НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А БЕ АЈДЕ НЕ МЕ ЗАЕБАВАААЈ!!!

ЛИЛАРД НОРМАЛЕН ЛИ СИ?!!!

capturemakedonija1.gif

Анти-ракетниот систем успешно инсталиран, срцето уште чука... добро е.

Последно уредено од модератор:
Сан антонио си ја пејат „А можевме повеќе да имаме сега„.

5 game 7s. Повеќе од тоа не верувам дека некогаш имало во прва рунда.

Торонто многу се мачеше во 6тиот натпревар и ќе мора да се вратат во нормала. Ако минатата Lowry практично сам ја доби, оваа беше доста лош. За Бруклин дома гости не прави некоја голема разлика (ама за Торонто прави).

Сан Антонио-Далас е супер серија. Дефинитивно 2та најдобри тренери во лигата. Постојано разноврсна игра и во одбрана и во напад изненадувања за противникот колку сакаш. А оваа утакмица додатно и еден куп погодени многу тешки шутеви од двете страни. Ќе биде уживање 7та, ама се ми се чини дека Сан Антонио нема да дозволи шок овде.

Хјустон-Портланд, што да се каже, едноставно цела серија ми се чини среќата е на страната на Портланд. Лилард со фантастичен шут за победа во изгубена ситуација. Скоро сите натпревари некако беа блиску и ги решаваа среќни околности. Ќе биде интересно да се види како ќе игра Портланд во втората рунда, особено ако се против Сан Антонио.

П.С. Штета за суспензијата на З-Бо, без разлика дали е оправдано или не. Вака ОКС е скоро сигурен победник, а инаку ќе беше повторно страшна утакмица. Најдобрата серија во првата рунда лесно може да се случи да има еднострана 7 утакмица.

5 game 7s. Повеќе од тоа не верувам дека некогаш имало во прва рунда.

Торонто многу се мачеше во 6тиот натпревар и ќе мора да се вратат во нормала. Ако минатата Lowry практично сам ја доби, оваа беше доста лош. За Бруклин дома гости не прави некоја голема разлика (ама за Торонто прави).

Сан Антонио-Далас е супер серија. Дефинитивно 2та најдобри тренери во лигата. Постојано разноврсна игра и во одбрана и во напад изненадувања за противникот колку сакаш. А оваа утакмица додатно и еден куп погодени многу тешки шутеви од двете страни. Ќе биде уживање 7та, ама се ми се чини дека Сан Антонио нема да дозволи шок овде.

Хјустон-Портланд, што да се каже, едноставно цела серија ми се чини среќата е на страната на Портланд. Лилард со фантастичен шут за победа во изгубена ситуација. Скоро сите натпревари некако беа блиску и ги решаваа среќни околности. Ќе биде интересно да се види како ќе игра Портланд во втората рунда, особено ако се против Сан Антонио.

П.С. Штета за суспензијата на З-Бо, без разлика дали е оправдано или не. Вака ОКС е скоро сигурен победник, а инаку ќе беше повторно страшна утакмица. Најдобрата серија во првата рунда лесно може да се случи да има еднострана 7 утакмица.
Ти си еден од ретките што не го потценуваат тренерот на Далас и за мене е тој добар стратег . Ќе помине Сан Антонио но играат како да имаат тежина во нозете не се како лани што беа . Веројатно е тоа последица на емотивно изгубената титула од лани , а можеби и не форсираат толку многу да добијат плеј оф серија со 4-0 или 4-1 па после пак да им биде криво кога ќе загубат тесно титула . Одат чекор по чекор по мене сезонава . А и лани имаа некој ден повеќе за одмор од Мајами , додека Мајами играше 6 и 7 натпревар со Индијана , Сан Антонио одмараше но тоа не им помогна . Можеби и Попович увидел дека е подобро да не се форсира и после да се одмара . Повеќе денови одмор некогаш и не носи предност .
Портланд на тактика блиц криг го нападна и ненадејно го изненади Хјустон во првите 2 средби во Хјустон после само ја доврши работата со доза на среќа . Харден освен овој натпревар последен , во првите 5 средби претерано трошеше шутеви . Далеку се од шампионски тим Хјустон ниту следната сезона тие нема да заиграат во големото финале .
Оклахома нема лесно да победи се зависи дали Конли ќе може да игра , имаше повреда во 6 натпревар . И онака цела серија Дурант шутира послабо од регуларна сезона , Вестбрук исто така , има по неколку куцања Вестбрук да не се куцањата процентот на шут би му бил уште помизерен . Само Ибака е на ниво со шут а и тоа само затоа што собира отпадоци под кош .[[DOUBLEPOST=1399106201][/DOUBLEPOST]Од серијата помеѓу Оклахома и Мемфис дојде и ова : Барам девојка која ќе ја чувам како што Тони Ален го чува Дурант . :)

