Проблем со професор

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
S

staycalm

Гостин
Значи се работи за професор кој што се однесува непрофесионално односно ги вреѓа учениците, им збори безобразно па и дури посегнува по некое дете, што може да се направи? Ако некој мисли дека може да помогне пратете ми порака ве молам, ќе ви го објаснам случајот подетално во порака!
Фала.
Не успеав да најдам ваква тема, затоа отворив нова.

Снимајте го и една тужба за навреда. Најдете сведоци и ќе јаде казна. Парична е 600 евра ама зависи може и да биде избркан од работа. ;)

Значи се работи за професор кој што се однесува непрофесионално односно ги вреѓа учениците, им збори безобразно па и дури посегнува по некое дете, што може да се направи? Ако некој мисли дека може да помогне пратете ми порака ве молам, ќе ви го објаснам случајот подетално во порака!
Фала.
Не успеав да најдам ваква тема, затоа отворив нова.
Снимете го инцидентот, но особено по можност без предизвикувачот да знае дека настанот се снима, за да може слободно да се искаже таков каков што е пред камера, а потоа пријавете го.

Доколку после евентуално мрчи дека бил сниман без негова дозвола, ќе кажете дека во рамките на јавна установа го снимате настанатиот инцидент што професорот го предизвикува преку злоупотреба на неговата положба, се со цел да ги одбраните и во иднина заштитите вашите загарантирани човекови права.

Снимајте го на час како дебилно се однесува кон вас и право во полиција..... пријавете го........ само така можете да се спасите.........., а за ова истовремено кажете им и на вашите родители :)

строго е забрането снимање бе нетачнии после може да ве тужи на суд се иде за тоа
иначе кажете на професор жалете се , нека иде претседател на клас директно кај директор на врата -вака и вака, а можете и петиција да потпишете со образложение ,ако тие работи ги прави и у др класови уште помоќна ќе биде петицијата со што можете групно помасовно да ја напраите .

строго е забрането снимање бе нетачнии после може да ве тужи на суд се иде за тоа
иначе кажете на професор жалете се , нека иде претседател на клас директно кај директор на врата -вака и вака, а можете и петиција да потпишете со образложение ,ако тие работи ги прави и у др класови уште помоќна ќе биде петицијата со што можете групно помасовно да ја напраите .
Прочитај го постот погоре. Се работи за јавна установа.[DOUBLEPOST=1398450605][/DOUBLEPOST]
А како би докажал дека е монтажа?
Доколку е постојат начини.

Колку што знам има родителски совет, па да контактирате со нив и да се пожалат на повисоко ниво. Нели има подрачни за образование па таму да скокните инстанца директор на училишто зошто така само ќе го налутите наставинкот кога директорот (ако) ми се закани со опомена или нешто слично.

Бах, децава денес... Ако мислиш дека толку претерува, сачекај го после часови.
Во меѓувреме, гледам цели генерации без ронка почит кон наставниците/професорите во образовните институции (или општо кон постарите). Тоа е пошто секој почна да прави се што сака, а наставниот кадар реално нема никаков механизам за справување со екстремните случаеви.
Имам внука од брат која учи во училиште каде има неколку деца на некои буџовани, кои на секој час се качуваат на клупи, врескаат, урлаат, кршат инвентар, и што се не друго што реално заслужува добар ќутек на лице место. Практично другите деца од нив не можат да учат, и гледаат дека смеат да прават што сакаат без последици.
Ама не, денес некој не смее да ги пипне „дечињата„. Ниту има начин како да го спречи тоа што се случува.

Не знам точно каков е твојот случај, можеби не е ваква работата... ама од кажувања едно 99% се токму вакви случаи какви што ги опишав. Што се мене тиче, треба на наставниците/професорите да им се даде по една подебела врбова прачка и license to spank. :cautious:

Бах, децава денес... Ако мислиш дека толку претерува, сачекај го после часови.
Во меѓувреме, гледам цели генерации без ронка почит кон наставниците/професорите во образовните институции (или општо кон постарите). Тоа е пошто секој почна да прави се што сака, а наставниот кадар реално нема никаков механизам за справување со екстремните случаеви.
Имам внука од брат која учи во училиште каде има неколку деца на некои буџовани, кои на секој час се качуваат на клупи, врескаат, урлаат, кршат инвентар, и што се не друго што реално заслужува добар ќутек на лице место. Практично другите деца од нив не можат да учат, и гледаат дека смеат да прават што сакаат без последици.
Ама не, денес некој не смее да ги пипне „дечињата„. Ниту има начин како да го спречи тоа што се случува.

Не знам точно каков е твојот случај, можеби не е ваква работата... ама од кажувања едно 99% се токму вакви случаи какви што ги опишав. Што се мене тиче, треба на наставниците/професорите да им се даде по една подебела врбова прачка и license to spank. :cautious:
5-6 деца има од мојот клас такви :)
Али мојот случај не е ваков, и не мислев да посегне да ме удри мене, а има удрено некои, мислев за нешто друго :)

Колку што знам, и во јавна установа не смее да снима кој како ќе му текне... посебно на час. Во училишта еве кои имаат видео надзор се снима во ходници, ама во училници-не. Си има правила. Ако наставникот претерува и е дрзок, прво се пријавува кај директорот, најдобро не само од учениците, туку и родителите да се вклучат. Ако не се реши проблемот, си имате просветна инспекција, министерство за образование и слично, па се префрлува натаму случајот. Обично како оди-побарајте од класниот/класната да свика родителска, па таму учениците и родителите да си кажат што е проблемот, да се направи записник, да се пријави кај директор и совет на училиште (не наставнички, туку оној во кој има и наставници и родители), да се инсистира да се реши проблемот, наставникот да се прибере малку во однесувањето, а ако не го решат случајот тие, да се оди на повисоко ниво. Не очекувајте чуда, посебно ако е поврзан (партиски) со власта, со директорот и сл. И ако е толку лош педагог и лош човек, очекувајте да се одмаздува со оценки. Не дека смее така, ама не смее ни да е безобразен со учениците, па ете е. Ако дивеете на час и ако е строг, тогаш не го обвинувам и ако претерал, затоа што нему ќе му речат дека како знае и умее мора да направи ред на часот. А со некои дивјаци како поинаку да се разбере човек, освен на нивни јазик?

Детето ми пиша во порака дека и директорот знае за случајот тогаш он е потрчко и се плаши да не го избркаат. Партиски се врзани сите професори не е тоа што беше порано кога имаше казни и бркање од работа.

5-6 деца има од мојот клас такви :)
Али мојот случај не е ваков, и не мислев да посегне да ме удри мене, а има удрено некои, мислев за нешто друго :)
Ете гледаш и сам. Што ако ги праќа кај директорот, или на разговор кај психолог. Пак исто тераат.
Ќутекот е права работа, во одредени ситуции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom