Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
И со МК пасош се работи. Нашите имаат шема преку словенија
За ВАШИТЕ знајме дека не треба работни визи,не требат возачки,не треба нишо,можете кај сакате да одите и што сакате да прајте,уште малку и под заштита на унеско ќе ве стаат.
Со мк пасош ќе работиш на црно доколку немаш работна виза.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
A
Може да се земе Бугарска виза со важност за повеќе од 3 месеца, но мораш да имаш причина за истата (ќе те прашаат во амбасада за што ти е), пример студент или да работиш, но ке важи само за во Бугарија. После, Бугарија не е членка на шенген зоната, така да сеуште неможе да издава шенген визи, но со мк пасош не ти треба шенген виза ама ако си запнал можеш слободно да аплицираш и да платиш ќе то дадат на 3 месеца, во која сакаш ЕУ амбасада (совет: не иди у грчката, ќе треба да го играш пајдушкото ;)). И последно ни една држава во ЕУ не може да дава работна виза за друга ЕУ држава, самите ЕУ држави го регулираат пазарот на труд спрема земји надвор од ЕУ.
A дали имаш сознание дали швеганите даваат виза? Уствари работата е ја искористив 90 дена и сакам да идам пак пред да поминат 90 тука, едноречено да ми е обезбеден влез и да не се ребрам дали ке ме вратат или не. Не зезнаја бугариве мора да се снаогаме. :/

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
A

A дали имаш сознание дали швеганите даваат виза? Уствари работата е ја искористив 90 дена и сакам да идам пак пред да поминат 90 тука, едноречено да ми е обезбеден влез и да не се ребрам дали ке ме вратат или не. Не зезнаја бугариве мора да се снаогаме. :/
Значи ти имаш право 90 дена да седиш, и виза можиш да земиш само за подолг период од тоа, нормално можиш да земиш за цела европа ако имаш причина зошто би одел на подолг период .

S

simpleman

Гостин
Верувајте ќе биде. Полека идат работите. За некоја година ќе е подобро.
Од километри се гледа дека си вратен на дополнителна проверка за бг пасош,па си ги лечиш фрустрациите.Мислам дека ја имаш згрешено темава и мој совет е да си побараш некоја тема со наслов "со албански пасош светот на дланка".;)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Vasite kakvi ne shemi imaat:) samo problem e toa sto vasite semi se kriminalni,nelegalni i sprotivni na zakonot.
Шемата е јасна. Си има начин кој сака може и со МК пасош. Прашањето е колку се легални бугарските пасоши што ги имате. Веќе ни во ЕУ не можете да најдете работа со нив.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Шемата е јасна. Си има начин кој сака може и со МК пасош. Прашањето е колку се легални бугарските пасоши што ги имате. Веќе ни во ЕУ не можете да најдете работа со нив.
Znam deka na vasite semata im e jasna. Ke se nakotite doma kako gluvci edno 7 deca i ednoto ke svercuva oruzje,vtoroto so belo robje ke se bavi,tretoto so droga.....i taka eden ako fatat drugite ke go izvadat od zatvor so pari. A kako moze da se nelegalni bugarskite pasosi koga se vadat vo bugarskite drzavni institucii i na kraj se potpisuva zamenik pretsedatelot na bugarija? Ili taka ti teknalo na tebe pa samo tropas nesto bez veze.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Zdravo,sakam da ve prasam nesto,vcera dobiv odgovor deka prpiskata mi e vratena na dopolnitelna proverka,a posrednikot mi rece deka ni ostanuva samo da cekame da pominat izborite vo bugarija vo maj ke bile,bidejki nemam nikakvi dokumenti od tie so gi baraat za dopolnitelna proverka,i sega ostanuva samo da se ceka,ili ima nekoe resenie.Pozz!!!

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Zdravo,sakam da ve prasam nesto,vcera dobiv odgovor deka prpiskata mi e vratena na dopolnitelna proverka,a posrednikot mi rece deka ni ostanuva samo da cekame da pominat izborite vo bugarija vo maj ke bile,bidejki nemam nikakvi dokumenti od tie so gi baraat za dopolnitelna proverka,i sega ostanuva samo da se ceka,ili ima nekoe resenie.Pozz!!!
Нека не те лажи посредникот немаш никакви шанси со законите кој што се моментално. Само доколку ги сменат законите како порано тогаш можи да аплицираш, но дотогаш најдобро да си почекаш без да започниш процедура.

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Нека не те лажи посредникот немаш никакви шанси со законите кој што се моментално. Само доколку ги сменат законите како порано тогаш можи да аплицираш, но дотогаш најдобро да си почекаш без да започниш процедура.
Pa on mi rece deka ako gi nemam tie dokumenti sto sega gi baraat togas e njadobro da pocekam edo izborite oti sega i on ne znael so da mi odgovori a inaku cekav godina i 4meseci posle intervjuto.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Вчера се промени статусот од:
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ."
На:
"Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ"
Изгледа тргна работата :D

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.416
Поени од реакции
38.960
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ."
На:
"Молбата Ви е уважена.
Кај се проверува тоа ? ... Кај мене поминаа скоро 7 месеци од интервјуто.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
На:
"Молбата Ви е уважена.
Еј брат ама ти тргнала работата, немај каде.... На секој со статус "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ." веќе му е одобрено државјанството така да одамна тебе ти тргнало само не си знаел ;)
Во секој случај со среќа ако е твое бројчето.
Кај се проверува тоа ? ... Кај мене поминаа скоро 7 месеци од интервјуто.
А ти другар ќе почекаш малце пошо кај некој 17 кај некој 27 месеци помина од интервјуто па уште нема ништо ново :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
На:
"Молбата Ви е уважена.
Со срека нека ти е :)
Однесе документ дополнителен ?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Еј брат ама ти тргнала работата, немај каде.... На секој со статус "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ." веќе му е одобрено државјанството така да одамна тебе ти тргнало само не си знаел ;)
Во секој случај со среќа ако е твое бројчето.

А ти другар ќе почекаш малце пошо кај некој 17 кај некој 27 месеци помина од интервјуто па уште нема ништо ново :)
Druze,jas i ti uste ke pocekame:)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom