Сакам да знам!

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Сакам нешто да прашам поврзано со адреси во Скопје.
Сакам да дознаам кај се наоѓа адресата п.х. 747 1000 Скопје.
Пробав да ја пишам адресата на googlе maps ама не ја прифаќа.
Може некој да ми каже кај се наоѓа тоа или како функционира тоа п.х. па сам да дознаам кај е ?
Да најдеш некој поштар и ќе ти каже,инаку П.ф. (на тоа мислиш)се во оделот под железничка и таму ако сакат ќе ти кажат на која фирма е или пак и адреса,ако им е дозволено.
--------------
зошто галабите кога одат пешки, главата ја мрдаат напред назад на секој чекор
зошто кога кучињата одмараат,стојат-седат јазикот им е надвор испружен а устата отворена (ова го принетив кај голема раса денес)

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
stanuva zbor za postenski fah ..toa ne e adresa na ziveenje

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Прашањево не е баш за тука,али не најдов соодветна тема за ова :).Дали има некој рок на држење(резервирани пари) на пари од дебитна картица?пробав да плаќам нешо али појави грешка,и сеа парите ми се резервирани,не можам да ги трошам а трансакција нема.веќе цела недела се нема појавено трансакција а парите уште се резервирани.
Најдобро ќе ти биде да си појдеш во банката каде што ти е издадена дебитната каричка и да им објасниш што и како за да ја повлечат трансакцијата односно резервираните средста .

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Најдобро ќе ти биде да си појдеш во банката каде што ти е издадена дебитната каричка и да им објасниш што и како за да ја повлечат трансакцијата односно резервираните средста .
Малку е комплицирано,картичката е англиска,а јас сум во италија.се работи за мала сума од 25 евра,па некако и не ми се исплаќа да звонам од моб у англија.за тоа ме занимаше дали има некој рок.ако не ондак ќе почека додека да се вратам таму.[DOUBLEPOST=1399885371][/DOUBLEPOST]
Да тоа е кај точно се наоѓа тоа ?
Ти кажаа претходно,тоа е поштенски фах и се наоѓа во пошта.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Знае ли некој како се вади маркер од ранец? Годините си го прават своето сите си ги шараат ранците па ајде и јас али сега тој ранец што ми е шаран ми треба а многу е глупо така исшран да го носам... Има ли некое чаре?

ЕДИТ: Ако сум го утнал местото за темава извинете ме и преместете ја ..

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Чаре.Нов ранец

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Знае ли некој како се вади маркер од ранец? Годините си го прават своето сите си ги шараат ранците па ајде и јас али сега тој ранец што ми е шаран ми треба а многу е глупо така исшран да го носам... Има ли некое чаре?

ЕДИТ: Ако сум го утнал местото за темава извинете ме и преместете ја ..
Кетон ?
да, ама да речеме од денес или вчера ти се шкртаниците,ама тие се од пред повеќе години и нема да излезат(лесно)со ништо.
А да го префарбаш со боја за текстил,или да му сошиеш-залепиш амблеми или налепници некој,нови џепови од тексас и сл.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Кетон ?
да, ама да речеме од денес или вчера ти се шкртаниците,ама тие се од пред повеќе години и нема да излезат(лесно)со ништо.
А да го префарбаш со боја за текстил,или да му сошиеш-залепиш амблеми или налепници некој,нови џепови од тексас и сл.
Да точно пред повеќе години се но има некоја предност што избледени се (не до степен да не се приметуваат) туку да кажеме едно 60% од бојата на маркерот е избледена. Затоа и прашав зошто мислам дека полесно ќе се извадат..

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Имам убава маица со лош принт па ме интересира како да го извадам а да не ја оштетам маицата?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Шо боја ти е мајцата?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.411
Отвараш ранецот > вадиш маркерот > затвараш ранецот.

Шала на страна.
Маркер (повеќе години стоен) на пластика, лесно имам извадено со медицински алкохол.
На ранец или на било какво платно помала ми е веројатноста дека ќе се извади, но ако имаш при рака пробај.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Еднаш као помал, на ранецот со коректор нацртав огромен кукаст крст. :facepalm:
И коа виде татко ми ме лупна од земја асално и морав цел ноќ да го рибам ранецот иначе утредента книгите у кеса ќе требаше да ги носам. :D:D:D

Маркер тешко дека ќе извадиш, речиси невозможно.

Kajgana Shop

На врв Bottom