Последно уредено од модератор:
ЛИЛАРД ТИ СИ МУДОЊААААА!!!!!! Играчиште, ги обожавам таквите ко него. Купчак, сукај ракавите и носи го копиљов у Лејкерс како знаеш и умееш. :D Ок, знам дека нема да дојде али остајте ме да си фантазирам малце. :D Coward уште еднаш остана со празни раце :icon_lol: Инаку многу ме занима седмиот меч меѓу Бруклин и Торонто, баш би сакал да видам како ќе реагира неискусната екипа на Торонто против искусните играчи на Бруклин. Вчера доста добро се погубија Репторси, и ако им се деси слична работа и во Канада тогаш ќе отпаднат гарант, џабе ќе биде и домашниот терен и се. Од 5те дуели каде што ќе има гејм 7, најнеизвесни ми се Торонто-Бруклин и Сан Антонио-Далас, а како сигурни за понатаму ми се Клиперс, Оклахома и Индиана.

ЛИЛАРД ТИ СИ МУДОЊААААА!!!!!! Играчиште, ги обожавам таквите ко него. Купчак, сукај ракавите и носи го копиљов у Лејкерс како знаеш и умееш. :D Ок, знам дека нема да дојде али остајте ме да си фантазирам малце. :D Coward уште еднаш остана со празни раце :icon_lol: Инаку многу ме занима седмиот меч меѓу Бруклин и Торонто, баш би сакал да видам како ќе реагира неискусната екипа на Торонто против искусните играчи на Бруклин. Вчера доста добро се погубија Репторси, и ако им се деси слична работа и во Канада тогаш ќе отпаднат гарант, џабе ќе биде и домашниот терен и се. Од 5те дуели каде што ќе има гејм 7, најнеизвесни ми се Торонто-Бруклин и Сан Антонио-Далас, а како сигурни за понатаму ми се Клиперс, Оклахома и Индиана.
Само за Индијана не се сложувам.Еден bold prediction oд мене, Атланта пак ќе извади 70% шут и ќе поминат со победа од 10+ поени разлика :D

Само за Индијана не се сложувам.Еден bold prediction oд мене, Атланта пак ќе извади 70% шут и ќе поминат со победа од 10+ поени разлика :D
Мислам дека Вогел нема два пати да ја повтори истата грешка, сигурен сум дека ќе форсира смол бол постава и така ќе ги добие Атланта. Ја имаат психолошката предност, предноста на домашен терен, поквалитетен тим се, скоро се е на нивна страна и не верувам дека екипа ко Индиана ќе го испушти тоа.

Мислам дека Вогел нема два пати да ја повтори истата грешка, сигурен сум дека ќе форсира смол бол постава и така ќе ги добие Атланта. Ја имаат психолошката предност, предноста на домашен терен, поквалитетен тим се, скоро се е на нивна страна и не верувам дека екипа ко Индиана ќе го испушти тоа.
Ja mislam deka Atlanta ke igraat poslobodno oti nema so da izgubat ,site gi otpisaa so 4-0/1 taka da mislam deka ke se raspucaat.

Howard said he feels the Rockets give him the best chance at winning his first NBA title.

"[A championship is] the priority. That's the priority. [Shoot], I'm betting $30 million on it," Howard told ESPNLosAngeles.com in a phone interview Friday night, referencing the amount of money he likely will leave on the table by bolting Los Angeles for Houston.

"I just looked at both teams and I felt like Houston was going in one direction -- they got a lot of young players, they got a good coach in Kevin McHale and I just felt like having him as a coach, he could really help me in the post and help me develop like I want to. That was mainly the big reason right there, and having the opportunity to grow with a team, a young team, like the Rockets. That's the reason why [I decided to leave]."

vqCOG.gif

u usta do hranoprovod, e do tamu go primi smrdezeot gaden

Ја не знам одкаде толкав хејт спрема Двајт, мислам дека добро изигра у прва рунда..

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom