Пивофест 2014

• Креатор на темата Креатор на темата bootboy
  • Време на започнување Време на започнување
Иди бе, пластични чаши и онака се користат. :D
Немој да ја потценуваш мојата способност да пукнам и пластична чаша и да истече цело пиво, пошто и тоа се има десено.:pipi:

http://kurir.mk/republika/opstini/157948-ANKETA-Glasajte-koj-da-nastapi-na-prilepskiot-Pivo-fest

Има добри имиња кои не биле досега е сега, бар не по последните 5 години, дали тие се соодветни за настап на манифестација од типот на општо народен збир на луѓе од сите возрасти и сите профил категории не би да коментирам но би оставил да видиме до почетокот....

јас гласав за:
Џамбазов, Ефто и Јабука (пошто Хладно Пиво веќе еве идат)

Анета Наковска
Јордан Митев
Елена Велеска
Маестро бенд
Амајлија
Татијана и Новица

"Уметнициве" вриштат. Амајлија и Маестро бенд, групи што свират на свадби и по кафани, овие сакаат да ги носат на Пивофест. Ако има еден прописно музички образован и информиран во одборот на фестивалот , јас Билбо да не се викам :facepalm:. И не само народњациве, општо цела листа е 99% за нигде. Кајмакоски што ќе пее? Кавери од Тоше? Јелена Розга ако ја донесат, подобро маси да се наместат пред бина и да има келнери што ќе ги служат гостите, за да може исто како в кафана да си се чувствуваат.

Пивофест никогаш не бил настан за љубителите на рок музиката. Обично четвртоците се со рок бендови, остатокот од програмата е со народна музика. На втората сцена после полноќ пуштаат музика локални ди-џеи, секој ди-џеј донесен од страна повеќе е Антенна5 или Сити Радио. Рецептов е веќе 10 години. Не знам какви очекувања имаш @BilboBaggins

Анета Наковска
Јордан Митев
Елена Велеска
Маестро бенд
Амајлија
Татијана и Новица

"Уметнициве" вриштат. Амајлија и Маестро бенд, групи што свират на свадби и по кафани, овие сакаат да ги носат на Пивофест. Ако има еден прописно музички образован и информиран во одборот на фестивалот , јас Билбо да не се викам :facepalm:. И не само народњациве, општо цела листа е 99% за нигде. Кајмакоски што ќе пее? Кавери од Тоше? Јелена Розга ако ја донесат, подобро маси да се наместат пред бина и да има келнери што ќе ги служат гостите, за да може исто како в кафана да си се чувствуваат.

Па на дресот не ти пишува Билбо. :D

Пивофест никогаш не бил настан за љубителите на рок музиката. Обично четвртоците се со рок бендови, остатокот од програмата е со народна музика. На втората сцена после полноќ пуштаат музика локални ди-џеи, секој ди-џеј донесен од страна повеќе е Антенна5 или Сити Радио. Рецептов е веќе 10 години. Не знам какви очекувања имаш @BilboBaggins
Види, знам каков е фестивалот програмски и свесен сум дека мора да има и народно и турбофолк. Ама, ми е криво што и четвртокот го упропастија и што немаат абер да донесат странска ѕвезда. Пред 3-4 години, во четврток имаше метал бенд, и тоа некоја дет/блек верзија, мислам дека беа Битолчани. А, лани ги имавме 2cellos кои со музиката што ја свират на ниеден друг пивски фестивал во светски рамки не би ни биле земени во предвид, а не пак најавени како главни ѕвезди. Единствено нешто позитивно е тоа што годинава се планираат Хладно Пиво, ама јас мислам дека ако сака локалната самоуправа навистина да го развие фестивалот, треба и подалеку од Балканот да се гледа. Иронијата е што градоначалникот наш во младоста се декларирал како рокер, а сега ги вика Цеца и Северина :(.
Па на дресот не ти пишува Билбо. :D
Абе арно да пишуваше на дресо нешто, како бројка само се водам :pos:

би сакал Dragana Mirkovic и Mile Kitic да ги донесат

овие хладно пиво не ме бендисват ич, а и во листава нема некој избор добар

Јас мислам Ани пак ќе напрај некоја заебанција со пеачка а овие со поглед на бина (пошто таму и ќе нема што да се види/слушне) ќе си остнаат покуси за бајаги продаени пијачки... ќе прајме маубет за два месеци ќе видите :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom