Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ебате сезоната...

Ако не, нека изгуби Атлетико од Малага па да не мора да се мачиме ни да ги тепаме во последно коло...

Додуша ако ги тепаме Атлетико во последното коло дури и заслужена ќе ни биде титиулата...

Мора да победиме со Атлетико , бидејќи Реал е 1 бод зад нас . Нас ни одговара Атлетико да ја совлада Малага или нерешено бидејќи тогаш Реал е тотално исфрлен од игра а останува ние со Атлетико да решаваме за титула.

Насловната на Спорт од пред 3 дена :D

img-public.php

Ko дојде Рамос да се изнадава голови за да им ја брка титулата, не знам што останува понатаму :icon_lol:

Мора да победиме со Атлетико , бидејќи Реал е 1 бод зад нас . Нас ни одговара Атлетико да ја совлада Малага или нерешено бидејќи тогаш Реал е тотално исфрлен од игра а останува ние со Атлетико да решаваме за титула.
Грешка си, ако Атлетико загуби од Малага на Барса ќе и одговара и нерешено последната :)

So sreka vo ovie posledni dve utakmici , napred barsa , ebete gi ovie real pickite...

Грешка си, ако Атлетико загуби од Малага на Барса ќе и одговара и нерешено последната :)

А Реал со победа во последно ќе не престигне , разликата е 1 бод помеѓу Барса и Реал. :)

Ние мора да победиме на двата меча со Елче и Атлетико , а Атлетико да не загуби од Малага за да бидеме растеретени на последниот меч.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
А Реал со победа во последно ќе не престигне , разликата е 1 бод помеѓу Барса и Реал. :)

Ние мора да победиме на двата меча со Елче и Атлетико , а Атлетико да не загуби од Малага за да бидеме растеретени на последниот меч.
Моја грешка, заборавив дека Реал има теоретски шанси уште.

Во последно коло, ни одговара нерешено само со резултат 0-0.
Бидејќи во случај на ист број поени, во Шпанија се гледа меѓусебниот дуел, при секој нерешен резултат со постигнати голови(1-1, 2-2, 3-3....), Атлетико ќе биде шампион.
Значи, на нас ни требаат 2 победи во последните 2 кола за да бидеме шампиони.

Во последно коло, ни одговара нерешено само со резултат 0-0.
Бидејќи во случај на ист број поени, во Шпанија се гледа меѓусебниот дуел, при секој нерешен резултат со постигнати голови(1-1, 2-2, 3-3....), Атлетико ќе биде шампион.
Значи, на нас ни требаат 2 победи во последните 2 кола за да бидеме шампиони.
  • If the tie is between two clubs, then the tie is broken using the goal difference for the two matches those clubs have played against each other (without away goals rule)
Ама ова во случај Реал уште една да киксни.

• If the tie is between two clubs, then the tie is broken using the goal difference for the two matches those clubs have played against each other (without away goals rule)
Ама ова во случај Реал уште една да киксни.
Е, ова не сум го знаел, моја грешка. :)
Значи, Луис Енрике во саботата нека си ја заврши задачата што ја доби од Зубизарета :D Реал да биде целосно аут за последно коло, а по можност и Атлетико да изгуби од Малага(ова е научна фантастика, ама ај..), па во последно коло да имаме каква-таква предност.
Иначе, натпреварот Барса-Атлетико се игра на една недела пред финалето од ЛШ ( Реал-Атлетико).

Баталете математики, не приметувате дека пишено ни е да освојме. И да изгубиме против Елче пак ќе се деси нешто да одлучуваме последна утакмица:pos:

Овие Елче се борат за опстанок, последната им е со Севиља и тоа гости. Утре сите лексилиум и дијазепам купувајте, осеќам ќе ни треба.

Озбилно. Чоло не верувам дека ќе има уште една шанса да игра финале ЛШ, а со овој состав и наредната сезона комотно може да се бори за Ла Лига. Дај нека се фокусира таму нека ги пушти тоа младинците да се израдуваме и ние сезонава на нешто освен на Класиката во Лига.

Овие Елче се борат за опстанок, последната им е со Севиља и тоа гости. Утре сите лексилиум и дијазепам купувајте, осеќам ќе ни треба.
И плус Елче немаат пораз на домашен терен од 20ти декември 2013та. :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom