Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sagan

Гостин
Zdravo,sakam da ve prasam nesto,vcera dobiv odgovor deka prpiskata mi e vratena na dopolnitelna proverka,a posrednikot mi rece deka ni ostanuva samo da cekame da pominat izborite vo bugarija vo maj ke bile,bidejki nemam nikakvi dokumenti od tie so gi baraat za dopolnitelna proverka,i sega ostanuva samo da se ceka,ili ima nekoe resenie.Pozz!!!
1. Почекај да видиш како ќе се одвиваат работите по 1 мај, се зборува за одмрзнување на ситуацијата.
2. Извади нови изводи од матична книга на родени или починати (за татко и дедо), дај ги на посредникот да ти ги преведе и да ги приложи во тамошното министерство за правда.
3. Ако по 25 мај, Борисов освои повеќе европарламентарци од актуелниве сталинисти, ќе има предвремени парламентарни, на кои тој ќе формира влада со турската партија и се ќе се врати во нормала.
Нека не те лажи посредникот немаш никакви шанси со законите кој што се моментално. Само доколку ги сменат законите како порано тогаш можи да аплицираш, но дотогаш најдобро да си почекаш без да започниш процедура.
Читајте добро што прашуваат пред да пишете.[DOUBLEPOST=1398456431][/DOUBLEPOST]
Вчера се промени статусот од:
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ."
На:
"Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ"
Изгледа тргна работата :D
Каков документ однесе?[DOUBLEPOST=1398456524][/DOUBLEPOST]
Кај се проверува тоа ? ... Кај мене поминаа скоро 7 месеци од интервјуто.
Значи за сите важи ова: ПО 12 МЕСЕЦИ од интервјуто проверувате овде https://mjs.bg/emsg/

Денес излегоа нови 167 броја, 8 се одбиени. https://mjs.bg/25/

Последно уредено од модератор:
Член од
7 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Со срека нека ти е :)
Однесе документ дополнителен ?
Да, како што напишав погоре, однесов сведителство на дедо ми од второ оделение напишано на бугарски јазик во бараниот рок од нивна страна.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Да, како што напишав погоре, однесов сведителство на дедо ми од второ оделение напишано на бугарски јазик во бараниот рок од нивна страна.
јас крштеница од дедо ми . Ама како и да е што и да однесеш даваат пасош

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
3
шо мислите, тапија од имот 1917 година на кој пиши Царство Бугарија и цела е на бугарски јазик и бугарски печати и таксени марки која му припаѓа на мој прадедо би можела да помогни при носење на дополнителни документи?-Сега по ново како шо ми кажа посредувачот че бараат дополнителни документи и за происход :(

S

simpleman

Гостин
Вчера се јавив во министерството за правосудство и од таму ми кажаа дека цела 2013 ќе ја враќаат на дополнителна,дека сите нови апликации како што им доаѓа редот ќе ги враќаат на дополнителна.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
шо мислите, тапија од имот 1917 година на кој пиши Царство Бугарија и цела е на бугарски јазик и бугарски печати и таксени марки која му припаѓа на мој прадедо би можела да помогни при носење на дополнителни документи?-Сега по ново како шо ми кажа посредувачот че бараат дополнителни документи и за происход :(
Nema sto da mislime cestito na pasosos ako izvadis dokumenti i dokazes deka e toj dedo ti znaci umrenici i izvodi
I da se javis i pofalis koga ce bide rabotata[DOUBLEPOST=1398531021][/DOUBLEPOST]
a tie sto nemaat nikavi dokumenti bugarski sto mislis za niv.Ke ima dadat li

A od koj grad si ti ???

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Што мислите ако имам таков дополнителен документ што тие го бараат дали можам да го добијам за 1 година или најверојатно ќе почекам сепак? ( ќе закасни)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Што мислите ако имам таков дополнителен документ што тие го бараат дали можам да го добијам за 1 година или најверојатно ќе почекам сепак? ( ќе закасни)

2 godini brat otprilika

S

Sagan

Гостин
Со бугарски документ (крштеница, воена книшка, свидетелство, извод...)
ќе земеш за 8 месеци
од интервјуто.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.017
Јас си најдов и дедо од Бугарија. :pos:

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
1. Почекај да видиш како ќе се одвиваат работите по 1 мај, се зборува за одмрзнување на ситуацијата.
2. Извади нови изводи од матична книга на родени или починати (за татко и дедо), дај ги на посредникот да ти ги преведе и да ги приложи во тамошното министерство за правда.
3. Ако по 25 мај, Борисов освои повеќе европарламентарци од актуелниве сталинисти, ќе има предвремени парламентарни, на кои тој ќе формира влада со турската партија и се ќе се врати во нормала.
Читајте добро што прашуваат пред да пишете.[DOUBLEPOST=1398456431][/DOUBLEPOST]
Каков документ однесе?[DOUBLEPOST=1398456524][/DOUBLEPOST]
Значи за сите важи ова: ПО 12 МЕСЕЦИ од интервјуто проверувате овде https://mjs.bg/emsg/

Денес излегоа нови 167 броја, 8 се одбиени. https://mjs.bg/25/
borisov decidno kaza deka nema da pravi koalicija so turcite proveri go intervjuto na stranata na GERB oni mislam deka i ja imaa prilikata da bidat pak na vlast ama im se paspadna koalicijata vsusnost borisov odlici da ne pravi koalicija so drugi sega kako ke bide navistina ne znam ako imas nekoj link kade sto se prognizira takvo nesto objavigo a za odmrznuvane na situaicijata nikoj neznae se e samo glasini koj sto se nadevam deka se tocni sekoj so svoja sreka

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Вчера се јавив во министерството за правосудство и од таму ми кажаа дека цела 2013 ќе ја враќаат на дополнителна,дека сите нови апликации како што им доаѓа редот ќе ги враќаат на дополнителна.
како мислиш се јави во мин.за правосудие? Тоа се чудев и јас, има ли опција да не знае некое дали има број или нешто да се јавиш и да прашаш до каде е процедурата? јас сум за еден месец точно година од ко бев на интервју а година и пол од ко ја почнав целата процедура. Ме интересира дали делото е мрднато од мртва точка што се вели, а сигурен сум оти нема ни да мрдни уште долго време, а што се однесва за дополнителен документ ке однесам ама кочницата е има уште едно 9000 бројки пред мене, а за 1 месец точно година цела од интервјуто, не да му ја кршам мотивацијата на некој али таа е реалната ситуација...сите сме у иста каша

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom