не. Ќе видиме можеби дечкото ќе испадни дека е појак од Станиќ, ама се ми се чини дека ќе биде во најдобар случај на ниво на Митревски.

Не мора да значи дека третиот голман ќе добива најмала минутажа , Митрески не доби шанса бидејќи кога беше Станиќ во криза Мијатовиќ повеќе од достојно го замена . Каква ќе биде минутажата помеѓу Митрески и новото засилување ќе видиме наредната сезона.

Не мора да значи дека третиот голман ќе добива најмала минутажа , Митрески не доби шанса бидејќи кога беше Станиќ во криза Мијатовиќ повеќе од достојно го замена . Каква ќе биде минутажата помеѓу Митрески и новото засилување ќе видиме наредната сезона.
Мене ми се скроз нелогични потезиве на управата...да бил добар тој Србинот ќе играл во некој добар клуб досега, единствено надвор од Србија играл во Ал Џаиш ми се чини. Јас да сум на местото на Николче уште утре ги палам патиките од Металург, не знам како издржа досега детево. Има талент, добар е, а на 29 години уште не може до втор голман да дојде :(

Мене ми се скроз нелогични потезиве на управата...да бил добар тој Србинот ќе играл во некој добар клуб досега, единствено надвор од Србија играл во Ал Џаиш ми се чини. Јас да сум на местото на Николче уште утре ги палам патиките од Металург, не знам како издржа досега детево. Има талент, добар е, а на 29 години уште не може до втор голман да дојде :(
Си ја уништи кариерата.... Типичен пример за неамбициозноста на 90% од нашиве спортисти.
Битно пари си лапа...

Највероватно Станиќ ќе си замини ова лето , некако само тој не ми се вклопва во сликата за наредна сезона.
И лани едвај го задржаа во клубот , па имаа триста препирки по новини.

А во врска со Червар не вервам дека ќе замини ова сезона . Се додека не успее да го внеси Металург во Ф4 нема да замини од Скопје.
Со ваквите изјави само си ја подига цената за во иднина . Па од 20 К евра месечно , догодина ќе си побара 30 К евра и ќе му ги цица парите на Минчо уште 2-3 години , се додека не се најави некој нов ракометен проект на Балканот...
Реално во моментов нема нигде да добие услови како во Македонија , можеби има во Словенија ама не мислам дека му е предизвик да замини во некој словенски тим.

Неможам да разберам зошто е донесен овој новиот голман покрај одличниот Станиќ и Митревски кој што е во извонредна форма и е повеќе од достоен да биде втора опција во тимот.
Некако ми изгледа дека Станиќ ќе замине а овој новиот со Митревски ќе си ја бараат шансата за прв голман, но ако ја гледаме оваа страна да замине Станиќ зошто не се го ангажирале овој Ивиќ или некој класа голман од типот на Станиќ докажан во јака лига а не просечен србин кој што има 1 настап за репрезентацијата и бранел добро во лига која што е рангирана како нашата.. стварно неможам да разберам но ајде ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатаму.
А оваа шпекулација за Вори не ми се верува.. мислам дека ќе си останеме со Никола Маркоски и Пешевски или Лино ќе ископа некој талент од Србија или Хрватска.

Многу пати е дискутирано за ова, најголемите двајца таленти играат за Металург (јуниор=, едниот може да се каже дека сам ги однесе двете младински до 18 и 20 години на Европско првенство, ќе видиме дали другиот и по повредата ќе биде ист.
Инаку околу купувањето на голмани, доколку остане Станиќ не гледам причина да се носат неквалитетни странци, мислам дека Металург и нема некоја огромна потреба да се засилува од странски пазар, ете единствено на пикер со Вори, па да се надеваме дека Никола ќе украде некоја финта од него.

Талески и Нелоски ќе им дојде времето за прв тим , засега не , но едно е сигурно ќе им биде дадена шансата да бидат во прв тим .
Талески од следната сезона ќе биде префрлен во првиот тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom