- Член од
- 18 ноември 2008
- Мислења
- 621
- Поени од реакции
- 612
Фантазирај си.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фантазирај си.![]()
E so, ke trcaat li po 1000 kilometra burek,pastrmajlija i tavce gravce li da jadat da go ebam...Gi nemalo pastramajliite i burecite. Pa ke gi nema koga ne ste gi pobarale. Vo Minhen ima kafani kade gazdate i vrabotenite se makedonci. Gi ima site nasi tradicionalni jadenja. Vie znaete li deka tie gazdi imaat domasna rakija, grav, kompir i im gi donesuvaat od tuka? Vo Njujork ima burek i go pravi isto makedonec. Vo eu i usa ima milion pati poubavi sendvici od sedmica. Vie ste probale vo edna i ajde ne e ubavo. A dali ste i probale.![]()
I pak burek nema kaj da kupat, gabe bmwto.Koga bev vo Firenca kaj edna bratucetka bevme na kafe vo Milano. Cicaj sega.![]()
He he, eve od kafana idam so 100 evra cela vecer piam, i so kusurot pevaljkata ja plesnav.
Eve sega shto sum si naracal uste 3 k*rvi da opnam, kaj nas skoro gaga se imam pari 15 da opnam ovaa vecer, ama ne se ko tie u izgor skapite vo Amsterdam celite veshtacki i bez vkus.
Nirvana.Braos be brat, samo legni si porano, utre treba da stanes, neli se dogovorivme zaedno da gi cepkame kolite kaj tebe pred zgrada.
Ke si pustime muzice (preeska go napraiv toj predniot vuferot sto zaebavase), moze i nekoe pivce da zeeme, ke si cepkame i cat-pat ke si turirame.
Uzivancija...kaj go ima toa po Evropa.
Ако те сваќам добро, ова се однесува на тоа дека сум во странство и само можам да си фантазирам. Јебига ќе си фантазирам, но еј човече колку ли сме ние македонците среќни и исполнети кога на некој му се случува нешто лошо (ова лошо мислам на тоа дека не можам да си ги дозволам јадењава тука). Како и да е, некогаш вреди да се ризикува нешто и човек да се откаже од нешто во моментов за да добие повеќе во иднина....Се надевам ќе постои кајгана со години, и пак ќе пишам тука, но на тој пост за жал нема да можеш да се насладуваш....се во свое време. Важно е дали твојата замисла за животот, акцент на кариерата овде, се движи во нагорна линија....мене тоа проклето ме исполнува друже.
Ахам, обратно те сфатив тогаш. Види, тоа е веќе субјективно, не можеш да кажеш на кого кое јадење му е повкусно. И јас сум на запад, не велам дека сум пробал многу овдешни јадења, има време ќе пробам. Поагам од тоа дека сме навикнати на нашите јадења што ги спомнав претходно, и едноставно ни недостасуваат кога некое време нема да ги вкусиме, а даелку од тоа дека и на запад нема вкусни јадења.Ти велам фантазирај си дека во Македонија е највкусно све и на Запад незнаат што е убаво.
Какви јадења има тука, да ти се заврти во главата.
Море не ни одат до продавница,од дома се си нарачуваш и за 3 фунти до дома ти го носат.некои дури имаат и бесплатна достава над одредена сума![]()
Браво.Имам брат во Лондон, плата 70000 Фунти годишно. Директор е. Си купи куќа. Таму се ожени и си има документи.
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Switzerland
Јаболка од 3 до 4.55 франаци средна цена 3.86.[DOUBLEPOST=1399585327][/DOUBLEPOST]
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Switzerland
Јаболка
Карта дневна од 2.50 до 3.50. Месечна 70 франаци.