Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а имаш ли јадено грав со макарони , и одгоре нарендан кашкавал ?!Гравот го варам на следниов начин: Навечер го покиснувам со вода. Утредента налевам свежа вода и кратко го варам. Ја исфрлам првата вода.Повторно налевам свежа вода, масло за јадење и цело главче громид. Гравот се вари подолго и пред да да биде готов, кромидот го гмечам со вилушка, додавам сол, црвен пипер, посолувам и по 10 минути го сервирам.
Сум јадел, но и мене не ми се посебно допаѓа. Тоа јадење се, Далматинците го нарекуваат Пастафажол.а имаш ли јадено грав со макарони , и одгоре нарендан кашкавал ?!
еднаш пробав во едно гратче близу до Рим и никад више - можно е да низ цела Италија гравот го јадат на тој начин, ама мене не ми се допадна
дааа, токму такво- но што е со ова јадење?! - гравот и онака сам по себе е заситувачки, да не речам тежок, па уште и помешан со макарони ....пааааа, паааааапа.....не гледам нит една причина зошто би го правеле и јаделе ваковСум јадел, но и мене не ми се посебно допаѓа. Тоа јадење се, Далматинците го нарекуваат Пастафажол.
https://moirecepti.mk/post/паста-фажол-pasta-e-fagioli/
Тоа е јадење за сиромашни. Гравот го ставаат наместо месо.дааа, токму такво- но што е со ова јадење?! - гравот и онака сам по себе е заситувачки, да не речам тежок, па уште и помешан со макарони ....пааааа, паааааапа.....не гледам нит една причина зошто би го правеле и јаделе ваков![]()
не знам, тоа што го јадев го рачунаа ко некој нивен специјалитет. Но , и ова како и многу други јадења неможам никако да ги разберам, сличен пример ми е и симит -погачата (леб со леб).Тоа е јадење за сиромашни. Гравот го ставаат наместо месо.
Тоа е причината што имам симатии кон тоа јадење.