Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
колку и да му се даде шанса,ма ебам ти школа ебам ти све...Мората не е играч што треба да биде втор напаѓач во Реал...
алооо правиме муабет за Реал,каде имаат играно напаѓачи како Роналдо,Овен,Ван Нистелрој и тн...

значи Реал Мадрид,а не сосиедад.
Eпа кога ти игра играч како Бензема во напад нема што да очекуваш од вториот напаѓач....

Vidi, Benzema igra slabo, ama site zaeme koja klasa igrac e.
Ne bi sakal da gi sporeduvam, posto em ne e fer, em ke nema vrska so muabetot.
So forsiranjeto, muabetot sto e? ElNinho, vo Real dobivas sansa 1, 2, 5 natrpevari, ako se dokazes OK, ako ne, metlata!
Jas toj sistem ne go vospostaviv, tuku toa e nekoja politika na klubot bazirana na instant uspeh. Od kade na kade, na detevo pa tolku sanasa da mu se dade? Jas licno bez cinizam i nikakva ironija, ne gledam nikaov kvalitet vo nego za da bi mu se veruvalo. Nit znae da dribla, nit ima oset za asistencija, nit nekoja koj znae koja zavrsnica ili sut ( nemoj samo onoj gol negov da mi go postiras edini :)), nit pozicioniranje , nisto!

Тоа ми е поентата, со таа политика одиме веќе 10+ години наназад, на младицните им се дава по 10 меча шанса и ако не ги бива - аут. Па после се плаче како не им се давало шанса на младинците кога некој ќе тресе мрежи или ќе биде нечив туѓ најдобар играч. Тотално различен критериум во поглед на „дојденците“.

Епа не може секој да има деби од соништата и од одма да се наметне во тимот. Не се сите Раул, Икер и Хесе. Овој третиов е таков, и таков можеш да имаш еден во неколку години. Другите се ниво подолу по квалитет но се доволни да бидат тука како ротациони опции.

Да се разбереме, не сум ја некој фанатик на тим составен од 11 души од кантерата, ама нека се даде шанса веќе па да видиме дали ќе биде или не.

Нашиве тргни-застани прават, де запнуваат строго шпански тим, па на тие шо ги купија не им иде првата сезона па ај не чинело и така у круг а успех нема. Реал пати од таа желба за инстант успех, а за долгорочен успех ти треба и малку стпрливост. Нека се освои затоа веќе проклетата Децима па може нешто ќе се смени, иако не верувам.

Назад на Мората, ептен го направи просек, ја не го гледам како таков. Има момакот што да покаже и како да придонесе во екипата, како резерва, да попуни место ако треба. Ма да секако нема веќе да има потреба да го правиме муабетов пошто најверојатно ќе си иде на лето.

Тоа ми е поентата, со таа политика одиме веќе 10+ години наназад, на младицните им се дава по 10 меча шанса и ако не ги бива - аут. Па после се плаче како не им се давало шанса на младинците кога некој ќе тресе мрежи или ќе биде нечив туѓ најдобар играч. Тотално различен критериум во поглед на „дојденците“.

Епа не може секој да има деби од соништата и од одма да се наметне во тимот. Не се сите Раул, Икер и Хесе. Овој третиов е таков, и таков можеш да имаш еден во неколку години. Другите се ниво подолу по квалитет но се доволни да бидат тука како ротациони опции.

Да се разбереме, не сум ја некој фанатик на тим составен од 11 души од кантерата, ама нека се даде шанса веќе па да видиме дали ќе биде или не.

Нашиве тргни-застани прават, де запнуваат строго шпански тим, па на тие шо ги купија не им иде првата сезона па ај не чинело и така у круг а успех нема. Реал пати од таа желба за инстант успех, а за долгорочен успех ти треба и малку стпрливост. Нека се освои затоа веќе проклетата Децима па може нешто ќе се смени, иако не верувам.

Назад на Мората, ептен го направи просек, ја не го гледам како таков. Има момакот што да покаже и како да придонесе во екипата, како резерва, да попуни место ако треба. Ма да секако нема веќе да има потреба да го правиме муабетов пошто најверојатно ќе си иде на лето.

Toj e toj instant uspeh, i netrepelivata Madrisdska publika i shtapma.
Samo pak ke kazam, na Morata mu se dade(dava) mnogu povekje sansa odkolku na nekoi drugi.

Neznam sto ke se pravi so Isco - dete nisko ? Ke go zadrzat nego ili i toj so Morata u paket? Eve za nego, bi mu dal uste edna sezona.Iako po pripremnite natprevari i prvite nekolku kola igra DRVO, sepak veruvam vo nego.

Леле кога читам дека Мората бил работник и такви ствари ми иде да почнам да играм и јас фудбал... па поголем работник ќе бидам од него ќе рогам топки над голот плус имам боље прегледност на играта не ја забивам главата во земја и да трчам додека не ми ја земат топката. Најголем број натпревари ги изгубивме поради немањето играч со офанзивни карактеристики кој ќе направи промена откако ќе влезе во игра. Хесе беше таков ама бидна што бидна... ни треба под хитно еден напаѓач ко Џеко или Манџукиќ па тогаш нека дреме Безвеза да го видам.

Најкриво од све ми е што ќе им ја поклониме титулата на циганине. Не се како нас, ако не тепаат против Атлетико глава сечем!
И ако се случи тоа, на крај Барса да земе титула, нека видат каква мизерија им зеде титула и нека се наредат сите до еден на Сибелес и нека ги стрелаат.

И остајте го бре Карло! Барем за утакмицава не беше крив. Како тоа се бранел? Па немаше кого да стае у напад, а измената Марсело-Бензема му беше сосема логична. Мората од крило се префрли напаѓач, а Марсело отиде на крило каде што играше Мората.
Не го тупете и вие сега, Анчелоти е крив што Бензема и уште неколку беа како муви без глава. Ова телево ако истрча повеќе од 4км утакмицава ќе си го исечем.

Последно уредено:
На Мората му треба една добра позајмица кај шо че си игра прва постава цело време а не како во реал на 5 утакмици еднаш влегува,од играч без минутажа не можи да се очекува премногу
Нема мотивација воопшто да игра во реал,џабе е да дава и по 3 гола на секоја утакмица,знај дека че биди втор напаѓач ради то шо бензема игра со врски.
Како можи во Шпанија од 6 утакмици 8 гола да дај,ама таму има замена ако не е добар ќе грее клупа.Мората си чека крај на сезона и да си замини од Реал

Искрено на лигава одамна не и се надевав јас...

Сега ова со повредиве ми е малце матно, цела сезона сите играа и се повредија сите на една утакмица, или е како правдање еве зошто кикснавме ако ја наредиле за кладилници, или тоа е тоа, без тие 4 лошо ни се пишува.

Последно уредено:
Еве ви бољи теорија. Намерно го направивме ова, за во последно коло Барса да е во игра и да даде максимум против Атлетико и да ги истрошат до максимум. Последното коло се игра на неполна недела пред финалето во Лш. Значи тоа е сигурно.

10305421_762753243755476_2291495202816125213_n.jpg

повреден бил бе..да...и некако денска почнал да тренира :pos:

ептен е очигледно веќе....
разврската до крајта би била вака..Реал тепа во Селта,Барса киксира со Елче, И последно колко едно големо нерешено како ајфиловата кула...[DOUBLEPOST=1399553836][/DOUBLEPOST]

Чудно, ама денеска Карвахал, Бејл и Роналдо си тренирале нормално со останатиот дел од екипата.

Нешто смрди овде...

Сите одите на Ноу Камп , го полните буџетот. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom