Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно 2кмЗнае некој колкава е должината на патеката од Кеј кај мостот близнаци во Аеродром до рибарската чешмичка или до новиот мост?
До рибарско или новиот мост?Точно 2км![]()
До рибарскиот мост (првиот од близнак накај град) има точно 2км. До чешмичката рибарска ако те интересира точно, има 250-300 метри помалцеДо рибарско или новиот мост?![]()
Значи за трчање најбитно е патиките да ти бидат за трчање по асфалт. Би требало можеш да најдеш по скопските продавници за 2.000 и нешто денари стари модели (барем јас наоѓав такви Рибок во МегаСпорт, позади Ајриш паб). Другото ти се шорц, маичка... тие битно е да ти бидат комотни. Ако се навлечеш ќе почнеш да купуваш патики од 100€ шорцеви и маички од по 2.000 ден![]()
А да си лепнеш ханзапласт и да не се замараш?Имам аматерски патики. Прв чекор ќе ми биде купување квалитетна патика за трчање. Тоа што имам читано по нет а и другар има другар што му е атлетичар, му препорача да купи Њу Баланс. Јас ги имам пробано патиките, како да газиш на памук. Во врска со опремата што ја барав, мислев на бициклистички и маица која нема да ми ги разранува брадавиците![]()
Јас имам исто њу баланс патики, модел 1080 v.1 некој постар модел од '12. Ова ми се први патики за трчање и сум многу задоволен. Верувам дека сите од љу баланс се добри, само да ги погодиш патиките според ногата.Њу Баланс е бренд кој специјализира патики за трчање, така да и јас ти препорачувам.
Има решение и за триењето на бутовите, специјални шорцеви со дупли “ногавици“ внатре. Ли нинг во интерспорт во гтц имаш, цена околу 1000 и нешто беа мислам. За патики ако ти се дава некој денар повеќе адидас или асикс, ако не барај нешто поефтино од рибок или њу баланс.. најк не ги фалат многу.
nekoja? brat mashko e![]()